یک مسئول در وزارت نیرو اعلام کرد
کاهش ۴۰ درصدی بارندگی از ابتدای سال آبی
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: در سال آبی جاری پیشبینی شده بود که سال کمآبی را در پیشرو داشته باشیم؛ اما هر چه که از ماههای سال آبی گذشت این وضعیت بدتر شد.
به گزارش وزارت نیرو، محمد حاجرسولیها، مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران به تبیین ضرورت تشکیل کارگروه ملی سازگاری با کم آبی پرداخت و افزود: در سال آبی جاری پیشبینی شده بود که سال کمآبی را در پیشرو داشته باشیم؛ اما هر چه که از ماههای سال آبی گذشت، این وضعیت بدتر شد؛ به گونهای که تا پایان بهمنماه بر اساس آماربرداری که توسط دستگاههای اندازهگیری از نیم قرن اخیر تاکنون داشتهایم مشخص شد که کمبود بارشهای امسال در رتبه پنجاهم نیم قرن اخیر قرار گرفته است.
وی ادامه داد: میزان بارندگیهای کشور از ابتدای سال آبی تاکنون به 88/9 میلیمتر رسیده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، کاهشی ۴۰ درصدی داشته است. در این بین از میان شش حوضه آبریز اصلی کشور(دریای خزر، خلیج فارس و دریای عمان، دریاچه ارومیه، فلات مرکزی، مرزی شرق، قرهقوم) تنها حوضههای آبریز دریای خزر و دریاچه ارومیه که شامل استانهای شمالی و شمال غرب کشور هستند شاهد بارندگی مثبت هستند و چهار حوضه آبریز باقی مانده کاهشی بارندگی به مراتب بیش از ۴۰ درصد دارند.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران تاکید کرد: در حوضه آبریز خلیج فارس و دریای عمان کاهش بارندگیها به ۴۶ درصد و در حوضه آبریز فلات مرکزی به منفی ۵۹ درصد رسیده است و استانهای موجود در این حوضههای آبریز هیچگاه در دورههای آماری خود چنین اعدادی را تجربه نکردهاند. هم اکنون در استانهایی همچون سیستان و بلوچستان، کرمان، یزد، فارس، خراسان جنوبی و اصفهان با کاهش بیش از ۶۰ درصدی بارشها نسبت به مدت مشابه سال گذشته مواجه هستیم که اثرات آن جدای از مشکلاتی که برای کشتهای پاییزه به وجود آورده بر روان آبها و جریانهای سطحی نیز تاثیرگذار بوده است.
حاج رسولیها افزود: در حال حاضر حجم کل آب ورودی به سدهای کشور ۳۱ درصد کاهش یافته و ورودی 12/91 میلیارد مترمکعبی سال گذشته به 8/7 میلیارد مترمکعب تنزل پیدا کرده است و حتی برخی از سدها در نقاط بسیار بحرانی و حساس به منظور تامین آب شرب به سر میبرند. ما پیش از این ادبیات و نوع فعالیتمان مقابله با خشکسالی بود ولی باید بپذیریم که بایستی با این وضعیت کنار بیاییم، خود را با خشکسالی تطبیق بدهیم و به سمت سازگاری با کمآبی
حرکت کنیم.