kayhan.ir

کد خبر: ۱۲۹۰۶۵
تاریخ انتشار : ۱۴ فروردين ۱۳۹۷ - ۲۱:۱۴
سال مهم پیش روی ورزش ایران

شانس کدام رشته‌ها برای کسب مدال در بازیهای آسیایی بالاست؟!

ورزش ایران سال مهمی را پیش رو دارد؛ سالی که در آن بازی‌های آسیایی 2018 جاکارتا برگزار می شود.

خیلی از ورزشکاران ایرانی هدف اصلی خود را در سال ۹۷ حضور موفق در بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ قرار داده‌اند. بازی‌های آسیایی بعد از المپیک بزرگترین رویداد ورزشی برای ورزش ایران است که هر ۴ ‌سال یک‌بار شور و انگیزه را در میان ورزشکاران ایجاد می‌کند.
اواخر مردادماه بزرگترین فستیوال ورزشی در آسیا در جاکارتای اندونزی استارت می‌خورد و کاروان ایران با ٣٣٠ ورزشکار به این رقابت‌ها اعزام می‌شود. در دوره قبلی ایران جایگاه چهارمی خود را از دست داد؛ اما این بار با برنامه‌ریزی صورت گرفته، مسئولان ورزش کشور امیدوار هستند تا بعد از چین، ژاپن و کره‌جنوبی در جایگاه چهارمی آسیا از نظر مدال‌آوری قرار بگیریم.
برنامه‌ریزی برای حضور موفق تیم‌های ورزشی مختلف از مدت‌ها قبل آغاز شده است. برای خیلی از ورزشکاران به‌ویژه در رشته‌های انفرادی بازی‌های آسیایی و کسب مدال در این رقابت‌ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و طلایی شدن در این مسابقات یک افتخار بزرگ به شمار می‌رود.
رشته‌هایی چون کشتی، وزنه‌برداری و تکواندو مثل دوره‌های قبلی جزو امیدهای اصلی در این مسابقات به حساب می‌آیند تا اکثر مدال‌های طلای بازی‌های آسیایی را درو کنند. نتیجه‌ای که در اندونزی برای ورزش ایران رقم می‌خورد، قطعا تأثیر بسزایی در سرنوشت مدیران ورزش کشور همچون مسعود سلطانی‌فر وزیر ورزش و رضا صالحی‌امیری رئیس کمیته ملی المپیک هم خواهد داشت.
کاروان ایران در دوره قبلی با ٢١ طلا، ١٨ نقره و ١٨ برنز در رده پنجم ایستاد و قطعا در‌ سال ٢٠١٨ با توجه به افزایش تعداد ورزشکاران اعزامی توقع مردم و رسانه‌ها هم از کاروان ایران بیشتر از قبل خواهد بود.
اگر رشته‌های تیمی را کنار بگذاریم؛ امید اصلی کاروان ایران به رشته‌های انفرادی است تا با مدال‌های پرتعداد رده چهارمی را به ارمغان بیاورند. در این میان دوومیدانی هم یکی از رشته‌های پرامید به شمار می‌رود. احسان حدادی که سابقه ۳ دوره کسب مدال طلا در این رقابت‌ها را دارد، تمرینات خود را با مربی آمریکایی دنبال می‌کند تا چهارمین قهرمانی‌اش در بازی‌های آسیایی را جشن بگیرد. حسن تفتیان، دونده سرعت نیز چنین هدفی را دنبال می‌کند و با رکوردهایی که اخیرا ثبت کرده، امیدوار به طلایی شدن است. نفرات دیگری مثل علی ثمری در پرتاب وزنه و همچنین سپیده توکلی در هفتگانه هم جزو امیدهای ایران برای کسب مدال هستند.
انتظارات از رشته پرمدال قایقرانی هم بالاست. محسن شادی که در ۲ دوره قبلی طلایی شده، بار دیگر دست به پارو شده تا بتواند قایقرانی ایران را در اندونزی طلایی کند. در بخش زنان هم مهسا جاور از امیدهای اصلی کسب مدال محسوب می شود.
رشته‌های رزمی همگی به مدال‌آوری در بازی‌های آسیایی فکر می‌کنند. از ووشو بگیر که قهرمان‌های آماده‌ای در بخش زنان و مردان دارد و سال گذشته برای اولین بار قهرمان جهان شد تا تکواندو که افت مقطعی را سپری کرده و با سرمربی جدید خود یعنی فریبرز عسگری برای این رقابت‌ها آماده می شود. کاراته، بوکس و جودو را هم باید به این جمع اضافه کنیم که هر کدام می توانند پرچم ایران را در بازی‌های آسیایی به اهتزاز دربیاورند.
کشتی هم مثل همیشه امید اول مدال‌آوری کاروان ایران است. آزادکاران و فرنگی‌کاران خوب می دانند مردم فقط از آنها انتظار کسب مدال طلا دارند و به کمتر از آن راضی نمی‌شوند. در دوره‌های قبلی هم البته اکثر انتظارات از کشتی برآورده شده و گوش شکسته‌ها سهم بالایی از مدال‌های طلای کاروان ایران داشتند.
وزنه‌برداری جزو دیگر رشته‌های پرامید خواهد بود که در سال ۲۰۱۷ برای اولین بار قهرمان جهان شد. نفراتی همچون کیانوش رستمی، سهراب مرادی، علی هاشمی، سعید علی حسینی و بهداد سلیمی که در سطح جهان هم جزو مدعیان هستند، در آسیا امید به کسب مدال طلا دارند.
البته تک ستاره‌هایی هم در رشته‌هایی مثل شمشیربازی،‌ دوچرخه‌سواری، تیراندازی با کمان و چند رشته دیگر حضور دارند که می‌توانند کاروان ایران را طلایی کنند.