مرادی:حضور یک نفر از اعضای شورای عالی فنی به ما کمک میکند
واکنش فدراسیون به ابهامات اعزام تیم ملی وزنهبرداری به آمریکا
سرویس ورزشی-
رئیسو دبیر فدراسیون وزنهبرداری به ابهامات مطرح شده درخصوص اعزام تیم ملی به کشور آمریکا پاسخ داد.
روز دوشنبه هفدهم مهرماه فدراسیون وزنهبرداری اعلام کرد، وقت مجدد سفارت آمریکا برای دریافت روادید برای دو عضو تیم ملی وزنهبرداری گرفته شد و در حالی که تصور میشد این دو عضو ورزشکار باشند ولی صالح چراغی کنار گذاشته شده و وقت سفارت برای ایوب موسوی و یکی از اعضای شورای عالی فنی گرفته شده است.
در متن خبر فدراسیون وزنه برداری آمده بود: «کمتر از 49 روز تا آغاز رقابتهای وزنهبرداری قهرمانی سال 2017 جهان در آمریکا وقت باقی مانده است ولی سفارت این کشور در دوبی امارات، بدون در نظر گرفتن شرایط ورزشکاران برای اعزام ورزشی به کشور ایالات متحده و رفتاری خارج از عرف، مانع اعطای ویزا به ورزشکار کشورمان میشود. اما با اعتراض شدید فدراسیون ایران و پیگیریهای صورت گرفته در روزهای اخیر، طرف آمریکایی مجبور به اعطای زمان مجدد برای طی تشریفات دریافت ویزا به ایوب موسوی شد. بر این اساس، سید ایوب موسوی ملی پوش دسته 94 کیلوگرم وزنهبرداری کشورمان و یکی از امیدهای کسب مدال در مسابقات جهانی روز چهارشنبه (19 مهرماه) به همراه محمدرضا کاظمی نژاد دبیر شورای عالی فنی فدراسیون وزنهبرداری برای اخذ ویزای کشور ایالات متحده آمریکا عازم امارات، محل سفارت این کشور در منطقه خواهند شد.»
انتشار این خبر از سوی فدراسیون وزنه برداری انتقادات بسیاری را به دنبال داشت تا جایی که عنوان شد چرا فدراسیون بجای وقت گرفتن برای چراغی ورزشکار، برای یک نفر از اعضای شورای عالی فنی وقت سفارت گرفته است؟ یعنی حضور کاظمی نژاد در آمریکا ضروریتر از یک ورزشکار بوده است؟ رئیسو دبیر فدراسیون هم برای گرفتن ویزای آمریکا اقدام کرده اند، بنابراین وقتی علی مرادی و غلامرضا سیاهپور به آمریکا بروند، حضور کاظمی نژاد دیگر چه ضرورتی دارد؟!
انوشیروانی: به ابهامات پاسخ دهند
در ادامه این داستان روز گذشته سجاد انوشیروانی سرمربی سابق تیم ملی نیز انتقادات تندی را متوجه فدراسیون وزنه برداری کرد. انوشیروانی گفت: فدراسیون وزنهبرداری در سال 2015 هم به آمریکا سفر کرده، از این رو روال کار را میداند و اطلاع دارد که چه مدارکی را باید آماده کند. همچنین اگر نقص مدارک در مورد موسوی وجود داشته باید تا این مدت مدارکش را کامل میکردند. از آن طرف فدراسیون وزنهبرداری آمریکا اعلام میکند که اسم او در لیست اولیه نبوده و این ابهاماتی است که فدراسیون وزنهبرداری باید پاسخ دهد. ایوب موسوی حقش است که در ترکیب تیم ملی باشد، چرا که خیلی زحمت کشیده و پتانسیل بالایی دارد.
سرمربی پیشین تیم ملی وزنهبرداری درباره حضور برادر کیانوش رستمی در آمریکا نیز، گفت: این مشکلی بود که ما ثانیه به ثانیه با آن دست و پنجه نرم میکردیم. فدراسیون نمیتواند قهرمان خود را از دست بدهد، چرا که به نتیجه او وابسته است و به آن نیاز دارد. من با تمام احترامی که برای خانواده کیانوش رستمی و برادرش قائل هستم، اما این مسئله را رد میکنم و اگر سرمربی تیم ملی بودم، اجازه نمیدادم مربی دیگری غیر از کادرفنی یک وزنهبردار را کوچ کند، چرا که کادرفنی جایگاه و منزلت خودش را دارد. با این حال امیدوارم تمام ملیپوشان، کیانوش و برادرش در مسابقات قهرمانی جهان موفق باشند.
پاسخ رئیسو دبیر فدراسیون وزنه برداری
تمام مباحث مطرح شده در نهایت منجر به آن شد که رئیس و دبیر فدراسیون وزنه برداری توضیحاتی را ارایه کنند. ابتدا علی مرادی رئیسفدراسیون وزنه برداری گفت: در وزن ۸۵ کیلوگرم قبلا هم توضیح دادم که نهایتا ما میتوانیم ۲ شرکتکننده داشته باشیم؛ اما ۴ نفر وزنه بردار در اردو حاضر بودند. به همین خاطر با تصمیم کادرفنی دیگر صالح چراغی که در این وزن بود، به دوبی اعزام نشد.
وی افزود: از سوی دیگر روال عادی این است که برای هر وزنه بردار ۳ نفر میتوانند پشت صحنه باشند. در ترکمنستان نیز کاظمی نژاد به عنوان مدیر تیم ملی بزرگسالان در کنار بیرانوند بود و در انتخاب وزنهها نیز به او کمک میکرد. حتی وقتی به بیرانوند نیز گفتیم، از این موضوع استقبال کرد که کاظمی نژاد در مسابقات جهانی نیز حضور داشته باشد.
رئیسفدراسیون وزنه برداری تصریح کرد: این مسئله حتی در شورای فنی مطرح شد و به تصویب رسید. ما خواستیم از ظرفیتی که داریم، استفاده کنیم، مگر ایرادی دارد؟
مرادی در پایان در پاسخ به این سؤال که اینبار سفارت آمریکا با وزنه بردار کشورمان چه برخوردی خواهد داشت، گفت: دیروز کاظمینژاد و موسوی راهی دوبی شدند. بار قبلی من تصور میکنم که یکاشتباه سهوی رخ داده بود. همین که به این سرعت برای ما وقت دوباره سفارت گرفتند، نشان دادند که نیت بدی ندارند. سوءتفاهمها برطرف شده و امیدوارم کار موسوی نیز درست شود. البته باید امیدوار باشیم که مشکل دیگری پیش نیاید تا تیم با بدنه اصلی به آمریکا اعزام شود.
غلامرضا سیاهپور دبیر فدراسیون وزنهبرداری هم گفت: ترکیب تیم هشت نفر است اما چند نفر بیشتر در نظر گرفتیم تا اگر در بحث رکوردگیری و اخذ ویزا مشکلی به وجود آمد، جایگزین کنیم. ایوب موسوی جزو نفرات اصلی است اما در وزن صالح چراغی سه نفر حضور دارند. از آنجا که او جزو نفرات ذخیره بود فکر میکنم این دلیل باعث شد ایوب موسوی را برای گرفتن وقت سفارت انتخاب کنند چرا که شانس گرفتن سکو و مدال را دارد.
سیاهپور در پاسخ به این پرسش که فکر میکند در مصاحبه دوم سفارت موسوی بتواند تایید شود، گفت: با رایزنیهایی که انجام دادیم انتظار داریم مسئله حل شود. فدراسیون خیلی این مسئله را پیگیری کرد.
دبیر فدراسیون وزنه برداری در مورد علت گرفتن وقت سفارت برای کاظمینژاد دبیر شورای عالی فنی نیز گفت: او به عنوان مدیر تیم ملی وزنه برداری انتخاب شده و باید کنار تیم باشد. رایزنیها را دارند انجام میدهند تا ببینیم نتیجه چه میشود.
سیاهپور در پاسخ به این پرسش که چرا در زمان مصاحبه نخست، کاظمی نژاد همراه تیم ملی اسمش رد نشد تا درکنار تیم ملی به دبی برود، تصریح کرد: این تصمیمی بود که فدراسیون بعدا گرفت!