علیرغم همه اسناد و گزارشهای بینالمللی
سوچی، برنده جایزه صلح نوبل جنایات هولناک علیه مسلمانان میانمار را انکار کرد!
در حالی که که رسانههای بینالمللی گزارشها متعددی از سوزاندن و ذبح کودکان میانماری توسط دولت جنایتکار میانمار خبر میدهند، آنگسانگسوچی برنده جایزه صلح نوبل و رهبر این کشور در یک موضعگیری تاسفبار وقوع این جنایتها را از اساس منکر شد!
دولت و بوداییان افراطی میانمار طی روزهای اخیر از هیچ جنایتی علیه مسلمانان مظلوم این کشور فروگذار نکردهاند. رسانههای بینالمللی از آوارگی دهها هزار مسلمان این کشور در بین کشورهای همسایه خبر میدهند.
تصاویر کشتار زنان و مردان بیگناه و غرق شدن کودکان معصوم در سیل بارها در شبکههای خبری بینالمللی و شبکههای اجتماعی باز نشر شده و موج گستردهای از اعتراضات را در سراسر جهان به راه انداخته است. رهبران کشورهای دنیا نیز علیه این جنایات بارها اعتراض کرده و علیه آن موضع گرفتهاند. تصاویر این جنایات نیز هر روز منتشر میشود. چند روز پیش روزنامه انگلیسی ایندیپندنت گزارش داد که در میانمار«کودکان زنده زنده در آتش سوزانده و ذبح میشوند و به همین دلیل مسلمانان این کشور برای فرار از این جنایتها راهی کشورهای همسایه و به ویژه بنگلادش شدهاند.» سازمان ملل نیز اعلام کرده که از مهرماه گذشته بیش از 233 هزار نفر از مسلمانان روهینگیا برای نجات جانشان وارد بنگلادش شدهاند.اما با وجود این همه جنایت و اذعان بسیاری از رسانههای بینالمللی و برگزاری اعتراضات جهانی علیه این نسلکشی آشکار خانم آنگسانگسوچی برنده جایزه صلح نوبل! که از وی به عنوان «رهبر اصلی میانمار» یاد میشود چشم خود را بر این جنایتها بسته و آن را انکار میکند.وی در حالی که مدتها نسبت به این جنایتها «بیتفاوت» بوده، پس از افزایش فشارها، سکوتش را درباره قتلعام مسلمانان روهینگیا شکست و مدعی شد « اخبار منتشر شده درباره آنها جعلی هستند.» سوچی در گفتوگوی تلفنی با رجب طیب اردوغان رئیسجمهور ترکیه مدعی شد، «حکومت میانمار از همه مردم این کشور و تمام ساکنان استان راخین حفاظت میکند!! «آنگسانسوچی» حتی گفت «انتشار چنین اخباری درباره روهینگیا و چنین اطلاعات غلطی منجر به تمایلات تروریستی خواهد شد.» (!) سوچی درحالی انتشار این اخبار را جعلی میخواند که اخیرا حتی سازمان ملل نیز طی گزارشی از کشتار مسلمانان و سوزانده شدن صدها خانه روهینگیا به دست نیروهای امنیتی میانمار خبر داده و خواستار توقف فوری این جنایات هولناک شود.
مینگذاری برای کشتار بیشتر
بر اساس گزارشهای تازه دولت میانمار حتی برای مقابله با بازگشت آوارگان به این کشور به حربه جدیدی متوسل شده است. منابع دولتی در بنگلادش اعلام کردند «میانمار طی چند روز اخیر در مرزهای مشترک با بنگلادش مینگذاری کرده است تا مسلمانان روهینگیاییِ فراری از خشونتها، امکان بازگشت نداشته باشند و در صورت بازگشت نیز کشته شوند.»
به گزارش تسنیم به نقل از «رویترز»، دو منبع دولتی در بنگلادش اعلام کردند «میانمار از چند روز پیش اقدام به کار گذاشتن مین در مرزهای خود با بنگلادش کرده است و احتمال میرود این کار با هدف جلوگیری از بازگشت مسلمانان روهینگیایی باشد که از خشونتها در میانمار فرار کردهاند.» این دو منبع، که از وضعیت مرز میانمار و بنگلادش مطلع هستند ولی به خاطر حساسیت موضوع خواستند هویتشان فاش نشوند، تصریح کردند: «بنگلادش رسما به مینگذاری در نزدیکی مرزهایش اعتراض کرده است.»
از سوی دیگر، «فیل رابرتسون» معاون دیدهبان حقوق بشر آسیا اعلام کرده «گزارشهایی وجود دارد که ارتش، زمینهای میانمار در مرز این کشور با بنگلادش را مینگذاری کرده است. اگر این حقیقت داشته باشد، آنگاه تنها موضوع ظلم و آزار مسلمانان مطرح نخواهد بود بلکه مسئله هدف قراردادن غیرنظامیانی مطرح خواهد شد که در تلاشند از یک وضعیت خطرناک فرار کنند.»
«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد هم از مقامهای میانمار خواست به خشونتها علیه مسلمانان میانمار در استان راخین پایان دهند. وی نسبت به «پاکسازی قومی» یا «تنشهای منطقهای» هشدار داد. دبیرکل سازمان ملل همچنین در اقدامی کمسابقه، نامهای به شورای امنیت متشکل از 15 عضو فرستاد و در آن، نگرانی خود را از تبدیل خشونتها در میانمار به «بحران انسانی که پیامدهایی بر صلح و امنیت فرامرزی دارد»، ابراز کرد. پس از آنکه شبهنظامیان روهینگیایی در روز 25 آگوست (3 شهریور) به نیروهای امنیتی در میانمار حمله کردند ارتش دست به عملیات نظامی گستردهای زده که در جریان آن، تاکنون دستکم 400 تن کشته و نزدیک 125 هزار روهینگیایی دیگر به کشور همسایه، بنگلادش فرار کردهاند، وضعیتی که نشان از وقوع بحران بزرگ انسانی است.
سایر رویدادها
* جار برنج پاکستانی در اقدامی جالب اسکان،اشتغال، و آموزش هزار مسلمان روهینگایی در کراچی را به عهده گرفتند.
* نخستوزیر عراق بر ضرورت تشکیل ائتلافی بینالمللی با هدف نجات مسلمانان روهینیگا تاکید کرد.
* مالزی سفیر میانمار را فراخواند تا نارضایتی خود را نسبت به ادامه خشونتها در استان راخین علیه مسلمانان روهینگیا اعلام کند.
* رهبر جنبش انصارالله یمن ضمن محکوم کردن حملات نیروهای ارتش میانمار به مسلمانان روهینگیا بر ضرورت تحرکات فوری و تلاش برای توقف جنایات و کشتار دستهجمعی تاکید کرد.