kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۵۱۱۸
تاریخ انتشار : ۰۴ مهر ۱۳۹۶ - ۲۱:۳۲

اخبار ویژه


نیویورک تایمز: ترامپ برای مقابله با ایران باید از تجزیه کردستان عراق حمایت کند
یک روزنامه آمریکایی نوشت ترامپ باید از همه‌پرسی (تجزیه) کردستان عراق حمایت کند.
این روزنامه در تحلیلی نوشت: همه‌پرسی در کردستان عراق، شانسی برای ترامپ است. هیچ کس به اندازه ترامپ بردن را دوست ندارد؛ در منطقه خاورمیانه هیچ کمبودی از کنشگران بازنده وجود ندارد، اما هرکس که سودای کسب پیروزی دارد، باید پا به میدان شرط‌بندی در موضوع دولت مستقل کرد بگذارد. آنها متحدی وفادار هستند.
این روزنامه آمریکایی نوشت: شکی نیست که خاورمیانه وضع آشفته‌ای دارد؛ برای باثبات کردن حقیقی این منطقه، نیازمند هستیم که داعش را شکست داده، جایگزینی برای رژیم بشار اسد در سوریه بیابیم و مانع از پیشروی ایران که هنوز هم برای تبدیل شدن به قدرت هسته‌ای، تهدید می‌کند، شویم،‌اما بهترین روش برای نابودی وضعیت تاریک کنونی، هوشیاری و درک و نه قدرت نظامی است و دولت مستقل کرد نشانه امید جهان است. با دولت مستقل، کردها می‌توانند به متحدی ارزشمندتر و سازنده‌تر علیه افراطی‌گری تبدیل شوند. این مهم در (دایره) منافع آمریکا قرار می‌گیرد، اما مسئله مهم آن است که، این موضوع تحقق ارزش‌های آمریکایی نیز هست.
این یکی از دلائلی است که اسرائیل از حقوق کردها برای خوداتکایی ملی حمایت کرده است.
نیویورک تایمز با اشاره به حمله حدود 30 سال شیمیایی رژیم بعث صدام (دیکتاتور سابق عراق که مورد حمایت آمریکا بود) علیه مردم اقلیم کردستان نوشت: آنها اکنون، به عنوان یک ملت دوباره متولد شده، ایستاده‌اند و در حال آغاز تمرین امید بخش دموکراسی هستند. ما مسئولیت اخلاقی داریم تا از خروجی این (همه‌پرسی) حمایت کنیم. اقلیم کردستان می‌خواهد ارزش‌های لیبرال ما را در آغوش بکشد.
این روزنامه آمریکایی نوشت: اکنون آمریکا با تصمیمی بزرگ مواجه است. ترامپ این شانس را دارد تا رهبری آمریکا را نشان دهد و ارزش‌های آمریکایی را ارتقا بخشیده و یک متحد آمریکا (دولت کرد) را تقویت کند. اسرائیل نیز از حمایت ترامپ از (همه‌پرسی) کردها استقبال خواهد کرد و اگر این امر هوشمندانه مدیریت شود، دولت‌های عملگرای عرب همچون مصر، عربستان سعودی، اردن و امارات نیز به شرطی که کردستان بتواند به عنوان سدی در برابر ایران بیایستد، از این مسیر پیروی خواهند کرد.
نیویورک تایمز تصریح کرد: اگر بخواهیم برای ثبات کامل منطقه و نیز محو افراط‌گرایی اسلامی و یا خوشحالی جمعی تهران، آنکارا و بغداد دست روی دست بگذاریم، برای همیشه پشیمان می‌مانیم.
همزمان ترنت فرانک نماینده کنگره آمریکا در شبکه‌های اجتماعی نوشت: ما از کردها حمایت می‌کنیم چرا که آنها نشان دادند که هم‌پیمان ایران و ترکیه نیستند و فقط هم‌پیمان آمریکا هستند.
اخیراً برخی نمایندگان پارلمان انگلیس نیز از همه‌پرسی تجزیه‌ کردستان عراق حمایت کردند. برنارد کوشنر وزیر خارجه پیشین فرانسه و از عناصر صهیونیست نیز جزو حامیان و تحریک‌کنندگان مسعود بارزانی در تجزیه‌طلبی است.

کیهان تیتر عاشورایی زد بهائیت و داعش کفری شدند
گمانه پیوند کانال - سایت آمدنیوز با حزب صهیونیستی بهائیت و جریان‌های تکفیری- وهابی تقویت شده است.
کانال آمدنیوز با نمایش صفحه اول کیهان  دوشنبه که به بازگشت پیکر مدافع مظلوم حرم، شهید محسن حججی اختصاص داشت، نوشت: «کاسبی ولایت‌معاشان با حججی برای شبیه‌سازی با واقعه کربلا سه روز قبل از عاشورا، تجربه 9 دی نشان داد ولایت‌معاشان برای پیشبرد اهداف سیاسی خود حاضرند حتی هیئت امام حسین(ع) را هم به آتش بکشند»!
تیتر اول دیروز کیهان در کنار تصویر شهید حججی به این بیت اختصاص داشت: یک کربلا شکوه به چشمت نهفته است/ ای روضه مجسم گودال قتلگاه.
خشم و آزار کانال آمدنیوز از تیتر و عکس کیهان درباره شهید حججی، این سؤال را پیش می‌کشد که آیا مدیران این کانال، جیره‌خور وهابی‌ها و داعشی هستند؟
یادآور می‌شود در فتنه‌انگیزی حرمت‌شکنان در عاشورای سال 88، شماری از عناصر وابسته به حزب صهیونیستی بهائیت و سازمان تروریستی منافقین دستگیر شدند. اما جالب اینکه یکی از سران فتنه، همان اوباش حرمت‌شکن را مردمان خداجو خواند.

علت اصلی بیکاری فهم غلط دولت است
رئیس اتاق بازرگانی می‌گوید علت اصلی بیکاری، فهم غلط دولت از مسئله اشتغال است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران با بیان اینکه اشتغال پایدار به سرمایه‌گذاری بلندمدت واقعی نیاز دارد و با بخشنامه عملی نمی‌شود، گفت: علت اصلی بحران بیکاری در کشور، بدفهمی دولت از اشتغالزایی است.
به گزارش روزنامه «اعتماد»، غلامحسین شافعی در نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت:  اگر برای حل بحران بیکاری تدبیری اندیشیده نشود، آسیب‌های اخلاقی و اجتماعی زیادی خواهد داشت و علت اصلی مشکلات در این حوزه، بدفهمی دولت از اشتغالزایی است.
رئیس اتاق ایران تاکید کرد: تنها راه برون‌رفت دولت از وضع فعلی، اعتماد مجدد به بخش خصوصی است و زمینه اعتماد بخش خصوصی را هم باید فراهم کند، چرا که دولت بدون بخش خصوصی قادر به حل مشکلات نیست. شافعی با بیان اینکه صنعت و تولید صرفا با صدور مجوز رونق نمی‌گیرد، گفت: اگر اقتصاد مقاومتی هدف اصلی کشور است باید همه قوای سه‌گانه و بخش خصوصی همگرا شوند. وی با اشاره به پایان دوره دو ساله کمیسیون‌های تخصصی این اتاق گفت: تمام سوابق تاریخی و تصمیم‌های دولت در ادوار گذشته نشان می‌دهد اعتماد بخش خصوصی واقعی به دلیل تصمیم‌های دولت و بی‌تفاوتی در جبران آنها با خدشه روبرو شده است. شافعی ادامه داد: اجرای ناکارآمد برنامه‌های خصوصی‌سازی دولت در سال‌های گذشته و تصمیم‌گیری در دوره درآمدهای نفتی به سود دولت و نادیده گرفتن بخش خصوصی سبب این بی‌اعتمادی شده است.

محمد هاشمی: سبد رأی اصلاح‌طلبان بیش از 20 درصد نیست
در حالی که افراطیون مدعی اصلاحات همواره لاف می‌زنند عمده سبد رأی روحانی مربوط به اصلاح‌طلبان است، محمد هاشمی گفت سبد رأی اصلاحات بیش از 20 درصد نیست.
محمد هاشمی، عضو سابق حزب کارگزاران سازندگی در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو، درخصوص اظهارات اخیر محمدرضا عارف رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاحات؛ پیرامون اینکه برای انتخابات آینده مجلس، اصلاح‌طلبان با اعتدالیون و هواداران دولت ائتلاف نخواهند کرد گفت: به طور کلی ضریب نفوذ جناح‌های سیاسی در این سی و چند سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی و چندین انتخابات برگزار شده برای اصولگرایان و اصلاح‌طلبان هر کدام 20 درصد و اعتدالگرایان که امروز مجموعه دولت را تشکیل می‌دهند حدود 38 تا 40 درصد بوده است.
وی با بیان اینکه پاسخ به این سوال کلیدی از اهمیت بالایی برخوردار است که هدف هر کدام از جناح‌های سیاسی از شرکت در انتخابات چیست؟ گفت: به طور کلی اگر هدف جناح‌ها و گروه‌های سیاسی از شرکت در انتخابات پیروزی باشد ائتلاف بین حداقل دو گروه برای کسب رای بالای 50 درصد اجتناب‌ناپذیر است.
عضو سابق مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه ائتلاف به هدف جناح‌‌های سیاسی برمی‌گردد، گفت: تجربه برگزاری 30 تا 40 انتخابات در کشور نشان می‌دهد که هیچ‌گاه یک گروه به تنهایی در انتخابات پیروز نمی‌شود هر پیروزی با ائتلاف محقق شدنی است.

چپ ایدئولوژیک سال‌هاست به استخدام کارگزاران درآمده است
کارگزاران بلایی بر سر ایدئولوژی و (استراتژی طیف موسوم به چپ‌) آورده که حالا سران عملگرای کارگزاران جای آنها خط‌دهی و اعلام جهت‌گیری می‌کنند.
به نوشته جهان نیوز، سال‌هاست صدای اصلاحات از رسانه‌های متعدد کارگزاران شنیده می‌شود؛ گاهی از «شهروند ‌امروز» دهه هشتاد، «هم‌میهن»، «آسمان»، «مردم ِ‌امروز»، «صدا» و سردبیر همه آنها هم نه عباس عبدی و حجاریان و فلانی، بلکه «قوچانی» کارگزاران است.
 «موسوی‌خوئینی‌ها، مهدی ‌کروبی، هادی خامنه‌ای، علی‌اکبر محتشمی‌پور، بهزاد نبوی، سعید حجاریان، محسن آرمین، مصطفی تاج‌زاده، عباس عبدی»؛ روزگاری وقتی اسم «جناح چپ اسلامی» یا بعدتر«اصلاح‌طلب» می‌آمد؛ نام ‌این افراد بود که در ذهنها تداعی می‌شد. ‌اما چه اتفاقی افتاد که در جریان اصلاحات هم‌ این چهره‌ها مدت‌هاست منزوی شده‌اند؟
«هویتِ چپ در دوران پس از ‌امام» یکی از مهم‌ترین دغدغه‌ها و ویژگی مشترک روزنامه «سلام» -ارگان غیررسمی مجمع روحانیون- و هفته‌نامه «عصرِ ما» -ارگان سازمان مجاهدین انقلاب- به عنوان دو نشریه مهم چپ در ابتدای دهه هفتاد است. به همین خاطر بخش قابل توجهی از مطالب آنها به «لزوم بازتعریف جریان‌های سیاسی کشور» و «شفافیت مواضع چپ در برابر مسائل مختلف» اختصاص داشت.
اما حالا دیگر سال‌هاست فرمانِ لوکوموتیو قطار اصلاحات نه در دست «مجمعِ روحانیون مبارز» و «سازمان مجاهدین انقلاب»؛ بلکه در دستان «کارگزاران» است. دیگر نه از «سلامِ» خوئینی‌ها خبری هست، نه از «بیانِ» محتشمی‌پور و «جهان ‌اسلامِ» هادی خامنه‌ای و نه از «صبحِ‌ امروزِ» حجاریان.
برای «چپ سنتی» می‌توان ویژگی‌های هویتی و تا حدی ‌ایدئولوژیک قائل شد، ‌اما برای «کارگزاران» همه چیز در نسبت با «قدرتِ سیاسی» معنا پیدا می‌کند و‌ این رازِ «تقدم استراتژی بر ‌ایدئولوژی» است. گاهی تلاش برای نزدیکی کروبی-موسوی، گاهی ائتلاف هاشمی-خاتمی- حسن خمینی؛ گاهی ائتلاف روحانی-لاریجانی. گاهی برای فتح پاستور، گاهی برای حفظ پاستور، گاهی انتخابات مجلس، گاهی شورای‌ شهر. وقتی «هم‌آهنگی سیاسی»، جای خود را به «هماهنگی سیاسی» بدهد، «کرباسچیِ» کارگزاران هم لیست‌هایش را هماهنگ می‌کند.
اما از زمانی که اتحاد «کارگزاران-خاتمی» باعث به حاشیه راندن «هویت چپ» شد، «استراتژی‌محوری» کارگزاران بر «ایدئولوژی‌محوری» چپ غالب شد. البته که چپ‌ها تا حد ممکن ‌این شکاف را علنی نکردند و به خاطر وجود دشمن مشترکی به نام «راست» در دهه شصت و «جمهوری اسلامی» در دوران پس ‌از ‌امام؛ مجبور شدند از «کارگزاران- خاتمی» تبعیت کنند.
اما بخواهیم یا نخواهیم، سال‌هاست ‌امثال بهزاد‌ نبوی و خوئینی‌ها و سایر«چپ‌های هویتی»، از سطح «تصمیم‌سازی اصلاحات» به «زینت‌المجالس» تقلیل یافته‌اند و تنها در مواقع نیاز، توسط جریان رسانه‌ای کارگزاران پررنگ می‌شوند تا بتوانند در بسیج ‌نیروهای اجتماعی کمک کنند.
اگر روزگاری سازمان مجاهدین انقلاب در نشریه «عصرِ ما»، اتحاد چپ سنتی با راست مدرن-یعنی کارگزاران- را رد می‌کرد چون در نهایت به نفع راست سنتی تمام می‌شود؛ حالا سال‌هاست سرمقاله‌های کارگزارانی‌هاست که دارد ‌ایدئولوژی و استراتژی چپ را بیان می‌کند.چپهای داغ سابق هم، سیاست‌ورزی را کناری نهاده و مدت‌هاست دنباله‌رویِ «تکرار لیست مطلوب کارگزاران از دهان خاتمی» هستند.
اگر روزگاری خبرنگاران باید آینده‌ اصلاحات را در گفتگو با محمدرضا خاتمی و خوئینی‌ها به گفت‌وگو می‌نشستند؛ حالا‌ این کرباسچی و عطریانفر هستند که اعلام می‌کنند حمایت اصلاح‌طلبان از دولت اعتدالی و غیراصلاح‌طلب روحانی ادامه دارد.

واردات نفت کره‌جنوبی از ایران 50 درصد کاهش یافت
واردات بزرگ‌ترین واردکننده نفت‌خام ایران، از ایران به نصف کاهش یافته است.
روزنامه اعتماد در خبری کوتاه در حاشیه صفحه اقتصادی خود نوشت: منابع آگاه اعلام کردند میزان صادرات نفت فوق‌سبک ایران (میعانات گازی) در ماه اکتبر به کمترین میزان 5 ماهه گذشته می‌رسد، میزان واردات کره‌جنوبی از ایران به نصف کاهش می‌یابد. رویترز به نقل از یک منبع آگاه اعلام کرد: پیش‌بینی می‌شود میزان نفت فوق سبک ایران (میعانات گازی)، در ماه اکتبر (مهر) به کمترین میزان 5 ماه گذشته برسد، چرا که میزان واردات بزرگترین خریدار این نوع نفت یعنی کره‌جنوبی به نصف کاهش می‌یابد. پیش از این 6 منبع آگاه اعلام کرده بودند که شرکت ملی نفت ایران به خریداران آسیایی خود اطلاع داده که به دلیل تعمیرات و نگهداری میدان گازی پارس‌جنوبی میزان صادرات میعانات گازی خود را در ماه اکتبر کاهش خواهد داد. این منبع آگاه که نخواست نامش فاش شود، اعلام کرد:  ایران به دنبال این است که در ماه اکتبر 295 هزار بشکه در روز میعانات گازی صادر کند که این رقم 31 درصد نسبت به پیش‌بینی برای این ماه کاهش دارد. انتظار کاهش صادرات میعانات گاز ایران باعث شد که قیمت این نوع نفت برای قطری‌ها به بیشترین میزان 10 ماهه گذشته برسد و قیمت این نوع نفت برای سایر کشورها نظیر مالزی نیز افزایش یابد. این منبع آگاه اعلام کرد: میزان صادرات میعانات گازی ایران برای کره‌جنوبی در ماه اکتبر با کاهش 50 درصدی مواجه می‌شود و احتمالا این کاهش تا ماه نوامبر نیز ادامه یابد.