علت اصلی مرگ ماهیان فشافویه خفگی اعلام شد
مدیرکل شیلات استان تهران علت اصلی مرگ ماهیان فشافویه را خفگی اعلام کرد و گفت: این ادعا که مرگ ماهیان در اثر مسمومیت بوده بیاساس است.
مهدی مومننیا در گفتوگو با ایسنا تاکید کرد: آخرین تمدید مجوز پرورش ماهی در بند خاکی فشافویه مربوط به سال 91 و 92 و از سوی سازمان نظام مهندسی کشاورزی بوده که البته به صورت مداوم تحت نظارت بهداشتی سازمان دامپزشکی نیز قرار گرفته و مسئولان این بند خاکی پروانه بهداشتی پرورش را هم دریافت کردهاند.
وی افزود: اولین گزارش تلف شدن ماهیان در بند خاکی فشافویه سی و یکم فروردین و ساعات ابتدایی بامداد بوده که علیرغم انجام اقدامات کنترلی و پیشگیری مسئولان، تلف شدن ماهیان پرورشی همچنان ادامه داشت.
مدیرکل شیلات استان تهران با بیان این که میزان بارش باران در سال جاری 18 تا 40 درصد کاهش یافته و بر همین اساس ورودی آب به این بند خاکی تقریبا به صفر رسیده بود، گفت: حجم آبگیر این بند خاکی در سال جاری با توجه به کاهش بارش آب و افزایش تبخیر آن حدود 80 درصد کاهش یافته و به 50 هکتار رسیده بود اما بر اساس محاسبات صورت گرفته در این بند خاکی به رغم این که مجوز رهاسازی حدود 2000 قطعه ماهی وجود داشت به گفته مسئولان آن حدود 2 میلیون قطعه ماهی در این منطقه پرورش یافته که خود نشان از تراکم بیش از حد پرورش ماهی است.
مومننیا با اشاره به این که کپور ماهیان که گونه غالب پرورشی در بند خاکی فشافویه بودهاند جزو گونههای بسیار حساس به اکسیژن هستند، تاکید کرد: با توجه به کاهش سطح آب در این بند خاکی مجوز رهاسازی 50 هزار قطعه ماهی وجود داشته، به طوری که رهاسازی بیش از 30 برابر ظرفیت صورت گرفته است.
وی درباره عوامل اصلی تلفات ماهیان پرورشی در بند خاکی فشافویه تصریح کرد: کاهش بارندگی، سوءمدیریت، رعایت نکردن تراکم استاندارد و دیگر دستورالعملهای اعلام شده به مسئولان این مجموعه خصوصی پرورش ماهی از جمله عوامل اصلی تلف شدن ماهیان پرورشی در این بند خاکی بوده چرا که تراکم بالای ماهی در این منطقه باعث کاهش اکسیژن و خفگی ماهیان شده است.
مدیرکل شیلات استان تهران تاکید کرد: براساس آزمایشات صورت گرفته و نمونهبرداری از آب و ماهیان تلف شده بند خاکی فشافویه هیچ نشانی از سم یا آلوده بودن ماهیهای پرورشی در این منطقه وجود نداشت و عامل اصلی تلف شدن، خفگی و تراکم بالا ناشی از کاهش اکسیژن در این بند خاکی گزارش شد.