kayhan.ir

کد خبر: ۱۲۹۸۸۳
تاریخ انتشار : ۲۵ فروردين ۱۳۹۷ - ۲۱:۰۱
شوکی که فدراسیون جهانی وارد کرد

کاهش سهمیه وزنه‌برداری ایران در المپیک 2020 توکیو/ مرادی: فدراسیون جهانی تحت نفوذ عده‌ای خاص است

فدراسیون جهانی وزنه برداری رسما اعلام کرد ایران نمی‌تواند بیش از 2 سهمیه در المپیک 2020 در بخش مردان داشته باشد.
سرویس ورزشی-

در حالی که تا المپیک 2016 در رشته وزنه‌برداری هر کشور می‌توانست 6 سهمیه کسب کند و به دلخواه وزنه‌برداران خود را به این رویداد بزرگ اعزام کند؛ شرایط برای المپیک 2020 محدود و سخت شده است.
طبق اعلام فدراسیون جهانی وزنه برداری سهمیه‌های کشورها بر اساس نمونه‌های مثبت آنها از المپیک 2008 تا قبل المپیک 2020 محاسبه می‌شود.
بر این اساس IWF اعلام کرد ایران هم با 10 نمونه مثبت تنها چهار سهمیه مردان و زنان(هر کدام دو سهمیه) در المپیک توکیو خواهد گرفت. کشورهایی نظیر روسیه و چین که در سال‌های اخیر بیشتر نمونه مثبت داشتند، کمتر از این سهمیه دارند که کار را برای آنها سخت‌تر هم می‌کند.
با توجه به اینکه ایران در وزنه‌برداری زنان هنوز حرفی برای گفتن ندارد و حتی تا به حال در رقابت‌های بین‌المللی هم شرکت نکرده، بدین ترتیب از المپیک بعدی فقط 2 سهمیه می‌تواند در بخش مردان داشته باشد که کاهش چشمگیری نسبت به دوره‌های قبلی است که حداقل 5 وزنه بردار در المپیک از ایران حضور داشتند.
مرادی:حتما اعتراض می‌کنیم
این تصمیم شوکه‌کننده که یکی از رشته‌های مدال آور ایران در المپیک را با محدودیت بزرگی مواجه می‌کند، با واکنش رئیس‌فدراسیون وزنه‌برداری همراه بوده است. علی مرادی روز گذشته به خبرگزاری ایسنا گفت: این تصمیمی که هیئت‌رئیسه فدراسیون جهانی گرفته به کشورها ابلاغ شده است و ما نیز آن را دریافت کرده‌ایم. ما به شدت از سیاست‌های مبارزه با دوپینگ فدراسیون جهانی وزنه برداری حمایت می‌کنیم اما ایران مدت سه سال است که مورد خاصی نداشته و حتی توانسته به صورت پاک قهرمان جهان شود از این رو این تصمیم را عادلانه نمی‌دانیم.
 او ادامه داد: مطمئنا اعتراض خودمان را اعلام می‌کنیم تا هیئت‌رئیسه فدراسیون جهانی وزنه‌برداری مجددا بررسی‌های بهتری را انجام دهد. احساس می‌کنم حق کشورهایی که با دوپینگ مبارزه می‌کنند رعایت نشده است. ما از تمام سیاست‌های مبارزه با دوپینگ فدراسیون جهانی و شخص تاماش آیان (رئیس‌فدراسیون جهانی) حمایت می‌کنیم حتی خودمان در حاشیه مسابقات جام فجر کلاس‌های مبارزه با دوپینگ را در بالاترین سطح برگزار کردیم و در این سالها 500 آزمایش دوپینگ از وزنه برداران خود گرفته‌ایم از این رو حرف اول ما عادلانه تصمیم گرفتن است و این مسئله که برای ما دو سهمیه مردان و دو سهمیه زنان در نظر گرفته شده است نیاز به تجدید نظر دارد.
رئیس‌فدراسیون وزنه برداری با اینکه انتظار دارد حق ایران ضایع نشود، تصریح کرد:درست است از سال 2008 تا سه سال پیش 10 نمونه مثبت داشته باشیم اما در این سه سال که ما آمده‌ایم تلاش‌های زیادی برای مبارزه با دوپینگ انجام داده‌ایم وحتی اعلام کرده‌ایم چنانچه وزنه‌بردار خارج از اردوی تیم ملی باشد و با اجازه سرمربی تیم‌های ملی چند روز به خانه برود، در خانه خودش هم به سراغش می‌رویم و باید تست دوپینگ دهد. از این رو کشورهایی مانند ما واقعا دارند زحمت می‌کشند و پاک جلو می‌روند بنابراین انتظارم از تاماش آیان شخص اول وزنه برداری جهان این است که اجازه ندهد حق کشورهایی مانند ایران که در جهت مبارزه با دوپینگ تلاش کرده‌اند، ضایع شود. عادلانه تصمیم‌گیری شود نه اینکه تحت نفوذ برخی کشورها در فدراسیون جهانی چنین تصمیماتی گرفته شود.
ما حتی این پیشنهاد را داریم از سهمیه کشورهایی که در این مدت باقی مانده تا المپیک توکیو دوپینگ‌شان مثبت می‌شود کم و به کشورهایی مانند ما که در جهت مبارزه با دوپینگ تلاش می‌کنند، اضافه شود. او افزود: من این تصمیم را به عنوان یک کارشناس خبره نمی‌توانم بپذیرم چراکه دارم می‌بینم وزنه برداری در جهت توسعه و مبارزه با دوپینگ دارد تلاش می‌کند و قدم‌هایی را برداشته است و انتظار داریم که حمایت شویم. الان دو سهمیه المپیک به ما می‌دهند و با این دو سهمیه چه کار کنیم؟ مثلا می‌توانیم در فوق سنگین که همیشه مدعی بوده‌ایم نماینده‌ای نداشته باشیم؟ من این مسئله را با رسانه‌های بین‌المللی مطرح می‌کنم و فدراسیون جهانی باید بشوند که این تصمیم عادلانه نبوده است.
انتظار تجدید نظر داریم
 مرادی در پاسخ به این پرسش که نامه اعتراضی به فدراسیون جهانی ارسال خواهد کرد یا خیر، گفت:100 درصد موضوع را پیگیری خواهم کرد.من ار سیاست‌های آیان در جهت مبارزه با دوپینگ حمایت می‌کنم اما این تصمیم تحت نفوذ عده‌ای خاص در فدراسیون جهانی گرفته شده است و آن زمان که می‌گفتم باید در فدراسیون جهانی نماینده داشته باشیم برای همین مسائل بود و از الان دارند دست ما را در المپیک می‌بندند. ایران برای رشد و ارتقا وزنه‌برداری به عنوان یک رشته سنتی، ملی و تاریخی خود هزینه‌های بسیاری پرداخت می‌کند از این رو مسئولان، مردم و رسانه‌ها از من می‌خواهند که موضوع را با شدت پیگیری کنم و انتظار دارم فدراسیون جهانی بر روی این موضوع تجدید نظر کند. من نقطه نظرات خودمان را که نشات گرفته از نقطه نظرات مسئولان ارشد ورزش کشور از جمله کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش است، در اسرع وقت به فدراسیون بین‌المللی ارسال خواهم کرد.