با اجرای طرح رجیستری اتفاق افتاد
رشد 93 درصدی واردات رسمی تلفن همراه در سال جاری
با اجرای طرح رجیستری، واردات رسمی تلفن همراه در 11 ماهه امسال 93 درصد و درآمدهای گمرک از این محل در 9 ماهه سال جاری 150 درصد رشد داشته است.
به گزارش خبرگزاری فارس، پایگاه اطلاعرسانی دولت در گزارشی از اجرای طرح رجیستری نوشت: طرح رجیستری به عنوان مهمترین طرح مبارزه با گوشیهای قاچاق از مهر ماه امسال در حال اجراست. بررسیها نشان میدهد با اجرای این طرح واردات رسمی تلفن همراه افزایش چشمگیری داشته است و بر اساس آمار گمرک واردات رسمی گوشی تلفن همراه به کشور در 11 ماهه امسال 93 درصد رشد داشته است. همچنین بررسیها نشان میدهد درآمدهای گمرک از محل واردات قانونی گوشی تلفن همراه در 9 ماهه امسال 150 درصد رشد داشته است. بر اساس آخرین گزارشها، گوشیهای شرکت اپل، گوگل، بلک بری، موتورولا، ال جی، نوکیا، سونی، تکنو، هوآووی و دو مدل جدید گوشی سامسونگ مشمول این طرح شدهاند و مابقی این مدل گوشی به گفته وزیر ارتباطات از 15 فروردین اجرا میشود.
گزارش گمرک نشان میدهد در این مدت بیش از 2 میلیون و 600 هزار دستگاه انواع گوشی تلفن همراه از طریق گمرکات وارد کشور شده است. در 11 ماهه سال 96 تعداد 2 میلیون و 648 هزار دستگاه گوشی تلفن همراه به ارزش 419 میلیون و 651 هزار دلار به کشور وارد شد.
این در حالی است که در 11 ماهه سال گذشته یک میلیون و 440 هزار دستگاه گوشی تلفن همراه به ارزش 217 میلیون و 34 هزار دلار به طور رسمی از مبادی گمرک به کشور وارد شده بود.بررسیها از تاثیرات مثبت طرح رجیستری بر کاهش قاچاق گوشیهای تلفن همراه حکایت دارد. انجام قاچاق بیش از 3 هزار میلیارد تومان به منابع کشور آسیب میرساند اما درآمدی که از این مجرا نصیب دولت میشود، در طول سال شاید به اندازه بودجه کامل یک وزارتخانه باشد که دولت با آن میتواند برای امور مختلف خود برنامهریزی کند.
رئیس انجمن واردکنندگان گوشیهای تلفن همراه درباره مزایای اجرای طرح رجیستری گوشیهای تلفن همراه، گفت: منفعت اعمال رجیستری در وهله اول نصیب مصرفکنندگان میشود؛ چراکه بعد از اجرای این طرح خدمات پس از فروش گوشیهای موبایل تقویت خواهد شد و همچنین برخی از کالاهایی که به صورت قاچاق وارد میشوند، به دلایل مختلف برروی سلامت مردم هم اثر منفی میگذارد، چرا که کالاهای قاچاق بعضا تستهای لازم را نگذراندهاند.
فلاح جوشقانی، رئیس سازمان تنظیم مقررات رادیویی هم با اشاره به اینکه 120 میلیون سیم کارت در کشور وجود دارد که 80 میلیون آن فعال است، گفت: در حال ایجاد بانک اطلاعاتی کاملی از IMEIهای موجود هستیم
فلاح با بیان نیازمندیها و انتظارات این طرح، تصریح کرده است: این طرح به نحوی اجرا خواهد شد تا کمترین تأثیر بر کاربران شبکه و اپراتورهای تلفن همراه داشته باشد و از هرگونه پیچیدگی پرهیز شود.