روحانی در مراسم جایزه کتاب سال:
انقلاب اسلامی به هویت دینی و ملی ما عزت بخشید
رئیسجمهور گفت: انقلاب اسلامی ایران به آراء، اندیشه، تفکرات و همچنین به هویت دینی و ملی ما عزت بخشید.
برگزیدگان و شایستههای تقدیر سی و پنجمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و بیست و پنجمین دوره جایزه جهانی کتاب سال با حضور حجتالاسلام حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران چهارشنبه 18 بهمن در تالار وحدت معرفی شدند.
رئیسجمهور صبح دیروز در مراسم سیوپنجمین دوره جایزه کتاب سال که در تالار وحدت برگزار شد، بیان داشت: تاریخ انقلاب اسلامی ما در واقع یک نقطه و آغاز جدید فصلی بین قبل و بعد انقلاب است.
وی ادامه داد: همانطور که ورود اسلام به ایران نقطه ممتازی است برای تقسیم تمدن و فرهنگ ایران به قبل از اسلام و بعد از اسلام بود، گرچه نمیخواهم انقلاب اسلامی ایران را هم وزن دین مبین اسلام قرار دهم، اما در عین حال یک نقطه عطف بسیار مهمی بود.
رئیس جمهور تصریح کرد: اگر به شرایط قبل و بعد از انقلاب برگردیم میخواهم دوران قبل از انقلاب را به عنوان دوران تحقیر ملت بزرگ ایران توسط استعمارگران و استبدادگران و دوران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی را به دوران عزت و شکوفایی ملت ایران در سایه حاکمیت ملی و همچنین احترام به فرهنگ دینی مردم و فرهنگ ملی مردم بدانیم.
روحانی خاطرنشان کرد: انقلاب اسلامی ایران به آراء، اندیشه، تفکرات و همچنین به هویت دینی و ملی ما عزت بخشید؛ البته در این تحول و انقلاب بزرگ کتاب، مکتوب، سخن، صوت نقش بسیار اساسی را داشت.
رئیس جمهور افزود: این بحثها مطرح میشد که حال اگر رژیم سقوط کرد حکومت بعدی اسمش چی باشد، خلافت اسلامی است یا حکومت اسلامی است و در این حکومت مردم چه نقشی دارند و آیا رای مردم در آن دخالت دارد.
روحانی افزود: دهها جلسه در تهران جلساتی بود که شهید مطهری، بهشتی، آیتالله موسوی اردبیلی، شهید مفتح و آیتالله امامی کاشانی و دیگران حضور داشتند و بحث این بود که اصلا در حکومت آینده اگر تشکیل شد مردم نقش دارند یا خیر؟ و بعد همه این بحثها به یک نحوی وقتی امام در پاریس بود شبها خدمت ایشان نیز مطرح شد و بسیاری از اینها به پاریس میآمدند و ساعتها در مورد این موضوعات با امام صحبت و بحث میشود.
روحانی بیان داشت: در تمامی مباحث یک پشتوانه بحث نظری، علمی، فقهی و حتی کلامی وجود دارد. با یک سطر نوشته شیرازی بزرگ در 150 سال گذشته یک تحول بزرگ در جامعه اسلامی ایجاد شد و اینکه علم در کنار سیاست و مرجعیت در کنار مسائل سیاسی جامعه است و بعد هم میبینید که کتاب اسرار امام جزو کتابهای اولیه بود که بین طلبهها وجود داشت از آن گرفته تا کتابهایی که شهید بهشتی ، مطهری و مجله مکتب تشیع پخش میشد و مباحث جدیدی در این کتابها و مجلات پخش و بحث شد.
وی بیان داشت: ساواک وقتی به خانهای وارد میشد اول به سراغ کتابخانه کوچک آن خانواده میرفت. کتاب نقش اساسی در تحول جامعه و نسل جوان ما داشت، انقلاب از اندیشه درست میشود، اندیشهای نو است که حرکت نو ایجاد میکند که شرایط نو ایجاد و محیط جدید میآفریند که در آن محیط جدید هم عقل و هم آیندهنگری برای مردم ترسیم میشود.
رئیسجمهور ادامه داد: چرا بعضی کتابها جاودانه میشود ولی برخی در همان چاپ اول دچار مشکل میشوند؟ الان کتابهایی میبینید مربوط به قرنها پیش؛ حالا کاری به قرآن و صحیفه سجادیه و نهجالبلاغه که آنها جای خود را دارند نداریم. اما کتابهای معمولی متعلق به اندیشمندان و بزرگان، ببینید حافظ کهنه میشود یا سعدی و مولوی کهنه نمیشوند. به خاطر جسمشان که نیست؛ جسم آنها مثل همه افراد به زیر خاک رفته است. این چه اندیشهای است که قرنها نورافشانی میکند. قرنها جاده را نشان میدهد با فلشهای مختلف. یک شعر حافظ را ده نفر میخوانند و ده نوع برداشت میکند.
به گزارش فارس، وی با بیان اینکه این به معنای آن است که یک اندیشه بلند و دقیق همه ابعاد مسئله را میبیند تصریح کرد: البته همه این بزرگان بیشتر اندیشههایشان را از فرهنگ اسلامی گرفتهاند. از قرآن و حدیث و کلام پیامبر و معصومین گرفتهاند ولی بخشهایی هم که خودشان فکر کردهاند جاودانه شده است.