سریال پنهانکاری محیط زیست گلستان ادامه دارد
کشتن خرس با چوب وچماق به دست نیروهای حفاظت محیط زیست
ظاهرا محیط زیست استان گلستان به محل ثابت تولید سریال پنهانکاری و تخریب بدل شده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، هنوز چند ماهی از ماجرای پنهانکاری ۹ ماهه در استان گلستان درباره تلف شدن توله پلنگ رهاسازی شده به نام هیرکان نگذشته است که این بار دروغ برخی نیروهای محیط زیست این استان درباره نحوه مرگ توله خرس بیگناهی که تنها ۳۰۰ متر از محل زیست خود خارج شده بود افشا شده است.
سیزدهم شهریور ماه امسال یک توله خرس قهوهای به روستای ترجنلی از توابع شهرستان گالیکش در حاشیه پارک ملی گلستان نزدیک شده بود. نیروهای محیط زیست گلستان مدعی شده بودند که برای دور کردن خرس از روستا این حیوان را بیهوش کردهاند و حیوان پس از بیهوشی و انتقال به مرکز نگهداری به دلایل نامعلومی جان داده است، سپس بیماری هاری را بهانه کردند که از بخت بد آنها نتیجه آزمایش هاری هم منفی از آب در آمد و حالا فیلمی که در شبکههای اجتماعی و رسانهها منتشر شده نشان میدهد که نیروهای محیط زیست با چوب و چماق به جان توله خرسی افتادهاند که اصلاً فرصت بیهوشی نیافته، و او را تا سرحد مرگ زدهاند. تلخترین بخش داستان آنجاست که این اتفاق دقیقاً با حضور و به دست نیروهای «حفاظت محیط زیست» انجام میشود و سرپرست اداره کل محیط زیست استان گلستان نیز اعلام میکند که از این موضوع بیخبر بوده است.
این رفتار متعلق به چندین دهه پیش است
در همین ارتباط مدیرکل حفاظت و شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست گفت: طبق گزارشی که استان به ما داده بود با پزشک معتمد سازمان در مازندران تماس گرفتهاند و با هماهنگی ایشان داروی بیهوشی را به میزان درست به حیوان تزریق کردهاند و خرس بیهوش شده است. بعد هم حیوان را به مجموعه نگهداری بردهاند اما حیوان تلف شده است. گزارشی که هیچ بخش آن با فیلم منتشر شده ارتباطی ندارد و کاملاً متناقض است.
علی تیموری تأکید کرد: بر اساس آنچه در فیلم میتوان دید پس از اینکه داروی بیهوشی را به حیوان تزریق میکنند قبل از اینکه حیوان بیهوش شود به خرس نزدیک میشوند و خرس هم ناگزیر از خود دفاع کرده است و دچار مشکل شدهاند و متأسفانه با رفتاری واکنش نشان میدهند که حتی پنجاه سال پیش هم پذیرفتنی نبود.
تیموری با اشاره به چند مورد دیگر حضور خرس و حیات وحش در نزدیکی انسان افزود: چنین اتفاقاتی در کشور میافتد و راه و روش خود را دارد اما این روشی که در فیلم اتفاق میافتد به هیچ عنوان پذیرفته نیست. حداقل مربوط به چندین دهه پیش است که مردم جمع میشدند و با حیوان برخورد میکردند اما آن زمان کسی شناخت نداشت و امروز حتی مردم گونههای در معرض خطر انقراض را میشناسند. متأسفانه در این اتفاق همکاران و محیطبانان ما هم آنجا هستند و همه اینها نشان دهنده آن است که در واقع مسئولان منطقه اطلاعات نادرستی به سرپرست اداره کل استان دادهاند.
از ضرب و شتم خرس اطلاع نداشتیم
سرپرست محیط زیست استان گلستان نیز در این باره گفت: به دلیل اطلاعات نادرستی که داده شده بود اطلاعی از ضرب و شتم توله خرس پارک ملی گلستان نداشتیم و تازه مطلع شدهایم که توله خرس پارک ملی گلستان که ۱۳ شهریور ماه جانش را از دست داد مورد ضرب و شتم قرار گرفته بود.
غلامرضا کریمی ضمن محکوم کردن ضربوشتم حیوانات به ویژه از سوی کارکنان محیطزیست، تاکید کرده: به طور قطع این موضوع را پیگیری و بررسی میکنیم و با رئیس پارک ملی گلستان به دلیل ارسال اطلاعات نادرست به اداره کل محیطزیست و عاملان این ضرب وشتم برخورد میکنیم.
دستور معاون رئیسجمهور
برای برخورد با خاطیان
عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیطزیست نیز پس از اطلاع از موضوع ضرب و شتم توله خرس در پارک ملی گلستان، دستورداد به فوریت این موضوع بررسی و با خاطیان در محیط زیست گلستان بطور جدی برخورد شود.
چند ماه پیش نیز پیگیری رسانهها منجر به افشای آن شد که محیطزیست گلستان ۹ ماه تمام مرگ توله پلنگ رهاسازی شده توسط این اداره کل را مخفی کرده و همچون این بار لاشه پنهانی دفن شده است.
آن زمان نیز معصومه ابتکار دستور برخورد قاطع با خاطیان را داشت اما اینک بار دیگر عملکرد مشابهی در این استان تکرار شده و اکنون باید دید آیا دستور کلانتری برای برخورد قاطع با خاطیان نیز به اندازه دستور ابتکار جدی است یا سرنوشت خاطیان پرونده خرس گلستان متفاوت با سرنوشت متخلفان پرونده هیرکان خواهد بود.