kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۷۵۲۴
تاریخ انتشار : ۰۵ آبان ۱۳۹۶ - ۲۰:۳۴

می خواهند گندم وارد کنند ادعا می‌کنند محصول داخلی بی‌کیفیت است!

مجری طرح گندم گفت: اظهاراتی مبنی بر بی‌کیفیتی گندم تولید داخل و اصرار بر واردات ناسپاسی است.


اسماعیل اسفندیاری پور در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه تاکنون 40 درصد از کشت گندم صورت گرفته است، اظهار کرد: تا به امروز 405 هزار هکتار گندم آبی و دو میلیون و 11 هزار هکتار گندم دیم برای سال زراعی 96-97 کشت شده است.
 وی با بیان اینکه کاهش 40 درصدی سطح زیر کشت ناشی از تاخیر در اعلام خرید تضمینی گندم صحت ندارد، افزود: براساس برآوردها کشت گندم انجام شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل تفاوتی ندارد.
اسفندیاری‌پور ادامه داد: مجموعه اقدامات فنی، نظارت و بازدید کارشناسان از مزارع،کشت مکانیزه، کنترل عوامل خسارت‌زا، توسعه سیستم‌های نوین آبیاری و استفاده از کودهای شیمیایی مرغوب، همانند سابق با یک نگاه توصیه‌ای باید صورت گیرد، چراکه در افزایش عملکرد در هکتار و کاهش سطح زیر کشت محصول تأثیرگذار است.
مجری طرح گندم در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه کیفیت گندم داخلی برای تولید تمامی نان‌ها مناسب است، گفت: گندم تولید داخل جوابگوی تقاضای مورد نیاز آرد صنف و صنعت و خبازی‌ها است و هیچ‌گونه محدودیتی در این زمینه وجود ندارد.
 وی از صادرات گندم دوروم به ایتالیا خبر داد و افزود: صادرات گندم به کشور ایتالیا که مهد پاستای جهان است، نشان می‌دهد که اظهار نظرات غیرکارشناسی برای بی‌کیفیتی گندم، صحت ندارد.
 اسفندیاری پور با‌ اشاره به اینکه 75 رقم کشت گندم جوابگوی نیاز خبازی‌ها و صنف و صنعت است، بیان کرد: البته هر زمانیکه کشور به مرز خودکفایی گندم می‌رسد، واردات‌چی‌ها به سبب سود حاصل از واردات اظهار نظرات غیرکارشناسی راجع به بی‌کیفیتی گندم داخل مطرح می‌کنند.
 مشاور وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: با توجه به همت کشاورزان و رسیدن به خودکفایی، اظهاراتی مبنی بر بی‌کیفیتی گندم داخل و اصرار بر واردات ناسپاسی است.
این مقام مسئول با بیان اینکه تاخیر در اعلام نرخ خرید تضمینی ارتباطی به کاهش میزان تولید ندارد، افزود: شخص وزیر و همه ما به شدت پیگیر هستیم تا نرخ خرید تضمینی هر چه سریع‌تر برحسب تورم اعلام شود، از این‌رو نگرانی مبنی بر کاهش سطح زیر کشت وجود ندارد.
 مجری طرح گندم با بیان اینکه کشت گندم مطابق برنامه تا پایان آذر ماه انجام می‌شود، یادآور شد: انتظار می‌رود پرداخت باقی مانده مطالبات گندمکاران و اعلام نرخ خرید تضمینی هر چه سریع‌تر اتفاق افتد تا کشاورزان با دلگرمی بیشتری به تولید بپردازند، چراکه این امر از پاره شدن طناب وابستگی به کشاورزان خارجی ادامه دارد.