kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۸۴۶۱
تاریخ انتشار : ۱۵ آبان ۱۳۹۶ - ۲۰:۵۹
عضو هیئت مدیره سندیکای برق ایران:

قرارداد«یونیت» فرصت را از بخش خصوصی گرفت

عضو هیئت مدیره سندیکای برق ایران گفت: با وجود قراردادهایی شبیه یونیت در حقیقت فرصت فعالیت و رشد از بخش خصوصی فعال در صنعت برق گرفته شده است.



علیرضا کلاهی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری مهر با بیان اینکه مهم‌ترین اولویت در صنعت برق چیدمان مدیریتی در وزارت نیرو است، اظهار کرد: با توجه به مهارت و سابقه فعالیتی مطلوب وزیر نفت در حوزه آب در سطح بین‌المللی می‌توان گفت مشکلات این بخش تا حدودی شفاف است، اما آنچه طی چهارساله گذشته از آن می‌توان به عنوان آفت این وزارتخانه یاد کرد، تضعیف بخش کارشناسی است که باید به آن رسیدگی شود.
عضو هیئت مدیره سندیکای برق ایران گفت: باید برخی از قراردادهای فاینانس بازنگری شود، چرا که به نظر می‌رسد یک تعداد از این قراردادهای فاینانس به صورت ناپخته به برخی شرکت‌های خارجی سپرده شد که از جمله آن می‌توان به قرارداد شرکت یونیت، قرارداد پست‌های برق تهران و... اشاره کرد. شاید مطرح شود که اکنون باید با این قراردادها چه کرد و سرنوشت آنها چه می‌شود که باید گفت منطقی‌ترین و صحیح‌ترین اقدام در این مورد می‌تواند جلوگیری از ادامه روند اجرای آن باشد چرا که هنوز مبلغی پرداخت نشده است.
کلاهی ادامه داد: با وجود قراردادهایی شبیه یونیت در حقیقت فرصت فعالیت و رشد از بخش خصوصی فعال در صنعت برق گرفته شده است. در صورتی که شرایط  مساوی در زمینه صدور تضامین لازم وجود داشته باشد، بخش خصوصی می‌تواند در زمینه جذب فاینانسورهای خارجی‌ها اقدام کند.همچنین محسن طرزطلب ؛ مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی در حاشیه هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس که پرسید سندیکای صنعت برق مدعی است شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی وعده داده بود جزئیات قرارداد یونیت ترکیه را به سندیکا ارائه خواهد کرد، گفت: قراردادهای خرید تضمینی برای سرمایه‌گذاران قابل دیدن و رؤیت بر روی سایت شرکت مادر تخصصی نیروی برق حرارتی است، اما نمی‌توانیم جزئیات قرارداد را که به صورت محرمانه است به سندیکای صنعت برق ارائه کنیم.
وی با تأکید براینکه دادن جزئیات قرارداد باید به اذن دو طرف قرارداد (یونیت ترکیه) باشد، افزود: اگر سندیکای صنعت برق سؤالات و ابهاماتی در خصوص قرارداد یونیت ترکیه دارد می‌تواند آن را از شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی طلب کند. بنابراین ما نمی‌توانیم کل این قرارداد را در اختیار سندیکای صنعت برق قرار دهیم.
به گفته طرزطلب، حجم این قرارداد با یونیت ترکیه برای ساخت دو نیروگاه بالغ بر یک میلیارد و 200 میلیون دلار است.
مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی در پاسخ به این سؤال که میزان بدهی این شرکت دولتی به پیمانکاران بخش خصوصی و بانک‌ها چقدر است، گفت: شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی به تولیدکنندگان خرید تضمینی برق یکهزار و 800 میلیارد تومان بدهکار است و به بانک‌ها نیز سه هزار میلیارد تومان بدهی دارد که به هرنحوی شده آن را بازپرداخت خواهد کرد.