kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۳۷۲۲
تاریخ انتشار : ۲۰ شهريور ۱۳۹۶ - ۲۱:۲۶

مخالفت قاطع رئیس پارلمان کردستان عراق با برگزاری همه‌پرسی استقلال

رئیس پارلمان منطقه خودمختار کردستان عراق برگزاری همه‌پرسی استقلال در این منطقه را عامل بروز بی‌ثباتی جدید دانست.


«یوسف محمد» رئیس پارلمان کردستان عراق اعلام کرده، برگزاری همه‌پرسی در حال حاضر باعث بی‌ثباتی در منطقه (کردستان عراق) خواهد شد و (حتی) مسائل آن به خارج از عراق هم کشیده می‌شود و کشورها به خاطر منافع خود، بر سر کردستان خواهند جنگید.
به گزارش ایسنا، وی گفت که بهتر بود در مورد همه‌پرسی، نمایندگان پارلمان منطقه خودمختار کردستان تصمیم می‌گرفتند و آنها قانونی را دراین باره تصویب می‌کردند.
پیش از این شورای عالی همه‌پرسی کردستان (البته با اشاره مسعود بارزانی رئیس منطقه خودمختار کردستان) اعلام کرده این که همه‌پرسی استقلال، 25 سپتامبر (سوم مهر) در منطقه خودمختار برگزار خواهد شد.
طی هفته‌های اخیر علاوه بر دولت عراق، همه کشورهای خارجی با برگزاری همه‌پرسی مذکور مخالفت کرده‌اند و فقط رژیم صهیونیستی و آل‌سعود از آن حمایت کرده‌اند. رژیم صهیونیستی حتی اعلام کرده که با «کردستان مستقل»، روابط دوستانه خواهد داشت!
کارشناسان درباره این تمایل تل‌آویو، می‌گویند، آنچه برای اسرائیل اهمیت دارد، درگیری داخلی در جوامع مسلمان خصوصا در کشورهای نزدیک به مرز خود است. به همین خاطر، سران تل‌آویو تاکنون از «داعش» حمایت می‌کرده‌اند و الان نیز با افول این گروه تروریستی، درصدد شعله‌ور کردن آتش در منطقه کردستان هستند.خبرگزاری «ابنا» نیز گزارش داده، حامیان همه‌پرسی استقلال کردستان عراق در «ژنو» سوئیس درحالی‌که پرچم رژیم صهیونیستی را در دست داشتند، دست به تظاهرات زدند و عملا نشان دادند که میان جریان جدایی‌طلبی در کردستان عراق و رژیم کودک‌کش اسرائیل پیوند وجود دارد. در آلمان نیز اخیرا تظاهرات مشابهی برگزار شده بود.
اظهارات بارزانی
رئیس منطقه خودمختار کردستان عراق اما طی یک نطق تلویزیونی، مدعی شده که برگزاری همه‌پرسی استقلال، به معنای خصومت با هیچ گروه قومی و یا مذهبی در عراق نیست!
بارزانی برخلاف آنهایی که همه‌پرسی را«عامل جنگ و بحران جدید» می‌دانند، نظرش را این‌گونه ابراز کرده و مدعی شده «مردم کردستان با هدف تحقق صلح کامل و دور شدن از جنگ‌ها و مشکلات، تصمیم گرفتند که همه‌پرسی برگزار کرده و از این طریق سرنوشت خود را مشخص کنند.»
اما، نکته‌ای که در کنار آن باید مورد توجه قرار گیرد این است که کردهای ایران طی 38 سال اخیر و در شرایطی که یک حکومت مردمی قدرت را در دست داشته، هم ثبات و آرامش را تجربه کرده‌اند و هم از لحاظ رفاهی و توسعه زیرساخت‌ها، شرایط کاملا متفاوتی را تجربه کرده‌اند. مشکل اینجاست که مطالبه بارزانی، ریشه قومیتی (کردی) دارد و اگر سایر اقوام نیز همین مطالبه را در دستور کار قرار دهند، منطقه شرایط ناآرام جدیدی را احتمالا تجربه خواهد کرد.
اعتصاب علیه همه‌پرسی
اهالی ناحیه کردنشین (مندلی) در استان «دیاله» عراق هم در اعتراض به برگزاری همه‌پرسی استقلال در منطقه خودمختار کردستان عراق، دست به اعتصاب و تظاهرات مسالمت‌آمیز زدند. تظاهرکنندگان در این شهر کردنشین عراق اعلام کرده‌اند که ساکنان این ناحیه نباید در همه‌پرسی مشارکت کنند.
ازجمله خواسته‌های دیگر تظاهرکنندگان، برکناری بخشدار این ناحیه و رئیس شورای شهر مندلی بود. هرچند درمورد علت این درخواست‌های تظاهرکنندگان، توضیحی داده نشد، ولی به نظر می‌رسد که این مقامات احتمالا موافق برگزاری همه‌پرسی در این منطقه هستند.