kayhan.ir

کد خبر: ۱۲۰۳۱۹
تاریخ انتشار : ۱۳ آذر ۱۳۹۶ - ۲۱:۰۸
یک نماینده مجلس با انتقاد از ورود کالای قاچاق به کشور:

80 درصد اسکله‌های کشور بدون نظارت است


یک نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: حدود ۸۰ درصد اسکله‌ها در کشور به صورت غیررسمی است و هیچ نظارتی بر آنها وجود ندارد و گمرکات در آنها مستقر نیستند.
سعید باستانی در گفت‌وگو با سایت مشرق درخصوص میزان واردات کالای قاچاق به کشور اظهار داشت: به عنوان مثال در کشور ما سالانه ۱۰میلیون نفر به خارج از کشور مسافرت می‌کنند؛ حال اگر هر کدام از آنها به طور متوسط ۵۰۰ دلار خرید کنند، این مبلغ به پنج میلیارد دلار خواهد رسید اما این مبلغ در هیچ کجا به عنوان کالای قاچاق ثبت نمی‌شود درحالی‌که به تولید داخل ضربه می‌زند.
وی با بیان اینکه برای میزان قاچاق کشور سه عدد مطرح شده است، افزود: یکی از این اعداد، عددی است که ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز آن را بیان کرده یعنی 12/8 تا ۱۳ میلیارد دلار. عدد بعدی مربوط به شکاف بین واردات و مصرفی است که در کشور وجود دارد و از طریق گمرکات بین‌المللی مطرح می‌شود که مبلغ آن ۲۲میلیارد دلار است.
به گفته سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس، سومین عدد هم مربوط به پنج میلیارد دلار پولی است که ناشی از مسافرت‌های خارجی است که اگر آن را به ۲۲میلیارد اضافه کنیم، به مبلغ ۲۷ میلیارد دلار خواهد رسید.
باستانی با‌اشاره به اینکه مجموع این ۲۷ میلیارد دلار کالا را چهار عامل تشکیل می‌دهند، بیان کرد: در وهله اول ۸۲۶ اسکله دریایی در کشور وجود دارد که حدود ۸۰ درصد آن در کشور به صورت غیررسمی است و هیچ نظارتی بر آنها وجود ندارد، در واقع بر بیش از ۶۰۰ مورد از اسکله‌های کشور هیچ نظارتی وجود ندارد و گمرکات در آنها مستقر نیستند.
وی با‌اشاره به اینکه مورد دوم آنکه حدود ۴۰ هزار شناور دریایی در کشور وجود دارد که ۱۳ هزار مورد آن غیرقابل نظارت هستند، گفت: مورد سوم به مبادی رسمی گمرکی برمی‌گردد که تخلفاتی در آنها صورت می‌گیرد؛ قسمت چهارم هم همان کالای همراه مسافر است.
این نماینده مجلس ادامه داد: گمرک اگرچه دارای تخلفاتی است اما همه‌اشکالات را به گمرک ربط دادن آدرس غلط است و باید بر این تخلفات نظارت کرد؛ در بروز این تخلفات یک زنجیره تاثیر می‌گذارد که گزارش آن در حال آماده شدن است و آن را به مجلس ارائه خواهم کرد.
باستانی اضافه کرد: در حال حاضر اختلاف نظر بین این سه عدد است اما آمار ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز صحیح می‌باشد چراکه طی چهارسال اخیر توانسته میزان قاچاق را به نصف کاهش دهد که قابل تقدیر است.
وی افزود: با این وجود، آن میزان کالایی که به تولید کشور ما ضربه می‌زند، عدد ۲۷میلیارد دلار است که (تمام آن) به عنوان کالای قاچاق شناخته نمی‌شود اما به تولیدات داخلی ضربه می‌زند.
این نماینده مجلس با‌اشاره به اینکه در تمام کشورهای دنیا حدود پنج الی شش نوع معافیت وارداتی وجود دارد اما در کشور ما این معافیت‌ها ۷۶ نوع است، گفت: از جمله معافیت‌های کشور ما می‌توان به معافیت ته‌لنجی، ملوانی و کالای همراه مسافر و غیره‌اشاره کرد که با واردات کالا نه تنها هیچ عوارضی پرداخت نمی‌شود بلکه در هیچ جا هم ثبت و ضبطی از آنها صورت نمی‌گیرد.