kayhan.ir

کد خبر: ۱۲۲۵۷
تاریخ انتشار : ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۲۰:۲۶

مردم آفریقای جنوبی برای انتخاب نمایندگان مجلس رای دادند

مردم آفریقای جنوبی برای انتخاب نمایندگان پارلمان این کشور، به پای صندوق‌های رای رفتند.
به گزارش واحد مرکزی خبر، مردم آفریقای جنوبی دیروز برای انتخاب 400 نماینده پارلمان این کشور به پای صندوق‌های رای رفتند. برخی منابع از هم‌اکنون پیروزی «حزب کنگره ملی آفریقا» را پیش‌بینی می‌کنند. این حزب از سال 1994 قدرت را در این کشور در دست دارد. بدین‌ترتیب، «جاکوب زوما» 72 ساله که از سال 2009 قدرت را در آفریقای جنوبی در دست دارد، احتمالا یک بار دیگر به ریاست‌جمهوری این کشور می‌رسد. در آفریقای جنوبی، مجلس رئیس‌جمهور را انتخاب می‌کند.
در انتخابات دیروز حدود 25 میلیون و 300 هزار نفر واجد شرایط رای دادن بودند. البته خبرگزاری‌ها، استقبال مردم برای شرکت در انتخابات را ضعیف گزارش کردند.
آفریقای جنوبی که حدود 51 میلیون و 19 هزار نفر جمعیت دارد، دارای سه پایتخت است، قوه مجریه در شهر «پرتوریا»، قوه مقننه در «کیپ تاون» و قوه قضائیه نیز در «بلوم فونتیس» قرار دارند. سیاهپوستان حدود 80 درصد جمعیت این کشور را تشکیل می‌دهند، با وجود چنین اکثریتی که سیاهپوستان در آفریقای جنوبی دارند، از سال‌های پس از جنگ جهانی دوم سفیدپوستان حاکم بر آفریقای جنوبی رژیم آپارتاید (جداسازی نژادی) را تحمیل کردند. این رژیم از سال 1991 به بعد کمرنگ شد و در سال 1994 رسما با به قدرت رسیدن حزب کنگره ملی آفریقا سقوط کرد.
بر اساس نظرسنجی‌ها، حزب کنگره ملی آفریقا که ریاست آن را زوما بر عهده دارد، در این دوره از انتخابات حدود 60 درصد آرا را به خود اختصاص خواهد داد این در حالی است که پنج سال پیش با 65/9 درصد آرا به پیروزی رسید. آراء از دست رفته این حزب احتمالا به سوی حزب مخالف (اتحاد دموکراتیک) خواهد رفت. این حزب بر اساس نظرسنجی‌ها، حدود 20 درصد آرا را کسب می‌کند. در این انتخابات نگاه‌ها همچنین به میزان آرای حزب تحت رهبری «جولیوس مالما» موسوم به «مبارزان آزادی اقتصادی» که به تازگی وارد عرصه سیاست شده، دوخته خواهد شد. حزب مبارزان آزادی اقتصادی از ملی کردن بانک‌ها و معادن، مصادره املاک بزرگ سفیدپوستان و توزیع دوباره ثروت حمایت می‌کند.
آفریقای جنوبی طی هفته‌های اخیر شاهد تظاهرات خشونت‌آمیز در حلبی‌آبادها و محله‌های فقیرنشین بود. مردم نسبت به کیفیت پایین خدمات عمومی اعتراض دارند. فشارهای معیشتی و فقر اقتصادی علت اصلی اعتراضات در آفریقای جنوبی است.