چین و روسیه با اقتصاد و سیاست به جنگ آمریکا رفتند
روابط چین و روسیه با آمریکا به شدت به سمت تنش پیش میرود و دو کشور در دو حوزه اقتصاد و سیاست به جنگ واشنگتن رفتهاند.
سرویس خارجی-
کارشناسان معتقدند دوران جدیدی از جنگ سرد بین قدرتهای بزرگ آغاز شده و روابط آمریکا با روسیه و چین به شدت به سمت تنش پیش میرود طوری که به گفته «سرگئی لاوروف» روابط دو طرف بعد از جنگ سرد تا کنون در این حد پرتنش نبوده است.
روابط روسیه و آمریکا طی دو سال گذشته و بعد از موضوع دخالت روسها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بیش از پیش به سمت تنش پیش رفته است طوری که طی همین چند روز گذشته دو طرف دهها دیپلمات یکدیگر را اخراج کردهاند. روابط پرتنش بود که موضوع مسمومیت «اسکریپال» جاسوس دوجانبه روسیه و دخترش در انگلیس نیز بنزینی بر این آتش ریخت و آمریکا در حمایت از انگلیس وارد دور جدیدی از جنگ دیپلماتیک با روسیه شد.
آمریکاییها در حمایت از انگلیس، 48 دیپلمات روس و نیز 12 کارمند نمایندگی روسیه در مقر سازمان ملل در نیویورک را از این کشور اخراج کرده و همچنین کنسولگری روسیه در شهر سیاتل را نیز تعطیل کرد. از سوی دیگر طی دو هفته گذشته بیش از 25 کشور غربی در هماهنگی با انگلیس، نزدیک به 150 دیپلمات روس را با زدن برچسبهایی از جمله جاسوس و عنصر نامطلوب، از پایتختهایشان اخراج کردند. انگلیسیها مدعیاند که روسها در حمله تروریستی به «اسکریپال» در شهر سالزبوری در جنوب غربی انگلیس، دست داشتهاند و حتی میگویند این حمله که با انتشار یک گاز شیمیایی مورد استفاده در میادین جنگی انجام شده، به دستور شخص «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه صورت گرفته است.
در واکنش به این جنگ دیپلماتیک وزیر خارجه روسیه که چندی پیش خبر اخراج 23 دیپلمات انگلیسی را داده بود، اعلام کرد سفیر آمریکا احضار شده و خبر اخراج 60 دیپلمات تحت امرش از خاک روسیه، رسماً به وی ابلاغ شده است. لاوروف گفت: «این پاسخ، اخراج تعداد مشابهی از دیپلماتها و لغو موافقت دولت روسیه با ادامه کار کنسولگری سنپترزبورگ را شامل میشود.» بنا بر گزارش خبرگزاری «اسپوتنیک» نیز مسکو تا این لحظه 45 دیپلمات از 17 کشور اروپایی و یک وابسته نظامی کشور استونی و 4 دیپلمات کانادایی را اخراج کرده است. «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه متعهد شده بود دیپلماتهای 25 کشوری که اقدام به اخراج دیپلماتهای روس کردهاند را اخراج کند.
چین
روابط چین و آمریکا نیز به خصوص در حوزه تجاری دوران پر تنشی را سپری میکند به طوری که برخیها از آغاز رسمی جنگ تجاری بین دو کشور خبر میدهند.
چینیها در جدیدترین واکنش خود به افزایش تعرفه فولاد و آلومینیوم آمریکا، تعرفههایی تا ۲۵ درصد بر ۱۲۸ محصول وارداتی از آمریکا اعمال کردهاند. این تعرفهها که شامل محصولاتی به ارزش حدودا ۳ میلیارد دلار میشود از دیروز(دوشنبه ) اعمال شده است. دولت چین در همین زمینه اعلام کرده هدفش «حفاظت از منافع چین و ایجاد توازن» در ضرر ناشی از تعرفههای تازه آمریکاست. چین قبلا نیز گفته بود که به دنبال جنگ تجاری نیست اما اگر اقتصادش لطمه ببیند بیکار نخواهد نشست.
ترامپ روز ۲۲ مارس(2 فروردین) گفته بود قصد اعمال تعرفه بر وارداتی به ارزش حداکثر ۶۰ میلیارد دلار از چین و محدود کردن سرمایهگذاری این کشور در آمریکا را دارد. هوا چونینگ، سخنگوی وزارت خارجه چین نیز روز جمعه، ۳ فروردین گفت تصمیم دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا درباره وضع تعرفه گمرکی میلیارد دلاری بر واردات کالاهای چینی نشاندهنده تکبر آمریکا و خلاف منافع هر دو کشور است.