kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۸۰۴۷
تاریخ انتشار : ۱۰ آبان ۱۳۹۶ - ۲۱:۲۸

730 هزار زائر اربعین حسینی از مرزهای سه‌گانه عبور کردند

رئیس‌ کمیته امنیتی ستاد اربعین و جانشین معاون هماهنگ‌کننده ناجا گفت: از ابتدای ماه صفر تاکنون 730 هزار نفر از هموطنان از مرزهای سه‌گانه مهران، چزابه و شلمچه عبور کرده‌اند.


سرتیپ محسن فتحی‌زاده در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: جریان تردد در مرز مهران پرحجم اما روان است و بدلیل مراجعه خیل زائران تراکم بیشتری در گیت‌ها وجود دارد و زائران با معطلی بیشتری عبور می‌کنند.
وی افزود: بعد از نماز صبح تا ساعت 12 ظهر حجم انبوهی از زائران در مرز حضور می‌یابند و برای جلوگیری از ازدحام ساعات دیگری را برای عبور از مرز انتخاب کنند.
فتحی‌زاده یادآور شد: برای عبور زائران از مرز خسروی در حال رایزنی با دولت عراق هستیم و در صورت موافقت و پذیرش آنها و فراهم شدن شرایط این مرز نیز پذیرای زائران اربعین حسینی خواهد بود.
وی با اشاره به تراکم جمعیت در مرز مهران، گفت: زائران برای عبور راحت‌تر به مرزهای شلمچه و چذابه در استان خوزستان مراجعه کنند.
رئیس کمیته امنیتی ستاد اربعین تاکید کرد: تاکنون هیچ‌گونه مشکل امنیتی و انتظامی نداشتیم اما با توجه به اینکه در مرز مهران هنوز آثار جنگ تحمیلی وجود دارد متاسفانه برخی از زائران سهل‌انگاری کرده و از مسیرهای غیرمجاز وارد مرز می‌شوندکه مشکلاتی برای آنها به وجود می‌آید.
وی گفت: زائران تذکرات امنیتی را رعایت کنند و بدون روادید وارد مرزها نشوند همچنین بدلیل حجم تردد در مرز مهران و محدودیت ترافیکی زائران با صبر و آرامش رانندگی کنند.
فتحی‌زاده با ‌اشاره به جانمایی پارکینگ برکت و پارکینگ ورودی شهر مهران افزود: پارکینگ برکت مخصوص اتوبوس‌های شهری برای تردد مسافران و پارکینگ ورودی شهر مهران نیز برای خودروهای شخصی در نظر گرفته شده است.وی اضافه کرد: دهها پارکینگ دیگر نیز وجود دارد که در حال پذیرش خودروها هستند هر چند ورود آنها با تراکم همراه است اما مدیریت می‌شود.
مرز بین‌المللی مهران به واسطه مزیت امنیت و کوتاهی مسافت تا اماکن زیارتی عراق به یکی از مرزهای پرتردد کشور به عتبات عالیات تبدیل شده است.
سرتیپ فضلی: ورود زائران خارجی اربعین
به کشور، امسال 2 برابر شد
  زاهدان - خبرنگار کیهان: جانشین سازمان بسیج مستضعفین و رئیس‌ستاد عالی زائرین غیرایرانی اربعین حسینی گفت: ورود زوار غیرایرانی اربعین حسینی عازم کربلای معلی از طریق خاک جمهوری اسلامی ایران امسال در مقایسه با سال گذشته 2 برابر شده است.
سرتیپ علی فضلی دیروز در جریان بازدید از پایانه مرزی میرجاوه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: 6 گذرگاه مرزی در استان‌های سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، گیلان، اردبیل، آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی برای ورود زوار غیرایرانی اربعین حسینی در نظر گرفته شده است.
وی بیان کرد: ورود و خروج زوار غیرایرانی اربعین حسینی بدون هیچ مشکل خاصی در حال انجام است و خادمان زائران حسینی با عشق و علاقه به زوار پاکستانی خدمات ارائه می‌دهند که درمیان آنها مردم شیعه و سنی و بزرگان طوایف شهرستان مرزی میرجاوه به چشم می‌خورد که این خود تجلی وحدت و برادری مردم سیستان و بلوچستان را به نمایش گذاشته است.
جانشین سازمان بسیج مستضعفین گفت:  وحدت و صمیمیت خاصی را در میان خادمان امام حسین(ع) برای خدمت‌رسانی به زائران پاکستانی می‌توان به وضوح مشاهده کرد که این رویه را باید تقویت کرد.
به گفته رئیس ‌ستاد اربعین سیستان و بلوچستان 145 هزار و 386 زائر پاکستانی عتبات عالیات از ابتدای امسال تا کنون از مرز میرجاوه وارد خاک جمهوری اسلامی ایران شده‌اند.
علی‌اصغر میرشکاری اظهار داشت: 27 هزار نفر از این زوار در ایام محرم و صفر از طریق مرز میرجاوه وارد سیستان و بلوچستان شده‌اند.
وی بیان کرد: همچنین 268 دستگاه اتوبوس پاکستانی حامل زائران تاکنون از طریق مرز میرجاوه وارد خاک جمهوری اسلامی ایران شده است.
وی افزود: 2 تیم بهداشتی از دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در مرز میرجاوه و زائرسرای امام رضا(ع) زاهدان به منظور خدمات رسانی به زوار پاکستانی مستقر هستند.
میرشکاری گفت: یک هزار و 538 نفر از اتباع افغانستان امسال برای نخستین بار برای پیاده‌روی اربعین نام‌نویسی کرده‌اند.
300 زائر فاقد گذرنامه به شهر‌های خود عودت داده شدند
 فرماندهی انتظامی شهرستان چرداول گفت: 300 زائر فاقد گذرنامه به شهر‌های خود عودت داده شدند.
 سرهنگ «جهانگیر زارعی» فرماندهی با ‌اشاره به کنترل تردد زائران اربعین حسینی به صورت شبانه‌روزی در ورودی شهرستان ایلام گفت: انتظامی شهرستان چرداول در پلیس راه «شباب» اقدام به ایجاد ایست و بازرسی به منظور کنترل تردد زائران اربعین حسینی کرده است.
وی اضافه کرد: در راستای اجرای این طرح تعداد سه دستگاه خودرو مینی بوس حامل زائران اتباع بیگانه توقیف و سپس به سمت مرزهای شلمچه و چزابه هدایت شدند.
این مقام انتظامی افزود: در بازرسی بالغ بر دو هزار و 500 خودرو تعداد 300 نفر از زائران فاقد گذرنامه بودند که به شهرهای خود عودت داده شدند.
تشدید نظارت
برای بازگرداندن مبالغ اضافی بلیط اربعین
در کارگروه بررسی وضعیت سفرهای زائران اربعین، مقرر شد در صورت فروش بلیط گران‌تر از نرخ اعلام شده، مبالغ اضافه به مسافران بازگردانده شود.
به گزارش روابط عمومی دادستانی کل کشور، محمد جواد حشمتی، معاون حقوق عامه دادستان کل کشور در جلسه کارگروه تخصصی راه و شهرسازی معاونت حقوق عامه دادستانی کل کشور که به منظور بررسی وضعیت و مشکلات سفرهای زمینی و هوایی زائران اربعین تشکیل شد بر ضرورت نظارت دقیق بر روند پروازها و حل و فصل مشکلات مربوط به تاخیر در پروازها تاکید کرد.
نظارت دقیق بر نحوه صدور و فروش بلیط پروازهای ویژه اربعین و مقابله با گران فروشی بلیط از دیگر محورهای مورد بحث در این جلسه بود.
در این جلسه بر ضرورت اطلاع‌رسانی بیشتر از نحوه فعالیت دفاتر و آژانس‌های فروش بلیط پروازهای ویژه اربعین و افزایش آگاهی زائران از شرایط پروازها و تلاش برای کاهش هرچه بیشتر تاخیر در پروازها تاکید شد.
معاون دادستان کشور همچنین خواهان ساماندهی هرچه بیشتر و مطلوب‌تر درخصوص نحوه مواجهه با مردم و زائرانی شد که سفرشان به دلایل مختلف به تاخیر می‌افتد.
حشمتی بر ضرورت اطلاع‌رسانی مستمر و دقیق از تعداد، نام و نشانی آژانس‌ها و دفاتر فروشنده بلیط پروازهای اربعین به منظور جلوگیری از ایجاد بازار کاذب خرید و فروش تاکید کرد.
در این جلسه مقرر شد نظارت و بازرسی بیشتری درخصوص دلایل تاخیر در پروازها همچنین برای بررسی نحوه فروش بلیط و شناسایی تخلف‌های مربوط به گران فروشی آن صورت گیرد تا در صورت فروش بلیط‌های گران‌تر از نرخ اعلام شده، مبالغ اضافه به مسافران بازگردانده شود.
در این جلسه همچنین نحوه خدمات‌دهی به زائران حسینی در سفرهای زمینی بررسی شد و با اعلام اینکه مشکل خاصی درخصوص انتقال زمینی مسافران اربعین وجود ندارد بر ضرورت نظارت دقیق و مستمر بر آن تاکید شد.