آیتالله خاتمی:
برچسب افراطی و تندرو میزنند تا افراد ارزشی را از صحنه برانند
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: بازیخوردهها و فریبخوردهها در اغتشاش را باید نصیحت کرد اما نباید در برابر جنایتکاران و افراد آدمکش حلم و رأفتی داشت و باید نظام آنها را به سزای عمل ننگینشان برساند.
آیتالله سید احمد خاتمی عضو هیئترئیسه مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه موقت تهران در گفتوگو با فارس، اظهار داشت: این روزها همچنان واژه افراطی و تندرو بر سر برخی زبانهاست، درحالیکه رهبر معظم انقلاب فرمودهاند نباید این واژه درباره نیروهای مؤمن و انقلابی بهکاربرده شود، چراکه همینها هستند که روز حادثه به کمک میآیند و توطئهها را خنثی میکنند.
وی با بیان اینکه به افرادی که ولایی هستند و در برابر فتنه و نفوذ موضع دارند و تأکید دارند که نباید در رابطه با بیگانگان عزت نظام را زیر سؤال برد، چنین برچسبی زده میشود، افزود: به افراد اینچنینی افراطی و تندرو میگویند و ایبسا که اگر قدری داشته باشند، آنها را از مسئولیت خود برکنار میکنند.
امامجمعه موقت تهران بیان داشت: اگر مقصودشان از افراطیگری و تندرو بودن، موضعگیری با فتنه و نفوذ است، بهصراحت میگویم که آنها اشتباه میکنند و اگر دنبال افراد معتدل هستند، باید به سراغ کسانی بیایند که در خط ولایت قرار دارند، چراکه ما اعتدال را با ولایت میشناسیم. آیتالله خاتمی با تأکید بر اینکه نباید جلوتر و عقبتر از ولایت حرکت کنیم، یادآور شد: کسانی که این واژهها را به کار میبرند، در پی آن هستند که افراد ارزشی را از صحنه بیرون برانند، درحالیکه انتظار ما این است و کسانی که در سفره انقلاب اسلامی ولایتفقیه نشستهاند، واژههای بدخواهان را تکرار نکنند. عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه این گفتوگو با بیان اینکه فضای هتک و اهانت و بیادبی به نفع هیچکس نیست، خاطرنشان کرد: امام علی(ع) فرمودهاند، زیبا سخن بگوئید تا جواب زیبا بشنوید، اما متأسفانه در فضای مجازی برخی فضای توهین و هتک ایجاد کردهاند و لازم است در اینجا یادآوری کنم که رفتار مسئولان بر بدنه جامعه اثرگذار است. وی با بیان اینکه نقد سازنده هدیه خداوند است، ابراز داشت: امام صادق(ع) فرمود؛ بهترین برادرانم کسی است که عیوبم را به من هدیه کند و من از کسانی که نقد سازنده میکنند، تشکر و استقبال میکنم.
آیتالله خاتمی یادآور شد: شخصیت محترمی گفته است که خطبه سید احمد خاتمی حلیمانه نبوده است، پاسخ من این است که حلم در برابر چه کسی؟ آیا این نویسنده محترم میگوید من در برابر کسانی که میله به چشم شهید وارد کرده، صورت شهید را سوراخ کرده و جمجمه او را شکستند، حلم به خرج دهم؟
وی با تأکید بر اینکه چنین رویهای برخلاف قرآن است، گفت: قرآن میفرماید؛ باید زن و مرد زناکار را صد تازیانه بزنید چراکه آنها از خط قرمز قانون عبور کردهاند و ازاینرو معتقد است که نباید در قبال آنها رأفت و بهطریقاولی حلم داشت، بنابراین وقتی قرآن در قبال یک پسر و دختری که تخلف کردهاند میگوید رأفت نداشته باشید آیا معقول است که در برابر یک فرد آدمکش حلم و رأفت داشت؟ من معنای حلم در برابر جنایتکاران را متوجه نمیشوم. امام جمعه موقت تهران اظهار داشت: همانطور که گفتم بازیخوردهها و فریبخوردهها در اغتشاش را باید نصیحت کرد اما نباید در برابر جنایتکاران و آدمکش حلم و رأفتی داشت و باید نظام آنها را به سزای عمل ننگینشان برساند.