kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۱۴۵۶
تاریخ انتشار : ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۲۱:۰۸
نگهداری و کشتار دام باید به صورت مدرن و بهداشتی انجام شود

۴ مورد ابتلا به تب کریمه کنگو از ابتدای سال تاکنون

رئیس‌مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: از ابتدای سال ۹۷ تاکنون، چهار مورد ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو داشتیم که سه مورد در استان کرمان و یک مورد در استان فارس بوده است.

محمد مهدی گویا در گفت و‌گو با پایگاه خبری وزارت بهداشت، افزود: یک مورد از بین این چهار مورد ابتلا، علی‌رغم همه اقدامات درمانی بیمارستان، فوت کرد.
گویا با تاکید بر ضرورت آموزش پیشگیری و اطلاع‌رسانی در مورد تب کریمه کنگو به افرادی که با دام سر و کار دارند، گفت: افرادی که دام نگهداری می‌کنند و یا دام ذبح می‌کنند و یا در کشتارگاه کار می‌کنند به منظور عدم ابتلا به تب کریمه کنگو باید مراقبت‌های لازم را انجام دهند.
وی با بیان اینکه نگهداری و کشتار دام باید به صورت مدرن و بهداشتی انجام شود، اظهار داشت: اگر فردی بخواهد در کنار خیابان یا جاده بدون رعایت استانداردهای بهداشتی اقدام به ذبح دام کند ممکن است به این بیماری مبتلا شود.
این مسئول وزارت بهداشت با بیان اینکه با خوردن گوشت دام کسی مبتلا به بیماری تب کریمه کنگو نمی‌شود، افزود: افرادی که با خون و ترشحات دام آلوده سروکار دارند و ترشحات و خون دام روی بدن آنها می‌ریزد و داخل مخاط فرد می‌شود به این بیماری مبتلا می‌شوند.
گویا با تاکید بر اینکه کنه‌ای که روی بدن دام آلوده می‌نشیند می‌تواند ناقل تب کریمه کنگو باشد، ادامه داد: چنانچه این کنه، بدن انسان را نیش بزند می‌تواند فرد را مبتلا به این بیماری کند.
وی تاکید کرد: پرسنل درمانی اعم از پزشک و پرستار باید در مواجهه با بیمار مبتلا به تب کریمه کنگو ، نکات بهداشتی و اصول استاندارد حفاظت فردی را رعایت و انجام دهند تا به این بیماری مبتلا نشوند.
رئیس‌مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر با اشاره به اینکه شناسایی ‌دام مبتلا به تب کریمه کنگو بسیار دشوار است، افزود: حتی متبحرترین افراد نمی‌توانند این بیماری را در دام شناسایی کنند بنابراین باید تمام نکات بهداشتی را در هنگام تماس با دام رعایت کنیم.