kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۰۲۴۱
تاریخ انتشار : ۲۹ فروردين ۱۳۹۷ - ۲۱:۰۷
دبیرکل حزب رفاه ملی افغانستان در گفت‌و‌گو با کیهان:

بزرگ‌ترین خدمت آمریکا به افغانستان ترک این کشور است

گفت‌و گو :سبحان محقق
 سید محمد امین آبادی
عکاس : محمد علی شیخ‌زاده

اشاره
«محمد حسن جعفری» دبیرکل حزب رفاه ملی افغانستان سه شنبه 21 فروردین 97 میهمان روزنامه کیهان بود. گفت‌و‌گو با ایشان بسیار گرم و صمیمی و در حوزه‌های مختلف امنیتی ، فرهنگی و تجاری پیگیری شد. معتقد بود اگر در افغانستان 2 تا روزنامه نگار مثل آقای شریعتمداری و چند روزنامه مثل کیهان وجود داشت وضعیت این کشور به این شکل نبود. افسوس می‌خورد که ‌ای کاش در افغانستان نیز رسانه‌هایی مثل روزنامه کیهان درد و دل واقعی مردم را منعکس می‌کردند. وی معتقد است آمریکا و دولت‌های غربی در افغانستان عامل گسترش بی‌ثباتی و تروریسم هستند و بزرگترین خدمتی که می‌توانند آمریکایی‌ها به افغانستان بکنند ترک این کشور است. به گفته دبیر کل حزب رفاه ملی افغانستان، با اشغال این کشور از سوی آمریکا، کشت مواد مخدر 100 برابر شده است!
حین انجام مصاحبه، اقای حسین شریعتمداری، مدیر مسئول روزنامه نیز چند دقیقه‌ای با آقای جعفری به گفت‌وگو نشست. متن کامل این مصاحبه پیش روی شماست.

کیهان : اولین چیزی که در مورد کشور دوست و برادر و همسایه افغانستان به ذهن متبادر می‌شود متاسفانه این جنگ و ناامنی است که بیش از 40 سال است که مردم این سرزمین را گرفتار خود کرده است. به عنوان اولین سؤال می‌خواستم از شما در مورد نوع برخورد دولت با تروریست‌ها سؤال کنم. بخشی از مردم افغانستان معتقدند که دولت در برخورد با تروریست‌ها با قاطعیت لازم عمل نمی‌کند. و برداشت دیگری نیز وجود دارد که کشورهای غربی با تروریست‌ها همکاری می‌کنند و اصلا داعش را کشورهای غربی به افغانستان آورده اند؛ نظر شما در این زمینه چیست؟
تشکر می‌کنم از سؤال خوب شما. باید عرض کنم دولت وحدت ملی افغانستان برآمده از انتخاباتی بود که نه سرش پیدا بود و نه تهش و همان‌طور که خود شما شاهد بودید آقای «جان کری» وزیر خارجه وقت آمریکا آمد تفاهمی را ایجاد کرد. این دولت برآمده از توصیه‌های جان کری بود که وارد افغانستان شد و اختلاف بین‌اشرف غنی و دکتر عبدالله را به نحوی حل کرد. از لحاظ قانونی این یک دولت قانونی که برآمده از متن انتخابات و خواست و اراده مردم ملی مردم افغانستان باشد نبود.متاسفانه خواست مردم افغانستان در این انتخابات محقق نشد که این هم نشات گرفته از دخالت‌های بی‌حد و حصر خارجی‌ها در امور داخلی افغانستان بود. من با شما هم عقیده هستم که کشور‌های خارجی در امر آوردن تروریست‌ها به داخل افغانستان بدون شک دخیل هستند. مردم افغانستان و حتی مسئولین از این مسئله آگاهی دارند. اینکه دولت افغانستان کج‌دار و مریز در زمینه برخورد با طالبان حرکت می‌کند احساس می‌کنند که طالبان بخشی از مردم افغانستان هستند در صورتی که اگر آنها منافع افغانستان را در نظر داشته باشند هرگز به دستور بیگانگان، پاکستانی‌ها و غربی‌ها حرکت نمی‌کنند.
کیهان: شما در مورد حمایت آمریکا از داعش یا توطئه آمریکا برای استقرار داعش در افغانستان سندی دارید؟
 در این زمینه اسناد مختلفی وجود دارد. استاندار ولایت «سرپل» در شمال افغانستان اذعان کرد که نیروهای داعش با هلیکوپترهای کشورهای خارجی (عمدتا آمریکایی) که در افغانستان حضور دارند در منطقه صیاد سرپل پیاده شدند. در سال گذشته ایشان این مطلب را اعلام کرد.علاوه‌بر آن شواهد زیادی وجود دارد که آمریکایی‌ها و انگلیسی‌ها در مسئله استقرار داعش در افغانستان دخیل هستند وگرنه داعش ملائکه آسمان نیستند که دفعتا و از آسمان نازل شوند.
کیهان: مگر آمریکا نمی‌گوید که برای تأمین امنیت افغانستان وارد این کشور شده است؟ آیا این هدف از دیدگاه شما منتفی است؟
«حزب رفاه ملی افغانستان» از همان آغاز نیز با پیمان استراتژیک که افغانستان با آمریکا بست مخالف بود. ما تنها حزبی بودیم که مخالف هم پیمان امنیتی و هم پیمان استراتژیک با آمریکا بودیم. تنها حزبی هم بودیم که این مسئله را  اعلام کردیم و به آن افتخار نیز می‌کنیم. ما باور داشته و داریم که آمریکایی‌ها در مورد مسائل افغانستان دروغ می‌گویند و صادق نیستند. آمریکا همواره در افغانستان دنبال منافع خود بوده و نه منافع مردم افغانستان.
کیهان: منافع آمریکا از آوردن داعش به افغانستان چیست؟
آمریکا می‌خواهد مدت زمان زیادی در افغانستان بماند و حضور خود را به این وسیله برای مردم و دولت افغانستان توجیه کند. هر روز هم ضد و نقیض موضع می‌گیرند، یک روز می‌گویند ما نیروهای خود را کاملا از افغانستان بیرون می‌بریم یک روز می‌گویند نیروهای خود را کاهش می‌دهیم روز دیگر می‌گویند نیروهای خود را افزایش می‌دهیم. آمریکا هیچ وقت با دولت و ملت افغانستان صادقانه برخورد نکرده است.
کیهان: ظاهرا آمریکا در افغانستان تحت تاثیر شرایط جهانی و منطقه‌ای عمل می‌کند و به نظر می‌رسد که آمریکا اگر بخواهد تروریسم را در افغانستان ریشه‌کن کند به منافع خود در سطح کلان ضربه می‌زند؟
قطعا همین است. آمریکا در افغانستان دنبال منافع ملت افغانستان نیست و اگر هم سیاست‌های ضد و نقیض اتخاذ می‌کنند دلیلش همین است. با دولت آقای کرزای نیز کج‌دار و مریز برخورد می‌کردند. آمریکایی‌ها نیامده‌اند که از افغانستان بروند آنها آمده‌اند که ماندگار شوند.منافع آمریکا از حضور در افغانستان کنترل ایران و روسیه و تسلط بر پاکستان هسته‌ای است. علاوه بر این افغانستان معادن بکر و دست نخورده زیادی نیز دارد اورانیوم دارد که هر کیلوی آن معادل هزار کیلو طلا ارزش دارد.در هلمند، غزنی و بدخشان ما معادن زیادی داریم. افغانستان نفت زیادی نیز دارد 52 حلقه چاه نفت تنها در ولایت شمالی سرپل وجود دارد که هنوز نفت آنها استخراج نشده است و خود آمریکایی‌ها و روس‌ها متوجه معادن بکر و دست نخورده افغانستان بودند و اینکه معادن هنوز متاسفانه استخراج نشده به خاطر وضعیت امنیتی کشور بوده است.
کیهان: ‌اشاره به حزب رفاه ملی افغانستان کردید. در چه سالی این حزب تاسیس شد؟
این حزب در 9 آذر ماه 1382 تاسیس شد.و رسما از وزارت عدلیه افغانستان جواز فعالیت دریافت کرد. پس از آن در کشور تعدد احزاب زیاد شد، نزدیک به 100 حزب در افغانستان در آن برهه تاسیس شد. به دنبال آن پارلمان افغانستان قانونی را تصویب کرد که در هر حزب 10 هزار نفر از 36 ولایت افغانستان باید عضو باشند و فرم عضویت خود را به وزارت عدلیه افغانستان تحویل دهند تا جواز فعالیت حزب صادر شود. ما نیز در بهمن 1393 مجددا بر اساس قانون جدید مجوز فعالیت «حزب رفاه ملی افغانستان » را دریافت کردیم. ما هم اکنون نیز بالای 50 هزار نفر عضو رسمی داریم.
کیهان: چه تعریفی از این حزب دارید؟
«حزب رفاه ملی افغانستان » متفاوت با سایر احزاب افغانستان است. حزبی است که منبعث از اراده ملی مردم افغانستان است. با اینکه ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های کافی وجود دارد اما هنوز این حزب به دلیل کارشکنی‌های زیادی که وجود دارد نتوانسته به اهداف خود در راستای منافع ملت افغانستان دست یابد. شما شاهد هستید که کشورهای غربی‌ و برخی کشورهای همسایه در مسائل داخلی ما دخالت می‌کنند و از برخی احزاب حمایت می‌کنند. اما «حزب رفاه ملی افغانستان » یک حزب مستقل است و به عنوان یک جریان معتدل و میانه‌رو هیچ وابستگی به هیچ کشوری نداشته است.حزب متشکل از علما، فضلا، شخصیت‌های فرهنگی و دانشگاهی و اقوام و مذاهب مختلف افغانستان است. شما می‌بینید ما یک حزب معتدل و میانه‌رو هستیم ما با همه رهبران افغانستان در تعامل هستیم.شعار محوری حزب هم برگرفته از کلمات قصار حضرت امیرالمومنین علی «ع» حکمت، عدالت و آزادی است.
کیهان : آیا در انتخابات آتی پارلمانی افغانستان کاندید معرفی می‌کنید؟
قطعا در این دوره انتخابات پارلمانی کاندید معرفی خواهیم کرد. در انتخابات ریاست جمهوری نیز با احزاب و جریان‌های دیگر در تعامل هستیم. اما در مورد اینکه این کاندیدا چه کسی خواهد بود از الان نمی‌توانیم اظهارنظر کنیم. مردم افغانستان تاکنون خیلی تاوان داده‌اند. در انفجارهای تروریستی شما می‌بینید که این مردم و توده عوام هستند که تاوان می‌دهند. لذا معتقدم که اگر یک دولتی منبعث از اراده مردم سر کار بیاید «حزب رفاه ملی افغانستان » به عنوان یک حزب برخاسته از توده‌های مردم افغانستان قطعا از آن حمایت خواهد کرد. در حزب رفاه ملی افغانستان،  آن شیعه، سنی ، هزاره، پشتون و تاجیک در کنار هم حضور دارند. بسیار خرسندهستم که تمام علمای افغانستان چه شیعه و چه سنی در مراسم‌های ما شرکت می‌کنند.
کیهان: برگردیم به موضوع حضور تروریست‌ها در افغانستان. اخبار و گزارش‌های ضد و نقیض زیادی از میزان حضور و تسلط گروه‌های تروریستی مثل داعش و طالبان در ولایات افغانستان در رسانه‌ها به طور روزانه منتشر می‌شود. سؤال من این است که، حضور داعش در افغانستان واقعا جدی است یا با بزرگ‌نمایی این مسئله آمریکا به دنبال اهداف دیگری است؟
دولت و ملت افغانستان از وضعیت فعلی خسته شده‌اند و دنبال برقراری صلح در کشور هستند و می‌خواهند در کشور آرامش و امنیت برقرار شود.مردم افغانستان به عنوان یک انسان مسلمان و نه به عنوان یک قوم خاص می‌خواهند در کشور آرامش و امنیت برقرار باشد. طالبان اراده‌ای از خود ندارد. شما شاهد بودید که این گروه در گذشته چه جنایاتی انجام می‌داد. قتل عام‌هایی که توسط این گروه در بامیان و در مزار شریف انجام شد. این گروه پرونده سیاهی در نزد مردم افغانستان دارد. طالبان نام نیکی در نزد مردم افغانستان ندارد. علی‌رغم اینکه ما نظر مساعدی نسبت به این گروه نداریم اما بارها به دولت افغانستان مشورت داده‌ایم که اگر شما می‌خواهید فرایند صلح را در کشور پیش ببرید با دولت‌های حامی طالبان مثل پاکستان و برخی کشور‌های غربی گفت‌و‌گو کنید. شما می‌بینید آمریکا یک روز می‌گوید طالبان دشمن ما نیست. یک روز می‌گویند طالبان را ما به عنوان یک گروه تروریستی به رسمیت نمی‌شناسیم. اما ما معتقدیم طالبان یک گروه تروریستی است. آنهایی که در قتل عام مردم افغانستان دست داشته و دارند باید در همه چیز آنها شک کرد. آنها یک گروه وابسته هستند و اراده‌ای از خود ندارند.
کیهان: طالبان در شرایط کنونی در کدام یک از ولایات افغانستان حضور دارند؟
بیشتر در ولایت «قندوز»، «هلمند»، در ولایات شمالی افغانستان و در ولایات شرقی افغانستان مثل «خوست» حضور دارند. در ولایت فراه نیز طالبان حضور دارند. یک فرمانداری را در این منطقه تصرف کرده بودند که دولت آن را پس گرفت.
کیهان: برخی معتقدند طالبان در بین بخشی از مردم افغانستان نفوذ دارند و علت اینکه دولت نیز قادر به ریشه‌کنی این گروه نیست به خاطر همین مسئاله است؟
طالبان در بین مردم افغانستان نفوذ ندارند. طالبان و برخی از کشورهای غربی حامی آنها از نا آگاهی مردم افغانستان سوءاستفاده می‌کنند و پول و امکانات در اختیار مردم قرار می‌دهند. شما می‌دانید فقر و بیکاری از عللی است که برخی از جوان‌های ناآگاه جذب طالبان می‌شوند.
کیهان: بر اساس گزارش موجود مردم از فساد حاکم بر دولت افغانستان هم ناراحت هستند. از سوی دیگر مشاهده می‌کنند که اعضای خانواده‌شان توسط نیروهای دولتی و سربازان غربی کشته می‌شوند و به همین خاطر گرایش به طالبان پیدا می‌کنند.
دولت افغانستان یک دولت کج‌دار و مریز است و فساد از سر و روی آن می‌بارد. البته این فساد نشات گرفته از اقدامات کشورهای غربی است. خود آنها زمینه فساد را در کشور افغانستان به وجود آورده‌اند و یک عده از مسئولین و وزرای افغانستان هم به آن آغشته هستند.
کیهان: می‌توانید اسم آنها را نام ببرید؟
شما شاهد بودید رئیس‌بانک مرکزی افغانستان به دلیل فساد به آمریکا فرار کرد. میلیون‌ها دلار در کابل بانک افغانستان حیف و میل شد. چرا کشورهای غربی به این مفسدین فراری پناه می‌دهند و از آنها حمایت می‌کنند. مسببین اصلی فساد خود غربی‌ها به ویژه آمریکایی‌ها و انگلیسی‌ها هستند.
کیهان: برخی معتقدند آقای‌اشرف غنی رئیس‌جمهور افغانستان بیشتر در راستای منافع آمریکا کار می‌کند. شما این ادعا را قبول دارید؟
متاسفانه آقای‌اشرف غنی به آمریکایی‌ها خیلی خوش بین و علاقه‌مند است و فکر می‌کرد که آمریکایی‌ها دموکراسی را در افغانستان نهادینه می‌کنند، صلح و امنیت و ثبات را به ارمغان می‌آورند ، مواد مخدر را ریشه‌کن می‌کنند. اما آمریکا به هیچ یک از وعده‌های خود نه تنها عمل نکرد بلکه روز به روز نا امنی افغانستان بیشتر شد. فساد به اوج خود رسید. شرایط افغانستان بدتر از گذشته شد. شما می‌بینید مردم، احزاب و جریان‌های سیاسی افغانستان حتی در مورد انتخابات آتی هم تردید دارند که سر موعد آیا برگزار می‌شود یا نمی‌شود.
کیهان : انتخابات پارلمانی دقیقا کی برگزار می‌شود؟
اعلام کرده‌اند که در 28 مهر ماه 1397 قرار است برگزار شود. من امیدوار هستم که این وعده داده شده تحقق پیدا بکند و پارلمانی که نزدیک به 4 سال غیر قانونی به کار خود ادامه می‌دهد افغانستان از این وضعیت نجات پیدا بکند.
کیهان: رابطه بین‌اشرف غنی و دکتر عبدالله در چه وضعیتی است؟
آقای‌اشرف غنی و دکتر عبدالله قبلا زیاد با هم کشمکش داشتند ولی چون زمان زیادی به پایان کار دولت فعلی باقی نمانده کشمکش‌ها کم شده است. از شواهد و قرائن نیز این گونه برمی آید که آقای‌اشرف غنی همان‌طور که همسرشان اعلام کردند به دلیل مشکلات جسمی و برخی دیگر از مسائل در دور آتی انتخابات ریاست جمهوری افغانستان کاندید نخواهد شد.
کیهان: شما جایی‌اشاره کردید که از تنش در انتخابات نگران هستید. فکر می‌کنید بین هواداران غنی و عبدالله تنش ایجاد خواهد شد یا شکاف‌های دیگری مد نظر شماست؟
من فکر نمی‌کنم که مردم افغانستان به هیچ یک از این بزرگواران علاقه‌مندی داشته باشند. چون برای مردم افغانستان آنها کار نکرده‌اند. یک عده در اطراف غنی و عبدالله هستند اما مردم افغانستان دنبال دولتی هستند که از حیثیت، آبرو و شرف و کرامت انسانی و از عزت آنها بتواند حمایت بکند و متاسفانه دولت وحدت ملی افغانستان به وعده‌هایی که داد به هیچ یک جامه عمل نپوشاند. امیدوار هستیم در این مدت زمان باقی مانده بتواند تا جایی که می‌تواند به وعده‌های داده شده عمل کند و کمک بکند ملت افغانستان از این مرارت و در به دری نجات پیدا کند. شما شاهد هستید که ده‌ها هزار جوان افغان به اروپا سرازیر شده‌اند. یک عده از این جوان‌ها در دریا غرق شده‌اند، شماری از آنها پناهنده شده‌اند و کشورهای غربی از این جوان‌ها استفاده ابزاری می‌کنند. شماری از این جوان‌ها نیز رو به اعتیاد آورده‌اند. متاسفانه ما در افغانستان نزدیک به 4 میلیون معتاد داریم. در حالی که پدیده شوم اعتیاد به این شکل در افغانستان رایج نبود. اینها به نظر ما سازمان‌دهی شده از سوی غربی‌ها است که به دنبال معتاد کردن اقشار و اقوام خاصی در افغانستان هستید.
کیهان: آیا فکر نمی‌کنید که همه مشکلات افغانستان را حواله دادن به غربی‌ها فرار از زیر بار مسئولیت است آیا شما فکر نمی‌کنید که احزاب، جریان‌ها، علما، دولت و ملت افغانستان نیز مسئول بخشی از نابسامانی‌های موجود هستند؟شما می‌فرمایید که دولت آقای‌اشرف غنی به شدت به آمریکا نزدیک است. دولت آمریکا چه منافعی دارد که دولت نزدیک به خود را فاسد و ناکارآمد جلوه بدهد و منجر به این بشود که یک دولت ضدآمریکایی در افغانستان سر کار بیاید؟
آمریکا هرگز خواهان تشکیل یک دولت قوی و مقتدر که بتواند از حیثیت افغانستان دفاع بکند و یک دولت پاسخگو باشد؛ نیست. نه آمریکا و نه پاکستان و نه انگلیس خواهان تشکیل یک دولت مقتدر در افغانستان نیستند آنها یک دولت بله قربان‌گو در افغانستان می‌خواهند. البته من در این زمینه با شما موافق هستم. ما خودمان هم مقصر هستیم احزاب و جریان‌ها نیز در این زمینه مقصر هستند. منتها این مردم درمانده و مستاصل باید به کجا پناه ببرند؟ دولتمردان ما نیز در این زمینه مقصر هستند. لذا ما معتقد هستیم که این وضعیت باید تغییر بکند. در مورد پدیده داعش نیز ما معتقدیم داعش ساخته و پرداخته مسلمانان نیست. غربی‌ها پیش از این جنگ صلیبی را به مسلمانان تحمیل کردند. امروز چون جنگ صلیبی را نمی‌توانند پی‌گیری بکنند عده‌ای جاهل و نادان سلفی و وهابی را آمریکایی‌ها، انگلیسی‌ها و برخی کشور‌ها مرتجع عرب به نام داعش دور هم جمع کرده‌اند.
کیهان: آیا داعش در اهل سنت افغانستان نفوذ دارد؟
براداران اهل سنت ما در افغانستان از داعش متنفر هستند. یک عده جاهل طرفدار همیشه پیدا می‌شود ولی اکثریت اهل سنت افغانستان از داعش متنفر هستند. آنها خیلی راحت برادران شیعه و اهل سنت ما را می‌کشند. اخیرا مولوی«نعمان فضلی» گفته است داعش بیشتر از شیعیان اهل سنت را کشته است. شیعیان را نیز به خاطر مسئله اعتقادات و به خصوص توسل آماج حملات خود قرار می‌دهند. آخرین مورد نیز شما دیدید که در عید نوروز در مراسمی که در محدوده دانشگاه کابل و بیمارستان علی آباد با عملیات تروریستی که انجام دادند بین 100 تا 150 نفر را شهید کردند. متاسفانه آمارهایی که اعلام می‌شود خیلی ضد و نقیض هستند به خاطر اینکه مسائل گنگ و مبهم باقی بماند. متاسفانه شماری از رسانه‌های افغانستان مزدور و نان به نرخ روز خور هستند. و از غربی‌ها بیشتر تغذیه می‌شوند. غربی‌ها داعش را می‌خواهند به افغانستان بیاورند
کیهان: چه کسانی؟ اسنادی هم دارید؟
«حاجی زاهد قدیر»، معاون اول پارلمان افغانستان می‌گوید داعش را کشورهای غربی به افغانستان آورده‌اند و نیروهای داعش را جابه‌جا می‌کنند و مقامات دولتی افغانستان در این موضوع دخیل هستند. برخی سفارتخانه‌های کشورهای خارجی در مسئاله انتقال داعش به افغانستان دخالت دارند. اما ملت افغانستان از شیعه گرفته تا سنی پدیده داعش را به خوبی می‌شناسند که اینها چه جنایاتی را در عراق و سوریه و برخی کشورهای دیگر کردند و مردم افغانستان از این غده سرطانی به خوبی آگاهی دارند. حملات آنها به مساجد و حسینیه‌های شیعیان در کابل و هرات و به شهادت رساندن صدها نفر نیز تنها به خاطر اختلاف‌افکنی بین اقوام و مذاهب افغانستان و ایجاد شکاف بین شیعه و سنی است، اما خوشبختانه مردم افغانستان ماهیت این گروه تروریستی را به خوبی شناخته‌اند و شیعه و سنی همه متحد با هم در یک صف علیه داعش هستند.
کیهان: ترکیب شیعه و سنی در افغانستان به چه صورتی است؟
هیچ آمار دقیق و مدونی در این مورد وجود ندارد. ولی برآوردها نشان می‌دهد که بین 25 تا 27 درصد مردم افغانستان را شیعیان تشکیل می‌دهند. ضعف در ارائه آمارهای دقیق نیز به خاطر عملکرد دولت افغانستان است. شما می‌بینید که دولت افغانستان سه سال است که هنوز در زمینه ارائه شناسنامه به مردم افغانستان به توافق نرسیده است. یک بار پارلمان تأئید می‌کند که شناسنامه‌ها توزیع شود اما دوباره یک فرد فاسد همراه 30 تا 35 نفر و در مخالفت با توزیع شناسنامه می‌رود راه‌پیمایی می‌کند. رئیس‌جمهور افغانستان نیز از او حمایت کرده و مصوبه پارلمان را که خودش آن را امضا و توشیح کرده دوباره به مجلس برمی‌گرداند. چون آن فرد از یک قوم خاصی است که این ناشی از ضعف دولت افغانستان است باید افراد و ‌اشخاص در این زمینه ملاک نباشد. 99 درصد مردم افغانستان مسلمان هستند و ملاک برتری و شایستگی باید بر اساس تقوا باشد و شعب شعب بودن در افغانستان مشکلی را حل نمی‌کند. لذا برخی منافعشان در این است که مسئله آمار در افغانستان مبهم باقی بماند تا مشخص نشود ترکیب اقوام به چه صورتی است. به عنوان مثال دولت ایران برخاسته از متن توده‌های مردم است. در ایران کرد هست، ترک هست، لر هست، عرب هست، بلوچ هست هیچ تنشی ایجاد نمی‌شود دولت منافع ملی کشور را پی‌گیری می‌کند. در افغانستان هم دولت باید منافع ملی را پی‌گیری بکند. ما منافع ملی را باید از سایه یک قوم خاص رها بکنیم.
کیهان: همواره ظاهرا در افغانستان روال این بوده که حاکم کابل نقش داور بین چهار قوم هزاره، پشتون، تاجیک و ازبک را داشته است. از زمان کمونیست‌ها تا همین الان وضع به همین شکل بوده به خاطر همین مردم زیاد با دولت مرکزی همراهی نمی‌کنند؟
واقعیت این است که مردم افغانستان از این وضعیت خسته شده‌اند. اگر فردی توانمند باشد برای ما هیچ فرقی نمی‌کند که او هزاره باشد یا پشتون، تاجیک باشد یا ازبک و از او حمایت می‌کنیم. حزب رفاه ملی افغانستان هم همین اعتقاد را دارد. دولت نباید مسائل قومی و مذهبی و زبانی را به منافع ملی افغانستان ترجیح بدهد.
کیهان: در مورد مواد مخدر هم می‌خواستم از شما سؤالی بپرسم. الان چه مقدر مواد مخدر در افغانستان تولید می‌شود؟
 آمریکایی‌ها و غربی‌ها ادعا می‌کردند که ما کشت مواد مخدر را در افغانستان ریشه‌کن می‌کنیم. اما کشت و تولید مواد مخدر در افغانستان الان صد برابر شده است. خود وزارت مواد مخدر افغانستان اعلام کرده که صد برابر شده است.
کیهان: چه عاملی باعث این رشد صد برابری شده است؟ معیشت یا حمایت؟
خارجی‌ها و مافیا در این زمینه دخیل هستند. شما می‌بینید از فرودگاه هلمند یا شیندند در هرات و قندهار مواد مخدر مستقیما به اروپا ترانزیت می‌شود. خود آمریکایی‌ها و انگلیسی‌ها در این زمینه دست دارند و متاسفانه رسانه‌های افغانستان نیز آن را پوشش نمی‌دهند.
کیهان: ایران در 4 دهه گذشته در زمینه دانش فنی به سرعت رشد کرده است. ما‌ اشتراکات فرهنگی زیادی نیز با مردم افغانستان داریم. الان به نظر شما زمینه‌های سرمایه‌گذاری ایرانی‌ها در افغانستان فراهم هست؟
ما تاریخ، زبان و فرهنگ و دین مشترک داریم. ما بیش از 900 کیلومتر مرز مشترک داریم. صدها مورد دیگر نیز وجود دارد که ما را به هم پیوند می‌دهد و باعث می‌شود که یکدیگر را بپذیریم. ما باید از تجارب و اندوخته‌های ایران استفاده کنیم. در رفراندوم 12 فروردین 58 شما دیدید که 98 درصد مردم رای دادند که یک حکومت مردمی و اسلامی در ایران باشد و این حکومت توانسته در طول این سال‌ها هم به غرب نه بگوید و هم به شرق و با وجود این توانسته پیشرفت بکند. امروز شما می‌بینید که ایران موشک‌های قاره‌پیما می‌سازد. امروز صدها شهر در ایران از نعمت گاز برخوردار هستند در حالی که ما در کابل از مشکلات زیادی رنج می‌بریم و هنوز کانال فاضلاب نداریم. غربی‌ها می‌گویند ما میلیاردها دلار به افغانستان سرازیر کردیم. در حالی که این پول‌ها را می‌آورند و بعد به نحوی دوباره به خودشان باز می‌گردانند.
کیهان: در زمینه فرهنگ و آموزش عالی به خصوص زمینه‌های همکاری وجود دارد؟
الان خوشبختانه در زمینه آموزش عالی زمینه‌های همکاری بین ایران و افغانستان وجود دارد. دانشگاه آزاد و پیام نور در کابل و هرات و مزار شریف شعبه دارند و دانشجو می‌پذیرند.مردم افغانستان تشنه کار فرهنگی هستند. ما می‌توانیم از تجربه‌ها و اندوخته‌های جمهوری اسلامی ایران استفاده کنیم. ایران یک کشور پیشرفته است. ان‌شاءالله در آینده هم آن طور که ما اطلاغ داریم ایرانی‌ها می‌خواهند به عنوان یک کشور مسلمان انسان به فضا بفرستند که به ندرت نیز برای کشورهای خارجی اتفاق می‌افتد و ما افتخار می‌کنیم که یک کشور اسلامی چنین موفقیتی را کسب می‌کند.
 کیهان: در زمینه تجارت چطور؟
در زمینه تجارت نیز افغانستان به عنوان یک کشور محاط در خشکی نیازمند مراودات تجاری برای صادرات و واردات کالاهای خود است و در این زمینه بندر چابهار بهترین موقعیت است که کالاهای تجاری مورد نیاز افغانستان وارد و کالاهای تولیدی افغانستان صادر بشود تا وابستگی ما به یک کشور از بین برود. شما می‌دانید که طی دو سال گذشته دولت پاکستان ما را تحریم کرده است و اجازه صادرات و واردات به افغانستان را از مسیرهای پاکستان نمی‌دهد. در این زمینه ما نیازمند همکاری‌های زیاد به خصوص در زمینه مراودات فرهنگی و آموزش عالی هستیم ولی خواهشمندیم که دانشگاه‌های ایران هزینه‌های تحصیل را مقداری پایین بیاورند تا مردم افغانستان هم بتوانند در این دانشگاه‌ها تحصیل بکنند.
کیهان: در زمینه رسانه‌ها، مطبوعات و رادیو تلویزیون چطور؟ همکاری در این حوزه‌ها را شما چگونه می‌بینید؟
در گذشته کشورهای غربی از طرق شبکه‌های ماهواره‌ای خود ابتذال را در بین جوانان افغانستان گسترش می‌دادند اما من باید به شما بگویم که الان جوان‌های ما تنها به شبکه‌های ایران نگاه می‌کنند. خانواده‌ها در افغانستان معتقدند برای اینکه حیثیت و آبروی خانواده‌ها لطمه‌دار نشود باید برنامه‌های تولید شده در ایران را ببینند. مردم افغانستان از طریق دیش‌های ماهواره بیننده برنامه‌های تولید شده در ایران هستند. خصوصا شبکه شش و شبکه افق در افغانستان بیننده زیاد دارد و اگر بیننده این شبکه‌ها در افغانستان بیشتر از ایران نباشد کمتر نیست. مردم افغانستان تشنه فرهنگی هستند که مودب صحبت می‌کند و رسانه‌های ایران رسانه‌های بسیار کارکشته، منطقی و مودبی هستند.
کیهان: لازمه همکاری و سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف ایجاد امنیت است. در یک محیط باثبات و امن می‌توان به همکاری در حوزه‌های مختلف امیدوار بود. برنامه حزب شما برای ایجاد امنیت در افغانستان چیست؟
ما معتقدیم هر کشوری که ادعا می‌کند که دوست افغانستان است باید تلاش کند صلح در افغانستان برقرار شود. صلح و ثبات در افغانستان نه تنها به نفع افغانستان است بلکه به نفع کل منطقه است. کشورهای غربی اگر ادعا می‌کنند که دوست افغانستان هستند افغانستان را ترک کنند، تا ما شاهد امنیت و صلح و ثبات در افغانستان باشیم. قطعا بزرگ‌ترین خدمت آمریکا به افغانستان ترک افغانستان است. اگر آمریکا می‌خواهد که افغانستان تبدیل به ویتنام دوم برای آنها نشود و برای تروریست‌ها و طالبان نیز بهانه از بین برود افغانستان را ترک کنند. بودن آمریکا در افغانستان مصیبت است، جنجال است، دردسر است، فساد است. دخالت در امور داخلی افغانستان است. اینها افغانستان را ترک کنند پولشان نیز پیشکش خودشان باشد. هر پولی هم می‌دهند 100 برابر منابع افغانستان را غارت می‌کنند.
کیهان: آمریکا می‌گوید ما اگر افغانستان را ترک کنیم؛ طالبان بر کل کشور مسلط می‌شود؟
آنها دروغ می‌گویند. اینها خود از تروریست‌ها، طالبان و داعش حمایت می‌کنند. آنها خود داعش را برای کشورهای اسلامی درست کردند. شما می‌بینید لیبی دیگر 100 سال دیگر نیز به وضعیت گذشته خود برنمی‌گردد. سوریه که در جنگ و خط مقدم مبارزه با اسرائیل بود 100 تا 150 سال دیگر نیز به وضعیت سابق خود باز نمی‌گردد. حامی اصلی این گروه‌های افراطی آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها و برخی کشورهای مرتجع عرب هستند.
کیهان: فکر می‌کنید روزی برسد که کشورهای منطقه مثل افغانستان و ایران در بین خود مرزها را بردارند؟
 شما می‌بینید که در اروپا مرزها برداشته شده است. ما باید امت اسلامی باشیم. بسیاری از کشورهای منطقه مثل ایران، افغانستان، تاجیکستان تمدن واحدی داشتند. امیدواریم روابط این کشورها به وضعیتی برسد که مرزها برداشته شود و کارهای بزرگ‌تری صورت بگیرد. امیدواریم ملت‌ها به این آگاهی برسند که با همدلی و همسویی زمینه این وحدت را فراهم بکنند.