رئیسسازمان پدافند غیرعامل کشور:
جنگ اقتصادی علیه کشور جدی است
رئیسسازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: دشمن علیه اقتصاد ما آرایش جنگی گرفته و موضوع کاملاً جدی است.
غلامرضا جلالی با حضور در یک برنامه تلویزیونی، ضمن اشاره به اینکه در حال حاضر به نوعی جنگ علیه کشور ما وجود دارد، اظهار داشت: در جنگ سایبری نمیتوانیم صلح را تعریف کنیم و در حوزه اقتصادی هم در حال جنگ هستیم و دشمن علیه اقتصاد ما آرایش جنگی گرفته و موضوع کاملاً جدی است. وی بااشاره به تاریخچه تهدیدات دشمن علیه کشور ما و تغییرات این تهدیدات، ادامه داد: اکنون تهدیدات ازجمله تهدیدات سایبری تقریباً همه حوزهها را در بر گرفته
است. رئیسسازمان پدافند غیرعامل افزود: آمریکاییها در سند جدید راهبردی خودشان اعلام کردند به رفتار سایبری ایران پاسخ سایبری میدهیم و این تعریف محترمانه جنگ سایبری است.
به گفته جلالی، آنها به حمله از طریق ویروس استاکس نت به زیرساختهای هستهای ما اعتراف کردند و این یک تجاوز آشکار است و باید پاسخگو باشند و خسارت بپردازند.
وی درباره تهدیدهای اقتصادی و تهدید علیه شبکه بانکی ما هم گفت:اشکالاتی در سیستمهای بانکی کشورها از جمله کشور ما وجود دارد.
رئیسسازمان پدافند غیرعامل کشور بااشاره به اینکه یکی از تهدیدهای حوزه اقتصادی، تهدیدات سایبری است، گفت: در حوزه پولی و بانکی برای جلوگیری از حملات سایبری، اقدامات خوبی انجام شده است و بخش زیادی از زیرساختها و ارتباطات ایمن سازی شده است اما این ایمنسازیها باید تداوم پیدا کند.
به گزارش تسنیم، جلالی در ادامه سخنان خود بااشاره به اینکه تحریمها از دیگر تهدیدات اقتصادی علیه کشورمان است، بیان کرد: آمریکاییها انتظار داشتند از طریق برجام به محدودیتهایی فراتر از محدودیتهای هستهای برسند.
وی افزود: آژانس بینالمللی انرژی اتمی پایبندی ایران به برجام را هشت بار تأیید کرد بنابراین آنها بهانههای دیگر از جمله موشکی، بیثبات سازی منطقه را آوردند و تحریم کاتسا را اعمال کردند که از چند روز دیگر آغاز میشود و میتواند برای اقتصاد ما خطرناک باشد.
رئیسسازمان پدافند غیرعامل کشور اضافه کرد: آمریکاییها دوست دارند ما متعهد به مفاد برجام باشیم اما آنها نباشند. جلالی با بیان اینکه نیاز به آزمایشگاههای سطح بالا داریم تا بتوانیم تفاوت میان ژن دستکاری شده و ژن طبیعی و ویروس طبیعی و دستکاری شده را متوجه شویم، بیان کرد: آزمایشگاههای ما فعلاً قادر نیستند اثرات محصولات تراریخته را به طور کامل مشخص کنند و مبنای گزارش آنها شرکتهای تولیدکننده است و این اطمینان بخش نیست.
وی بااشاره به اینکه استفاده از محصولات تراریخته باید ضابطهمند و با ضمانت و کنترل شده باشد، ادامه داد: باید نهاد حقوقی و تخصصی مستقل این موضوع را رصد کند و احتیاط این است تا زمانی که از سلامت این محصولات مطمئن نشدیم از مصرف آنها احتراز کنیم.
رئیسسازمان پدافند غیرعامل در بخش دیگری از سخنان خود گفت: تجربه تحریمهای اخیر ثابت کرد هر اقلام ضروری ما که وابسته به خارج باشد امکان تحریم آن از سوی دشمنان وجود دارد بنابراین عقل حکم میکند که اقلام اساسی غذایی مان را خودمان تولید کنیم و تا آنجایی که میتوانیم وابستگی را کم کنیم.
سرلشکر باقری: تحریمها با هر عنوان دیگری بازگردد خروج ایران از برجام قطعی است
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه نباید به هر قیمتی به برجام پایبند باشیم گفت: اگر قرار باشد تحریمها با نامهای دیگر دوباره تصویب شوند خروج ایران از برجام قطعی است.
به گزارش فارس، سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح صبح دیروز در همایش ملی سازمان پدافند غیرعامل در سالن همایشهای صدا و سیما با بیان اینکه یکی از موضوعات اساسی این است که باید به دفاع همهجانبه توجه شود و این موضوع بر اهمیت توجه به مسئله پدافند غیرعامل تاکید میکند گفت: ما نباید مانند دوران هشت سال دفاع مقدس غافلگیر شویم بلکه باید با توجه به عملکرد و آگاهی موجود در کشور به موقع در برابر تهدیدات تصمیم درست بگیریم. رئیسستاد کل نیروهای مسلح در بخش دیگری از سخنان خود گفت : در روزهای جدید آمریکا میگوید دنبال براندازی حکومت جمهوری اسلامی است کسی که این هدف را دارد لیاقت مذاکره ندارد زیرا با کسی میتوان مذاکره کرد که به فکر نابودی طرف مقابل نباشد.
سرلشکر باقری با اشاره به برخی قوانین ضدایرانی آمریکا تشریح کرد: آمریکا روش سخت و جنگی را در آخر لیست خود قرارداده و تحریمها را به اول لیست خود آورده است. در لیست آمریکاییها طیفی از عملیات و قوانین و تهدیدها دیده میشود. نمونه آن قانون کاتسا است. بر طبق این قانون قرار است بین مردم و حکومت شکاف به وجود بیاید؛ در واقع مردم و حاکمیت باید بین دفاع از شرف و موجودیت و قرار گرفتن در تنگا یا قبول ذلت و قول رفع تحریمها یکی را انتخاب کنند.
تحریمها برگردد خروج ایران از برجام قطعی است
رئیسستاد کل نیروهای مسلح در مورد تصمیم ایران برای ادامه پایبندی به برجام تصریح کرد: این تصمیم نظام جمهوری اسلامی ایران است که اگر قرار باشد تحریمها با نامهای دیگر دوباره تصویب شوند نباید به هر قیمتی به برجام پایبند باشیم. برجام یک قول و قرار دو طرفه است که بین ایران و چندین کشور انجام شده و به تایید شورای امنیت رسیده و اگر تحریمها برگردد خروج ایران از برجام قطعی است. وی ادامه داد: حالا این کشوری که دشمنیاش تمامی ندارد پس نباید لحظهای برای جنگ نظامی درنگ کند اما به دلیل وجود نیروهای مسلح و رزمندگان و ... توان مقابله نظامی با ما را ندارد. هزینههای تهدید و جنگ نظامی با ما برای آنها زیاد است پس سراغ تهدیدهای دیگر میرود. به سراغ حمله به اتصالات شبکههای اطلاعاتی ما میرود اطلاعاتی که مهم هستند ویروس و بدافزار وارد سیستم اطلاعاتی میکند، اینجا نقش پدافند غیرعامل مهم است. تمام دستگاههای اجرایی باید در حیطه کاری خودشان با نهایت دقت و مراقبت و هوشیاری باشند.
سرلشکر باقری در مورد اهمیت دفاع غیرنظامی تاکید کرد: برای دفاع همهجانبه باید همه دستگاههای اجرایی وارد عمل شوند.در نتیجه سازمان پدافند غیرعامل تشکیل شده تا برای دفاع غیرنظامی آمادگی ایجاد کند.
وی ادامه داد: تدابیر مقام معظم رهبری در زمینه پدافند غیرعامل مشخص است. دستگاههای اجرایی باید به ویژگی تهدیدها و نحوه آگاهی از آنان اشراف کامل داشته باشند به همین جهت است که سازمان پدافند غیرعامل هدفش نشان دادن راه و مسیر است تا موجودیت زیرساختهای کشور در کنار تجربه و دانش و حیطه مسئولیت نیروهای مسلح به صورت همافزا باشد.
نقش پدافند غیرعامل شناخت تهدیدات
و آسیبپذیری دستگاههای اجرایی
سردار غلامرضا جلالی رئیسسازمان پدافند غیرعامل نیز در همایش ملی سازمان پدافند غیرعامل در سالن همایشهای صدا و سیما با اشاره به چهارده سال فعالیت این سازمان تشریح کرد: ما در این مدت دستاوردهای بسیاری در زمینه پدافند غیرعامل به دست آوردهایم. نقش ما شناخت تهدیدات و آسیبپذیریهای دستگاههای اجرایی است که بتوانیم برای برطرف شدن این آسیبها برنامه و آموزش و رزمایش داشته باشیم و عمده وظایف اجرایی بر عهده سایر نهادهای اجرایی گذاشته شده است. وی ادامه داد: امیدواریم با تدبیر مقام معظم رهبری و همکاری دولت در وزارتخانهها و استانداریها، اهداف رهبر انقلاب را به نتیجه برسانیم . دستیابی به این خواسته ممکن است زمان ببرد اما ما باید همچنان تلاش کنیم و برنامههای مدون برای کاهش آسیب پذیری داشته باشیم.