رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و واردکنندگان سم و کود:
سموم پرخطر کشاورزی به راحتی وارد میشود
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و واردکنندگان سم و کود گفت: با وجود تمام جلسات و مصوبات همچنان سموم پرخطر کشاورزی به راحتی ثبت میشود و با تعرفه پایین و ارزانتر از سموم کمخطر وارد یا تولید میشود.
به گزارش خبرگزاری مهر، سید مهدی حسینی یزدی با بیان اینکه برخی از اجرای مصوبات دولتی طفره میروند اظهار کرد: با وجود تمام جلسات و مصوبات همچنان سموم پرخطر به راحتی ثبت میشود و با تعرفه پایین و قیمتی ارزانتر از سموم کم خطر وارد یا تولید میشود و به فروش میرسد.
وی افزود: بارها برای رفع موانع واردات و تولید سموم کم خطر نامهنگاری کردیم که برای افزایش سموم کم خطر، دریافت هزینه ثبت، حذف شود یا کاهش یابد اما هنوز جدول ثبت این سموم را به ما تحویل ندادهاند.
رئیس اتحادیه واردکنندگان سم و کود ادامه داد: برای اینکه بتوانیم مصرف سموم کم خطر را بین کشاورزان ترویج کنیم باید 50 درصد هزینههای اضافی را کاهش دهیم چرا که سموم کم خطر با میزان کمتری میتواند تأثیرات بالایی در کنترل و مدیریت آفات و بیماری داشته باشد. در جلسه راهبردی سم و کود مسئولان تصمیم میگیرند اما مؤسسات زیردستی مسیر را برای واردات سموم ارزان پرخطر هموار میکنند و هنوز قدرتی وجود ندارد که بتواند سموم کم مصرف و کم خطر را جایگزین کند.
حسینی یزدی افزود: سازمان حفظ نباتات بارها آمادگی خود را برای ترویج مصرف سموم کم خطر و حمایت از آن اعلام کرده است اما وقتی مصوبات ابلاغ میشود اجرا نمیکنند. سموم پرخطر به راحتی وارد و مصرف میشود و عوارض سنگین ندارد اما تولید کننده و وارد کننده سموم کم خطر باید برای واردات و ثبت این سموم هزینه سنگینی بپردازد. گمرک هر جا که به نفعاش باشد عمل میکند ما سم کم خطر را به لیتر میخریم و آنها عوارض را به کیلو حساب میکنند.
وی میزان مصرف سموم در بخش کشاورزی را 27 هزار تن اعلام کرد و گفت: با ترویج مصرف سموم کمخطر، میزان مصرف سموم پرخطر در مرحله اول شش تن کاهش مییابد.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و واردکنندگان سم و کود با طرح این سؤال که چرا بابت سم دیازنون که اساساً باید حذف شود، یک میلیارد تومان هزینه میشود تصریح کرد: ترکیه در حال حاضر به صادر کننده بذور و سموم کم خطر تبدیل شده ولی ما همچنان از سموم قدیمی استفاده میکنیم.