سعدالله زارعی:
تقویت شبکههای برونمرزی باید دغدغه مسئولان باشد(اخبار ادبی و هنری)
یک کارشناس مسائل بینالملل تاکید کرد: با توجه به محدودیتهای ماهوارهای برای شبکههای برونمرزی، ایران باید امکان ایجاد و راهاندازی ماهواره مستقل برای خود را فراهم کند.
سعدالله زارعی هدف از راهاندازی شبکههای برونمرزی را جهتدهی، اعتمادسازی و رفع شبهات افکار عمومی خارج از کشور نسبت به نظام جمهوری اسلامی دانست و افزود: اساسا ارتباط با افکار عمومی جهان و اثرگذاری روی ملتها نیازمند زبان انتقال است که رسانهها این قدرت اثرگذاری را دارند.
این کارشناس بینالملل درباره نقش شبکههای برونمرزی در کمرنگ کردن تبلیغات سوء رسانههای غربی و معاند اظهار کرد: در واقع باید ببینیم به اندازهای که رقبا و مخالفان به رسانههای خود اهمیت میدهند، برایشان شخصیت قائل هستند، برای آنها جایگاهی مهم در نظر میگیرند، از آنها دفاع و وقت و هزینه برایشان صرف میکنند و پای اشتباهات رسانهای خود میایستند؛ آیا در ایران هم چنین است؟ مقامات ارشد کشور ما چه قدر برای شبکههای برونمرزی ارزش قائل هستند؟ وقتی امیر قطر برای افتتاح دفتر شبکه الجزیره در سودان حضور مییابد آیا مسئولین اجرایی ما هم این کار را میکنند؟ آیا مدیران وزارت امور خارجه و یا رئیسجمهور زمینه ترویج این شبکهها را فراهم میکنند؟
استاد علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: باید تناسبی بین توقع و پشتیبانی وجود داشته باشد. وقتی رسانهای از نظر پشتیبانی مالی دچار نقصان باشد، نمیتواند با شبکههای غربی رقابت کند.
زارعی تاکید کرد: شبکههای هیسپان و پرس تیوی در آمریکای لاتین اسپانیاییزبان و کشورهایی که به زبان انگلیسی تکلم میکنند تاثیر بسزا و طرفداران بسیاری دارند.
این کارشناس مسائل بینالملل درباره نقش شبکههای برونمرزی در کاهش ایرانهراسی نیز تصریح کرد: یکی از موضوعاتی که در سطح بینالملل دنبال میشود، ارائه تصویر خطرناک، پرمسئله، عقبافتاده و فاقد آینده از ایران و ایرانی است.
وی افزود: شبکههای برونمرزی ما تا حدی که دیده شدهاند، پیام معکوس این روند را به جهانیان رساندهاند و تصویری از ایران پیشرفته، فعال و آینده روشن را به نمایش گذاشتهاند. اگر پیامها به بهترین شیوه، قابل قبولترین روشها و تصاویر ارائه شده ولی دیده نشوند طبیعتا تاثیر کمتری خواهند داشت.