وزیر بهداشت در مراسم روز جهانی غذا:
ایرانیها بیش از استاندارد جهانی نمک و شکر مصرف میکنند
وزیر بهداشت نسبت به بالا بودن میزان نمک و شکر مصرفی در کشور هشدار داد.
به گزارش پایگاه خبری وزارت بهداشت، سید حسن هاشمی در مراسم روز جهانی غذا و اعطای نشان ایمنی و سلامت، اظهار داشت: وزارت بهداشت وظیفه نظارت بر غذا در مبادی ورودی رسمی کشور را بر عهدهدارد و مردم به این نظارت به ویژه در حوزه برنج و غلات اطمینان و اعتماد داشته باشند و به شایعات توجه نکنند، البته همیشه فشارهایی در حوزه غذا وجود دارد اما وزارت بهداشت ثابت کرد که در مقابل این فشارها و آسیب به سلامتی مردم، بدون هیچ رودربایستی ایستاده و اهل مسامحه نیست.
هاشمی افزود: ممکن است در حوزه غذا، قاچاق وجود داشته باشد که از نگاه و حوزه مسئولیت وزارت بهداشت خارج است اما مطالبهگری خواهیم کرد.
وی ادامه داد: شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با حضور 9 نفر از اعضای کابینه و ریاست دکتر روحانی به طور مداوم تشکیل میشود و توانسته در کاهش مصرف نمک، قند و روغن تصمیمات بسیار مهم و موثری بگیرد.
وزیر بهداشت با بیان اینکه مصرف نمک در کشور، 10 درصد کاهش یافته است، گفت: مصرف نمک در ایران، بیش از دو برابر میزان مصرف نمک در کشورهای پیشرفته و استانداردهای سازمان جهانی بهداشت است، همچنین مردم ایران به طور متوسط روزانه 85 گرم شکر مصرف میکنند در حالی که حتما باید مصرف شکر در کشور، حداقل 25 گرم کاهش یابد.
هاشمی یکی از مهمترین تصمیمات شورای عالی سلامت و امنیت غذایی را کاهش اسیدهای چرب ترانس در روغن به صفر درصد عنوان کرد و افزود: بر اساس تصمیمات این شورا، باید تا چهار سال آینده به این هدف برسیم و با کمک صنایع غذایی، تحقق این هدف، امکانپذیر است.
وی تاکید کرد: در مورد روغن پالم به آنچه گفتیم عمل کردیم و استفاده از آن در محصولات لبنی حذف و واردات پالم از 750 هزار تن در ابتدای کار دولت یازدهم به کمتر از 400 هزار تن در حال حاضر رسیده که موفقیت بزرگی برای نظام سلامت است.
وزیر بهداشت افزایش قابل توجه تعرفه گمرکی را در کاهش واردات پالم به کشور موثر دانست و اظهار داشت: برخی افراد بهاشتباه در جامعه تبلیغ کردند که مصرف روغن پالم در مواد غذایی، سرطانزا و مضر است در حالی که مصرف زیاد آن مانند مصرف زیاد قند، نمک و چربی، مضر است و تولید برخی از محصولات مانند شیرینی، بستنی و شکلات بدون پالم، امکانپذیر نیست.هاشمی گفت: غنیسازی آرد ادامه دارد و تقویت خواهد شد و شرایط بهتر از گذشته شده است اما نانوایان در مورد کیفیت نامناسب آرد ایرانی که باعث استفاده بیشتر از نمک میشود، اعتراض دارند و معتقدند که حتما گندم خارجی باید به کشور وارد و به صورت ترکیبی 60 به 40 درصد مورد استفاده قرار گیرد تا شاهد کاهش استفاده از نمک در نان باشیم.
وی یادآور شد: وقتی به نانوایان میگوییم که چرا بیش از حد از نمک استفاده میکنید، عنوان میکنند که کیفیت آرد و گندم ایرانی مناسب نیست و باید گندم خارجی به کشور وارد شود.
وزیر بهداشت با بیان اینکه نرخ جهانی هر کیلوگرم گندم حدود 600 تا 650 تومان است در حالی که در ایران هر کیلوگرم گندم به قیمت 1300 تومان به صورت تضمینی خریداری میشود، افزود: شاید بهتر باشد که بخشی از گندم تولید داخل را صادر و در مقابل آن، گندم خارجی را وارد کنیم تا میزان نمک موجود در نان، کاهش قابل توجهی یابد.
هاشمی با تقدیر از اقدامات سازمان غذا و دارو برای نصب چراغهای راهنما بر روی محصولات غذایی، گفت: مردم نیز باید بدانند که مصرف محصولاتی با چراغهای قرمز و زرد برای سلامتی آنها مضر است و اگر نخواستند که مصلحت را بر ذائقه خود ترجیح دهند، باید هزینههای آن را نیز پرداخت کنند.
به گفته وی، میزان قند موجود در فرآوردههای غذایی و نوشیدنیهای صنعتی نیز باید 12 درصد کاهش یابد.
موفقیت ٧٥ درصدی ايران
در اصلاح سوء تغذيه كودكان
معاون بهداشت وزارت بهداشت نیز در این مراسم با بيان اينكه عادات غذايي نامناسب دليل بسياري از بيماريها از جمله بيماري هاي قلبي عروقي، سرطانها و ديابت است، گفت: با تغذيه مناسب جلوي ٣٠ درصد سرطانها گرفته ميشود.
عليرضا رئيسي افزود: ٢٩ درصد زنان و ١٥ درصد مردان دچار چاقي هستند و در واقع ٦٠ درصد جمعيت بالاي ١٨ سال با افزايش وزن روبرو هستند.
وي با اشاره به مطالعه اي كه در سال ٢٠١٥ درمورد سوء تغذيه كودكان انجام شد، گفت: ايران تا ٧٥ درصد در اصلاح سوء تغذيه كودكان موفق عمل كرده است.