kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۷۲۴۸
تاریخ انتشار : ۰۱ آبان ۱۳۹۶ - ۲۱:۰۷
به دلیل عدم حمایت دولت

تعطیلی 50 درصد ظرفیت معادن ذغال‌سنگ

رئیس‌ کمیسیون معدن خانه اقتصاد اعلام کرد در پنج ماه نخست امسال ظرفیت تولید معادن ذغال سنگ 50 درصد کاهش یافته و هیچ برنامه‌ای برای حمایت از معادن ذغال سنگ وجود ندارد.


سعید صمدی در گفت‌و‌گو با تسنیم، با ‌اشاره به اینکه متأسفانه امروز تکنولوژی اکثر معادن ذغال‌سنگ حداقل برای 50 سال گذشته است، اظهار داشت: در حال حاضر هیچ برنامه‌ای برای حمایت از معادن ذغال سنگ وجود ندارد. فقط مسئولین به اعلام برنامه‌های مختلف می‌پردازند اما در عمل خبری از بهبود اوضاع نیست.
وی با بیان اینکه در پنج ماه نخست امسال ظرفیت تولید معادن ذغال سنگ 50 درصد کاهش یافته است، افزود: امروز به صورت اساسی و بنیادین تولید معادن ذغال سنگ کاهش یافته اما نمی‌دانم چرا برای رفع این مشکل کاری صورت نمی‌گیرد.
رئیس ‌کمیسیون معدن خانه اقتصاد ادامه داد: سه سال از مذاکره با طرف‌های لهستانی و انگلیسی برای همکاری در حوزه ذغال سنگ می‌گذرد اما متأسفانه هنوز این مذاکرات به مرحله اقدام نرسیده جالب اینکه اخیرا رئیس ‌هیئت ‌مدیره ایمیدرو اعلام می‌کند که در حوزه ذغال‌سنگ در حال مذاکره با طرف روسی هستیم.
صمدی با ‌اشاره به اینکه باید مشخص شود ایمیدرو در مذاکره با طرف‌های خارجی در حوزه ذغال سنگ چه دستاوردی داشته است، بیان کرد: امروز معادن ذغال سنگ مشکلی در فروش ذغال ندارند چرا که نیاز بازار 2/5 میلیون تن ذغال است که معادن کشور یک میلیون تن آن را تولید می‌کند. اما مشکل اینجاست ما ذخیره قطعی یک میلیارد و 100 میلیون تن ذغال سنگ در کشور داریم که این رقم نشان می‌دهد در صورت رفع مشکلات معادن دیگر نیازی به واردات نخواهیم داشت.
وی با انتقاد از اینکه نزدیک به شش ماه از حادثه معدن یورت می‌گذرد اما در نهایت مشخص نشد وضعیت این معدن و عامل حادثه چه بوده است، گفت: درصددیم با تشکیل انجمن تخصصی ذغال‌سنگ ایران مطالبات معادن کشور را به صورت جدی دنبال کنیم تا در نهایت بتوانیم مشکلات این حوزه را برطرف کنیم.
گفتنی است، سهم بخش معدن از تولید ناخالص ملی بر اساس آمار‌های رسمی بانک مرکزی در سال 1391 (سال پایانی دولت قبل) معادل 0/82درصد بود که در پایان سال 95 (سال پایانی دولت یازدهم) این نسبت به رقم 0/76 درصد رسید. به عبارت دیگر سهم معدن از تولید کشور نه تنها افزایش نیافته بلکه کمتر هم شده است.
به دیگر سخن، سهم بخش معدن از تولید ناخالص کشور همچنان کمتر از یک درصد باقی مانده و حتی با کاهشی که داشته، نشان داده علیرغم تاکید رهبر معظم انقلاب درباره جایگزین کردن بخش معدن به جای نفت، به سمت این جایگزینی حرکت نکرده‌ایم.