ایران و هند پلتفورم تجارت مشترک کالا ایجاد میکنند
هند موافقتنامهای با بورس کالای ایران برای توسعه یک پلتفورم تجارت مشترک برای داد و ستد کالا بین دو کشور ایران و هند به امضا رسانده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، یک شرکت وابسته به شرکت انسیدکس هند موافقتنامهای با بورس کالای ایران برای توسعه یک پلتفورم تجارت مشترک برای داد و ستد کالا بین دو کشور ایران و هند به امضا رسانده است.
بر اساس یک بیانیه مطبوعاتی مشترک که منتشر شده است: این موافقتنامه که با شرکت نمل هند به امضا رسیده یک پلتفورم تجارت الکترونیک مشترک برای داد و ستد کالاها از ایران به هند و بالعکس ایجاد خواهد شد. این پلتفورم تجاری احتمالا فعالیت خود را با تجارت قیر نفتی از ایران به هند آغاز خواهد کرد.
این پلتفورم تجاری توسط تمام تولیدکنندگان مطرح قیر در ایران و خریداران این کالا در هند مورد استفاده قرار خواهد گرفت. شرکت نمل و بورس کالای ایران به صورت مشترک این پلتفورم را توسعه خواهند داد و اداره آن را بر عهده خواهند داشت.
در بیانیه مشترک منتشر شده آمده است: توافق ما با بخش بازارهای الکترونیک شرکت انسیدکس گام دیگری به سوی تسهیل تجارت کالا بین دو کشور است و بورس کالای ایران از حرکت به سوی این هدف مهم خشنود است.
این توافق گام بلندی در جهت تقویت مکانیزم کشف قیمت است که موجب انتقاع کل زنجیره عرضه و استفاده از تخصص موجود در بورس کالا خواهد شد.
شرکت نمل متعهد است تا با استفاده از پلتفورم تجارت الکترونیک و خدمات خود راندمان کاری بازارهای بینالمللی را ارتقا بخشد.
این شرکت هندی مبلغ قرارداد خود با بورس کالای ایران را فاش نکرده است.
در همین حال فارس به نقل از رویترز گزارش داد، شرکت اُانجیسی ودیش، بازوی سرمایهگذاری خارجی شرکت نفت و گاز طبیعی هند که در حال مذاکره با ایران بر سر دریافت حقوق توسعه میدان گازی فرزاد ب است، تمرکز خود را بر روی خرید سهام داراییهای میادین تولیدکننده نفت و گاز در خارج قرار داده است تا اهداف تولید نفت و گاز خود را تامین کند.
انکی ورما، مدیر ارشد اجرایی این شرکت مدعی شد: «ما در ارتباطات بازرگانیمان با ایران به شدت منعطف بودهایم و ابراز امیدواری کرد فرزاد ب به اهداف تولیدی ما افزود شود، اما این قرارداد هنوز نهایی نشده است. در عین حال، ما به دنبال داراییهای تولیدکننده در جاهای دیگر هستیم تا تولید(نفت و گاز) خود را افزایش دهیم. هند پیشنهاد خود را بارها اصلاح کرده است تا با انتظارات و شرایط ایران مطابقت داشته باشد و بتواند حقوق توسعه این میدان را دریافت کند.
وی افزود: ما فقط میخواهیم در بخش بالادستی فعالیت کنیم اما ایران درخواست کرده است تا در بخش پاییندستی نیز فعالیت کنیم. از این رو ما پیشنهادمان را تغییر و به 11 میلیارد دلار افزایش دادیم و قیمت گاز را به شاخصهای بینالمللی مربوط کردیم.