برداشت زودهنگام پرتقال نارس به ضرر باغداران است
عضو هیئت مدیره تعاونی سورتینگداران مازندران در جلسه کارگروه تنظیم بازار قائمشهر هرگونه اقدام غیرکارشناسی ناشی از برداشت زودهنگام پرتقال به دلیل نداشتن قند لازم و رنگ مناسب را به ضرر باغداران و فروشندگان و مصرفکنندگان دانست.
ساری- خبرنگار کیهان:
سعید خطی حمل و خروج مرکبات به صورت فلهای به خارج از استان بدون بهرهگیری از صنعت سورتینگ و بستهبندی و پائینبودن کیفیت محصول و قیمت غیرکارشناسی از سوی سودجویان و کمشدن میل بازار در خرید را از عوامل چالشزا در زمان برداشت و عرضه مرکبات نام برد. وی افزود: ضرورت توجه و اعمال مدیریت صحیح و به موقع و نقش نظارتی دستگاههای مسئول چون سازمانهای جهاد کشاوزی و صنعت و معدن و تجارت در این عرصه امری مهم و ضروری است.
وی بهترین زمان برداشت پرتقال را حدود 15 آبان به بعد اعلام کرد و ادامه داد: استفاده از سورتینگ و صنعت بستهبندی با رنگآمیز نرمال محصول مرکبات را از راهکارهای اصولی و رایج سایر کشورهای برخوردار برای حفظ سلامت و ماندگاری میوهها است. وی افزود: در استان مازندران حدود 500 واحد سورتینگ و بستهبندی وجود دارد که اغلب آنها به صورت سنتی و بدون مجوز فعالیت میکنند.
لازم به ذکر است در استان مازندران از سطحی بالغ بر 170 هزار هکتار باغ مرکبات حدود دو ونیم میلیون تن مرکبات یعنی بیش از 50 درصد مرکبات کشور تولید و به بازار مصرف عرضه میشود.