کد خبر: ۱۳۲۰۷۳
تاریخ انتشار : ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۲۱:۵۶
یک نماینده مجلس:

تضمینی نیست که FATF مثل برجام نشود

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با تذکر نسبت به اینکه گروه ویژه اقدام مالی(FATF) نیز همچون برجام، گام به گام پابند به برنامه‌های کشور می‌زند، گفت: چه تضمینی وجود دارد که طرف مقابل با سیاسی‌کاری با کشورمان برخورد نکند؟

به گزارش تسنیم، مجلس شورای اسلامی در جلسه 18 اردیبهشت ماه خود در حالی به کلیات لایحه اصلاح قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم رأی داد که کمیسیون حقوقی به عنوان کمیسیون اصلی بررسی‌کننده این لایحه با آن مخالفت داشت. این هفته قرار بر این است که جزئیات این لایحه مورد ارزیابی نمایندگان در صحن علنی مجلس قرار بگیرد.
در این رابطه حسینعلی حاجی دلیگانی، با ‌اشاره به تذکری که در صحن علنی مجلس خطاب به ریاست مجلس مطرح کرد، گفت: اکنون که شرایط برجام به شکل فعلی درآمده است، مجلس شورای اسلامی حداقل کاری که درباره FATF می‌تواند انجام دهد این است که این لایحه را از دستور کار مجلس خارج کند.
وی با بیان اینکه دو گروه اقدام وجود دارد، تصریح کرد: یکی برجام بود که چهار سال بدون اینکه نتیجه‌ای عاید مردم کند کشور را معطل خود کرد و دومی کار‌گروه اقدام مالی است که همان گروه ویژه اقدام مالی(FATF)  است و تکلیف آن را نیز از هم اکنون می‌توان تشخیص داد.این نماینده مجلس با تذکر نسبت به‌اینکه گروه ویژه اقدام مالی(FATF)  نیز همچون برجام گام به گام پابند به برنامه‌های کشور می‌زند، افزود: جای بسیار تعجب دارد که همکاران بنده با چه توجیهی در حال تصویب این لایحه هستند و اگر همه این محدودیت‌ها را نیز که در (FATF) گفته شده است پذیرفتیم، چه تضمینی وجود دارد که طرف مقابل با سیاسی‌کاری با کشورمان برخورد نکند.
حاجی دلیگانی تاکید کرد: سرنوشت برجام که به اصطلاح با تایید شورای امنیت یعنی عالی‌ترین سازمان حقوقی بسته شد تکلیفش این شد که ملاحظه می‌شود. اکنون مجلس باید با از دستور خارج کردن لایحه گروه ویژه اقدام مالی(FATF)  از این تجربه‌ای که بسیار برای ملت ایران گران تمام شده است استفاده کند تا بیش از این مجلس در پیشگاه ملت شرمنده نشوند.
وی در رابطه با تأثیرات اقتصادی خروج آمریکا از برجام گفت: کشورهای مقابل ایران در برجام به تعهدات خود در برجام عمل نکردند که اگر اکنون بخواهند خارج شوند تأثیری بر وضعیت اقتصادی کشور بگذارد و به عبارت دیگر برجام بر کشور عایدی نداشت که اکنون نگران تأثیرات واقعی آن بر اقتصاد کشور باشیم.
به گفته عضو کمیسیون برنامه و بودجه، تأثیراتی که اکنون در بازار مختلف روی می‌دهد بیشتر شوکی است که کشور را 5 سال معطل هیچ کردیم. آمریکایی‌ها چیزی از برجام باقی نگذاشته‌اند که اکنون بخواهند از آن خارج شوند.حاجی دلیگانی با ابراز اینکه از ابتدا در برجام نیز آنچه را باید می‌گرفتیم نگرفتیم، گفت: به عنوان نمونه در این 5 سال هیچ سویفت بانکی باز نشد.
وی با‌ اشاره به اینکه برای توسعه کشور نیازی به کمک بیگانگان نداریم گفت: اگر دولت به توان داخلی کشور ایمان بیاورد، کشور به سرعت به مسیر توسعه و رونق وارد خواهد شد.