kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۹۷۸۲
تاریخ انتشار : ۰۷ آذر ۱۳۹۶ - ۲۱:۰۱

آغاز موج تازه بازداشت شاهزادگان با دستگیری زنان خاندان حاکم سعودی



سرویس خارجی-
منابع خبری می‌گویند، محمد بن سلمان که در پوشش «مبارزه با فساد» نزدیک به 200 شاهزاده و مقام سعودی را بازداشت کرده و از جلوی راهش برداشته است، اکنون موج تازه بازداشت‌ها را با دستگیری زنان خاندان حاکم سعودی آغاز کرده است.
«محمد بن سلمان»، ولیعهد و همه کاره عربستان در هفته‌های اخیر اقدام به بازداشت گسترده شاهزادگان و مقاماتی کرده که تصور می‌کرده، ممکن است جلوی راهش برای رسیدن به تخت پادشاهی خللی ایجاد کنند. در این میان وی سه گروه شاهزاده‌ها، سرمایه‌داران و علمای دینی را هدف قرار داده است. کارشناسان اهداف این موج از سرکوب‌ها را هموار کردن مسیر پادشاهی و مصادره اموال مخالفان که تا 1100 میلیارد دلار هم برآورد می‌شود، ذکر کرده‌اند. در ادامه این موج اکنون نوبت به سرکوب زنان خاندان سعودی رسیده است.
ایسنا در این باره به نقل از «منابع عربستانی» نوشته که «دستگاه‌های امنیتی عربستان با دستور مستقیم محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور کمپین بازداشت زنان در خاندان حاکم را آغاز کرده‌اند و هتل جدیدی را هم برای نگهداری این زنان تخلیه کرده‌اند.»
 به گفته این منابع، بازداشت زنان بیشتر شامل دختران «عبدالله بن عبدالعزیز آل‌سعود»، پادشاه قبلی عربستان و دختران «سلطان بن عبدالعزیز» است. به نظر می‌رسد فرزندان عبدالله و سلطان که همگی پسرعموهای محمد بن سلمان هستند بیشترین مخالفان وی باشند به طوری که بیشتر زنان و مردانی که بازداشت شده‌اند از این دو خانواده هستند. به گفته این منابع عربستانی، طبقه همکف تمامی هتل‌هایی که شاهزادگان در آنجا بازداشت هستند به بیمارستان‌های میدانی تبدیل شده است تا روند معالجه همانجا انجام شود. همچنین تغییراتی در تمامی هتل‌هایی که به بازداشتگاه تبدیل شده‌ صورت گرفته است. چندی پیش گزارش‌هایی از شکنجه شاهزادگان بازداشتی برای واداشتن آنها به صلح! و بخشیدن ثروت هایشان به بن سلمان منتشر شد که سروصدای زیادی به پا کرد.
برخی منابع آگاه می‌گویند محمد بن زاید، ولیعهد امارات شبی که متعب بن عبدالله از ریاست گارد ملی برکنار و هیئت مبارزه با تروریسم تشکیل شد، در ریاض حضور داشت. گزارش‌های غربی و عربی حاکی از این است که بن زاید نفوذ زیادی نزد محمد بن سلمان دارد. محمد بن سلمان معتقد است که برای نشستن روی تخت پادشاهی به حمایت امارات نیاز دارد.
یزید جدید
از سوی دیگر نشریه «نشنال اینترست» در یادداشتی به قلم «محمد ایوب» استاد برجسته روابط بین‌الملل دانشگاه میشیگان با عنوان «قمار بزرگ عربستان» حکومت فعلی ریاض را با حکومت بنی امیه در زمان وقوع حادثه کربلا (در سال 61 ه.قمری) مقایسه کرده و گفته به نظر می‌رسد که «محمد بن سلمان» با توجه به اقدامات نابخردانه خود وارث فعلی یزید بن معاویه در زمان امامت امام حسین -علیه‌السلام- است اما با توجه به قابلیت‌های نظامی ایران، در صورتی که تلاش کند جنگ دوم کربلا را رقم بزند، باید بداند که این بار نبرد کربلا قطعا پیروز دیگری خواهد داشت و نتیجه‌ای متفاوت برای آن رقم خواهد خورد.»