kayhan.ir

کد خبر: ۱۲۰۵۹۲
تاریخ انتشار : ۱۸ آذر ۱۳۹۶ - ۲۰:۴۵

دلیل امیدواری اهالی فوتبال به تیم ملی و کی روش چیست؟


سرویس ورزشی-
هفته گذشته و بعد از انجام مراسم قرعه‌کشی جام جهانی، بگومگویی میان سرمربی تیم‌ملی فوتبال و رئیس‌فدراسیون فوتبال پیش آمد که این اختلاف‌نظر و سلیقه‌ها تا حدی طبیعی است و اگر با نیات خیر همراه باشد و از تخریب و بدخواهی دور باشد و حتی لازم و سازنده است، اما متأسفانه دیدیم که بعضی رسانه‌ها و نشریات می‌خواستند این موضوع را به «سوژه‌ای جذاب»! تبدیل کنند.
خوشبختانه با هشیاری‌ای که دو طرف ماجرا به خرج دادند، خواسته این گروه از رسانه‌ها- که همیشه نان از دعوا و تفرقه این و آن می‌خورند و حتی گاه، خود در راه انداختن این‌گونه دعواها و درگیری‌های خاله‌زنکی پیشقدم هستند و ابتکار عمل! را به دست دارند و...- تأمین نشد. امیدواریم این هشیاری در روزهای پیش‌رو کماکان در رفتار و گفتار مسئولان فوتبال و متولیان تیم‌ملی دیده شود، تا از رهگذر آن تیم‌ملی در شرایطی دور از تنش و دغدغه و حاشیه‌های ویرانگر به کار آماده‌سازی و تدارک هرچه بهتر خود بپردازد.
در میان حرف‌های سرمربی تیم‌ملی که در نخستین مصاحبه خود بعد از قرعه‌کشی جام‌جهانی با یکی از خبرگزاری‌های خارجی (رویترز) انجام داد، که جنبه انتقاد از مسئولان فوتبال و بلکه ورزش کشور در آن قوی بود، جمله‌ای دیده می‌شد که نشان از هشیاری و شناخت این مربی پرتغالی می‌داد.
او در عین‌حال که از مسئولان ورزش و علی‌الخصوص مقامات فوتبال ایران انتقاد کرده و می‌گفت: «آنها (یعنی آقایان مسئول) می‌خواهند من ساکت شوم»، درباره مردم و علاقه‌مندان فوتبال کشورمان گفته: «هواداران فوتبال در ایران شایسته این هستند که ما به بهترین شکل برای جام‌جهانی روسیه آماده شویم و افتخار و سربلندی را برای ایران به ارمغان بیاوریم.»
این حرف‌های کی روش که البته برای بار اول هم نیست که از زبان این مربی شنیده می‌شود، خیال خیلی از جمله این نشریه را از این نظر که سکان تیم‌ملی را فردی آگاه به جایگاه و وظیفه خود برعهده‌دارد، راحت می‌کند.
به طور طبیعی ما و امثال ما وقتی می‌شنویم که سرمربی تیم‌ملی هم هدف اصلی تیم‌ملی را، آماده شدن به‌گونه‌ای که «شایسته هواداران» باشد و برای «ایران» ارمغان بیاورند، می‌داند، خوشحال می‌شویم.
نگاه «مردم‌محور» می‌تواند، در خیلی جاها از جمله همین ورزش و فوتبال گره‌گشا و موجب پیشرفت شود. نگاه مردم محور، حتماً مورد رضایت خداوندی که «مردم» را «عیال» خود می‌خواند، هم هست، که فرمود: «الناس عیالی، احبهم الی، انفعهم الهیم» (مردم خانواده من (خدا) هستند، بهترین شما نزد من کسی است که مفیدترین برای مردم باشد.
از بحث دور نشویم، وقتی سرمربی تیم‌ملی از «مردم» و «شأن و جایگاه هواداران» سخن می‌گوید و تأکید می‌کند باید به‌گونه‌ای در جام‌جهانی حضور پیدا کنیم که «شایسته این مردم» باشد و این حرف‌ها را در توجیه درگیری‌ها و اختلافات خود با مقامات فوتبال مطرح می‌کند، بیش از پیش به کار و بار تیم‌ملی امیدوار می‌شویم. بگذارید راجع به این جمله آخر کمی بیشتر و روشن‌تر توضیح دهیم؛ کی روش می‌گوید اگر حرف‌هایی می‌زند، خواسته‌هایی را مطرح می‌کند، نظراتی را بیان می‌کند که به مذاق «بعضی» از جمله مسئولان فوتبال و ورزش خوش نمی‌آید «به خاطر هوادارانی است که نیازمند چنین برنامه خوبی هستند». در واقع می‌خواهد بگوید حضور تیم‌ملی به‌گونه‌ای که شایسته مردم و هواداران و موجب سربلندی کشور ایران در عرصه فوتبال جهان باشد، نیازمند برنامه و تدارک مناسب است که بیش از هر کس مسئولان باید در فراهم آوردن آن کوشا باشند. کی روش می‌گوید- کما اینکه چندی پیش هم که دوباره با رئیس‌ فدراسیون سر مسائل مالی درگیری مفصلی پیدا کرد- دعوا و درگیری‌های او، نظرات و خواسته‌هایی که مطرح می‌کند کمتر شخصی و بیشتر ملی و به خاطر «مردم» است.
در هرحال ما اینجا قصد داوری و ارزیابی صحت و سقم این حرف‌ها و ادعاها را نداریم، ضمن اینکه بارها نوشته‌ایم در مجموع عملکرد کارلوس کی روش را به عنوان سرمربی تیم‌ملی، قابل قبول و موفق می‌دانیم و بر این باور هستیم- قبلاً هم در این‌باره چند بار نظر خود را به صراحت گفته و نوشته‌ایم- کلاس تیم‌ملی ما به خاطر برخورداری از چنین سرمربی‌ای باکلاس کلیت فوتبال ما تفاوت دارد و خیلی از اتفاقات تلخ و دخالت‌های نابجا و دست‌های مخرب و جریانات مزاحم که در کار فوتبال ما اخلال ایجاد می‌کنند، در تیم‌ملی به خاطر وجود کی روش و‌اشراف و شناخت این مربی و همچنین خصلت‌های ذاتی و شخصیتی او (بی‌پروایی و شجاع بودن و...) جرأت عرضه اندام و خودنمایی پیدا نمی‌کنند.
 بنابراین خروجی و حاصل عملکرد این مربی گواه صداقت او در ادعاهایی است که مطرح می‌کند ، به ویژه وقتی حرف از هواداران و کار برای مردم می‌زند، در هر حال از کی روش و مسائلش گذشته آنچه که در آن شک‌ و تردیدی وجود ندارد این است که در هر کاری از امور اجتماعی از ورزش گرفته تا غیرورزش هدف اگر خدمت به مردم باشد، می‌شود سخت امیدوار بود که آن کار به نتیجه و هدف و موفقیت برسد.
بدون اغراق و همان‌طور که بالاتر و بارها به نوبه خود عرض کردیم، کار برای خدا مورد رضایت خدای متعال است و موفقیت در چنین کاری «نشد» ندارد. امیدواریم این فرهنگ «مردم‌محوری» و این روحیه یعنی کار برای مردم و خدمت به جامعه حداقل در جامعه ورزش و نزد مسئولان ورزش ما هر روز بیشتر و بهتر تجسم پیدا کند تا شاهد حرکت شتابنده ورزش و رشته‌های مختلف آن به سوی پیشرفت و تامین منافع ملی و انتظارات مردمی باشیم.