kayhan.ir

کد خبر: ۱۲۹۳۹۱
تاریخ انتشار : ۱۸ فروردين ۱۳۹۷ - ۲۲:۰۵
عضو شورای عالی فضای مجازی:

نگرانی در خصوص امنیت نرم‌افزار پیام‌رسان‌های داخلی وجود ندارد

عضو شورای عالی فضای مجازی گفت: تلگرام چتر جدیدی است که دسته این چتر معلوم نیست در دستان چه کسی قرار دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، رسول جلیلی شامگاه پنجشنبه در گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما گفت: سازمانی که بتواند پشت پیام رسان تلگرام باشد وجود ندارد از این رو اسناد ما در دست کسی ذخیره شده که به آن دسترسی نداریم.
جلیلی با اشاره به اینکه50-60 کشور در دنیا هستند که برای پیام‌رسان‌ها‌ی خود مقرراتی قائل شده‌اند، افزود: تنوع پیام رسان‌ها در همه جای دنیا وجود دارد و در کشور ما هم اینگونه است، بیش از ۱۰ پیام‌رسان در کشور داریم که هر کدام بیش از چند صد هزار مشترک دارند.
وی ادامه داد: تلگرام چتر جدیدی است که دسته این چتر معلوم نیست در دستان چه کسی قرار دارد. این دسته، دسته‌ دولت، احزاب، مجلس و مردم نیست.
عضو شورای عالی فضای مجازی بیان کرد: انحصار جدی و بزرگی توسط شخصیت گمنام حقوقی مستقل از قوانین داخلی با طرح زیرساخت‌های بزرگ در فضای مجازی ظهور پیدا کرده است.
جلیلی با اشاره به اینکه پنج پیام رسان داخلی بین ۵۰۰ هزار تا چهار میلیون مشترک دارند و از نظر امنیت پیام رسان‌ها‌ی ما شرایط خوبی دارند، خاطرنشان کرد: نگرانی در خصوص امنیت نرم افزار برای پیام رسان‌های داخلی وجود ندارد، حریم خصوصی کاربران در پیام‌رسان‌های داخلی به شدت مهم است.
وی تاکید کرد: وزارت ارتباطات در حال تهیه لایحه حمایت از حریم خصوصی کاربران است که با تصویب آن در مجلس هیچ نگرانی برای آحاد جامعه، نهاد‌ها و کسب وکار‌ها وجود نخواهد داشت.
این عضو شورای عالی فضای مجازی با اشاره به اینکه رفع انحصار را باید برای تلگرام مطرح کرد، گفت: اگر این پیام رسان از قوانین جمهوری اسلامی ایران تمکین کند می‌تواند فعالیت داشته باشد، اگر تمکین نکرد مردم باید بدانند که داده‌هایشان در خارج از سرزمین اصلی است.
ظرفیت ۲۰ میلیونی
 پیام‌رسان سروش
مدیرعامل پیام‌رسان سروش گفت: ظرفیت سخت‌افزاری و نرم‌افزاری این پیام‌رسان برای ۲۰ میلیون کاربر ایجاد شده است.
سیدمیثم سید صالحی جمعه شب در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: کاربرد‌ها و ظرفیت‌های بیشتری هم در پیام‌رسان سروش در مقایسه با پیام رسان‌های خارجی برای کاربران در نظر گرفته شده است.
سید صالحی با بیان اینکه دیگر پیام رسان‌های داخلی هم در پی ایجاد ظرفیت چند ۱۰ میلیونی برای کاربران هستند، ادامه داد:کاربران پیام‌رسان سروش از چهار میلیون نفر گذشته است و این نشان دهنده اعتماد مردم به پیام رسان‌های داخلی است.
وی تصریح کرد: در ارسال و دریافت اطلاعات در امنیت کامل هستیم و به هیچ وجه امکان شنود و برداشت اطلاعات در این پیام‌رسان وجود ندارد و هیچ کدام از پیام‌رسان‌های داخلی تاکنون هک نشده‌اند.
پیام رسان گپ از نظر دانش و فناوری امنیتی هیچ مشکلی ندارد
مدیرعامل پیام‌رسان گپ هم در این برنامه گفت: امنیت پیام‌رسان‌ها و نرم‌افزار‌های داخلی در حد بسیار مطلوبی است و از نظر دانش و فناوری امنیتی در این پیام‌رسان هیچ مشکلی نداریم.
مهدی انجیدنی افزود: این گونه نیست که در طراحی پیام‌رسان‌های داخلی به طور کامل از تلگرام کپی کرده باشند حتی برخی از پیام‌رسان‌های کشور صددرصد بومی و داخلی هستند.
انجیدنی ادامه داد: پیام‌رسان‌های داخلی شرکت‌های خصوصی هستند که تمام اعتبارشان کاربران آنها به شمار می‌روند و از این رو تمام تلاششان را برای حفظ اطلاعات کاربران انجام می‌دهند.
هیچ ارگانی اجازه دسترسی
 به اطلاعات پیام‌رسان‌های داخلی را ندارد
مدیرعامل پیام‌رسان بیسفون نیز در این برنامه گفت: بر اساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی هیچ ارگانی اجازه دسترسی به اطلاعات پیام رسان‌های داخلی را ندارد.
مهدی داوری افزود: بر اساس این مصوبه خود پیام‌رسان‌های داخلی هم نمی‌توانند از اطلاعات کاربران استفاده کنند.این مصوبات کمک می‌کند تا حریم خصوصی افراد حفظ شود.
وضعیت مطلوب پیام‌رسان‌های داخلی
 از نظر محرمانگی و صحت اطلاعات
استاد دانشگاه صنعتی شریف هم در این برنامه گفت: محرمانگی، صحت اطلاعات و دسترس‌پذیری به اطلاعات سه اصل مهم در فضای مجازی و پیام‌رسان‌هاست.
مرتضی امینی افزود: پیام رسان‌های داخلی از نظر محرمانگی و صحت اطلاعات در حد مطلوبی هستند.
امینی با بیان اینکه تلگرام از پروتکل استاندارد در رمزگذاری‌ها استفاده نمی‌کند، ادامه داد: اگر چه از نظر تئوری ایراد‌هایی به رمزگذاری‌ها در تلگرام وارد است، اما تا کنون در عمل مشکلی در آن به وجود نیامده است.
به گفته وی، پیام‌رسان‌های داخلی از پروتکل‌های استانداردی استفاده می‌کنند که مورد استفاده بانک هاست.
این استاد دانشگاه افزود: پیام‌رسان‌های خارجی داده هایشان را در سرور‌هایی ذخیره می‌کنند که به هیچ عنوان رمزگذاری شده و غیر قابل دسترس نیستند و پیام‌رسان‌های داخلی هم همین گونه هستند. پیام‌رسان‌های خارجی اگر حکم قضایی ایرانی در قبال جرمی باشد زیر بار ارائه اطلاعات نمی‌روند در حالی که کسانی که از پیام‌رسان‌های داخلی استفاده می‌کنند از پشتوانه حقوقی برخوردارند.
امینی افزود: استفاده از پیام‌رسان‌های داخلی علاوه ‌بر کاهش هزینه‌های اینترنت کاربران، اطلاعات و داده‌های آنها را هم در داخل کشور حفظ می‌کند.