kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۸۰۷۸
تاریخ انتشار : ۱۰ آبان ۱۳۹۶ - ۲۲:۴۹
قرائت گزارش 6 ماهه سوم کمیسیون امنیت ملی

مجلس دولت را ملزم به واکنش به موقع در اجرای قانون اقدام متقابل ایران در اجرای برجام کند

گزارش 6 ماهه سوم کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره روند اجرای برجام در صحن مجلس قرائت و در آن از نمایندگان خواسته شد دولت را ملزم به اقدام به موقع در اجرای قانون اقدام متقابل ایران در اجرای برجام کنند.



در پی ارائه هفتمین گزارش سه ماهه اجرای برجام به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از سوی وزارت امور خارجه و در پی آماده شدن سومین گزارش این کمیسیون از روند شش ماهه اجرای برجام این گزارش در صحن علنی مجلس قرائت شد.
این گزارش که مبتنی بر تبصره یک قانون اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام مصوب 21 مهر 1394 تهیه شده است توسط سیدحسین نقوی‌حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در صحن قرائت شد.
کمیسیون امنیت ملی مجلس در گزارش خود از روند اجرای برجام پیشنهاد داد که مجلس، دولت را ملزم به اقدام شفاف و به‌موقع در اجرای دو قانون اقدام متناسب و متقابل در اجرای برجام و مقابله با اقدامات ماجراجویانه آمریکا در منطقه کند.
در بخشی از فصل جمع‌بندی و پیشنهاد گزارش مذکور آمده است که مجلس شورای اسلامی دولت جمهوری اسلامی ایران را ملزم می‌کند که در اجرای قاطع بندهای نه‌گانه ماده واحده قانونی مصوب 21تیرماه 1394 موسوم به قانون «اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام» و نیز قانون «مقابله با اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکا در منطقه» ‌صریح، شفاف و به‌موقع اقدام کند و به همراه گزارش‌های مرحله‌ای سه ماهه روند اجرای برجام، گزارش اقدامات متناسب و متقابل را به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ارسال نماید.
مبنای گزارش‌های کمیسیون
 صرفاً گزارش وزارت خارجه نیست
سید حسین نقوی‌حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز پس از قرائت گزارش 6 ماهه سوم این کمیسیون از روند اجرای برجام و سخنان 6 نماینده مجلس در این باره با‌ اشاره به اینکه یکی از منابع گزارش کمیسیون درباره روند اجرای برجام گزارش‌های سه‌ ماهه وزارت امور خارجه است، گفت: وزارت امور خارجه دقیقاً مستندات خود را هر سه ماه به این کمیسیون ارسال کرده و کمیسیون نیز با حضور نماینده‌ای از این وزارتخانه گزارش را مورد بررسی قرار می‌دهد.
وی با تأکید بر اینکه مبنای گزارش‌های 6 ماهه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس از روند اجرای برجام صرفاً گزارش وزارت خارجه نیست،‌ بیان داشت: اعضای کمیسیون بازدیدهای مستقیمی از سایت‌های هسته‌ای دارند و مشاهدات آنها در ارائه گزارش‌های کمیسیون امنیت ملی مدنظر قرار می‌گیرد.
اظهارات نمایندگان
 پس از قرائت گزارش کمیسیون
حجت‌الاسلام سید جواد حسینی‌کیا عضو کمیسیون صنایع پس از قرائت گزارش 6 ماهه سوم گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درباره روند اجرای برجام، نقطه ضعف کشور را در اجرای برجام بی‌توجهی دولت و وزارت خارجه به شروط ۹ گانه رهبری خواند و گفت: برخی کوشیدند چهره آمریکا را بزک کنند اما آنها که به آمریکا خوشبین نبودند ایستادگی کردند.
اسدالله عباسی نماینده رودسر نیز در تذکری با انتقاد از شفاف نبودن برخی بخش‌های گزارش کمیسیون امنیت ملی درباره روند اجرای برجام از جمله در زمینه درآمدهای نفتی، گفت: در این گزارش باید در مورد گشایش‌های اقتصادی و معیشتی در نتیجه برجام، بیشتر صحبت می‌شد.
حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنوری رئیس‌کمیته هسته‌ای کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز گفت: اگر آمریکا تعهدات خود را در برجام انجام ندهد مجلس دولت را موظف به خروج از NPT می‌کند.
انتقاد از تشابه گزارش کمیسیون
 با گزارش دولت
حسین‌حاجی‌دلیگانی نماینده شاهین‌شهر نیز پس از قرائت گزارش 6 ماهه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درباره روند اجرای برجام طی تذکری مستند به بند 7 ماده 49 آئین‌نامه داخلی مجلس گفت: گزارش به‌گونه‌ای تدوین شده است که گویی قلم نماینده مجلس و دولت یکسان است.
وی با ‌اشاره به اینکه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی باید در گزارش بررسی کند که آیا تعهدات طرفین اجرا شده است یا نه، بیان داشت: باید راهکارها در قبال تهدیدات آمریکا در اجرای برجام در گزارش کمیسیون امنیت ملی ارائه می‌شد. هادی قوامی نماینده اسفراین نیز با ‌اشاره به اینکه امروز تکلیف بر همه اصلاح‌طلبان و اصولگرایان در دفاع منسجم از سرداران سپاه روشن است، گفت: واردات بی‌رویه همراستا با تحریم‌های خارجی است.
گفتنی است سیدعباس عراقچی معاون وزیر امورخارجه در جلسه علنی دیروز توضیحاتی در رابطه با نقض برجام و سوء نیت دولت سابق و کنونی آمریکا در اجرای آن ارائه داد که در گزارش مجزایی در شماره امروز کیهان به آن پرداخته شده است.
نمایندگان سؤال‌کننده
 از پاسخ‌های وزیر کار قانع شدند
محمدرضا صباغیان نماینده بافق و مهریز، سیدمحمد جواد ابطحی نماینده خمینی‌شهر و حبیب‌الله دهمرده نماینده زابل در نشست علنی دیروز از پاسخ علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به دو سؤال مشترکشان قانع شدند.
بر این اساس محمدرضا صباغیان که به نمایندگی از سؤال‌کنندگان سخن می‌گفت اعلام کرد که به شرط آنکه وزیر رفاه ظرف یک ماه مشکل اخراج اعضای شوراهای کارگری توسط کارفرمایان را حل کند از پاسخ ربیعی قانع خواهد شد.
بنابر‌این گزارش صباغیان، ابطحی و دهمرده در سؤال خود از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی پرسیده بودند که چرا در مقابل اخراج اعضای شوراهای کارگری توسط کارفرمایان علیرغم انتظارات به حق جامعه کارگری از طرف ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی اقدام موثری صورت نمی‌گیرد؟
همچنین روز گذشته طرح تحقیق و تفحص از بانک مرکزی کلید خورد.