پاکستان تهدید کرد، آمریکا عقب نشست/واشنگتن: ترامپ هرگز علیه پاکستان موضع نگرفته است!
پس از برخورد قاطع مقامات پاکستانی با مواضع اخیر ترامپ سفیر آمریکا در اسلامآباد به دیدار مشاور امنیت ملی پاکستان رفت و مدعی شد که در مورد اظهارات اخیر «دونالد ترامپ» سوءتفاهم شده است!
دولت آمریکا که با بسته شدن مسیرهای تدارکاتی تفنگداران این کشور در خاک پاکستان، دچار دردسر شده است، «دیوید هیل» سفیر این کشور در اسلامآباد را به دیدار مشاور امنیت ملی پاکستان فرستاد تا وی به طریقی از مقامات پاکستان دلجویی کند و از خشم آنان در برابر اظهارات 10 روز قبل «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا، بکاهد و موج احساسات ضد آمریکایی را فرو نشاند.
ترامپ گفته بود که پاکستان سران گروه تروریستی طالبان افغانستان را میزبانی میکند.
جدیترین واکنش پاکستان دو روز قبل اتفاق افتاد و پارلمان این کشور از دولت خواسته مسیرهای تدارکاتی هوایی و زمینی آمریکا از پاکستان به افغانستان را ببندد و تا زمانی که مقامات واشنگتن عذرخواهی نکنند، این مسیرها را باز نکند.اما، واکنش واشنگتن تاکنون، اعزام سفیر خود برای دیدار با مشاور امنیت ملی پاکستان بوده و البته، اظهارات سفیر هم در نوع خود جالب است؛ به گزارش فارس، دیوید هیل به جای اینکه عذرخواهی کند به نوعی عقبنشینی کرده و مدعی شده که منظور ترامپ از اظهاراتی که در رابطه با پاکستان داشته، این نبوده است که پاکستان در ارتباط با مشکلات افغانستان مقصر است!
هیل سپس، جملهای را گفت که درست نقطه مقابل اظهارات ترامپ است؛ وی گفت که منظور ترامپ این نبوده که پاکستان عامل ناکامی مبارزه با تروریسم در افغانستان است. رئیسجمهور آمریکا 10 روز قبل از اظهارات سفیر، دقیقا گفته بود: «پاکستان با ادامه اقدامات خود در پناه دادن به افراطگرایان در آینده، بسیار ضرر خواهد کرد، زیرا این کشور به تروریستهایی پناه میدهد که با واشنگتن میجنگند.»اما سفیر، خشم پاکستانیها را حامل یک سوءتفاهم دانست و مدعی شد که «رسانهها مقصر هستند.» دیوید هیل گفت: «تقصیر رسانهها است که به بخش خاصی از این راهبرد پرداختند، در صورتی که این راهبرد باید به صورت کلی دیده و تعبیر شود.»
سفیر آمریکا گفت: «این تصور که راهبرد جدید آمریکا صرفا یک راهبرد نظامی است و به علاوه، این تصور که نقش پاکستان در این راهبرد، نادیده گرفته شده، تصوری اشتباه است.» کارشناسان دعوای فعلی پاکستان و آمریکا بر سر اظهارات ترامپ را مقطعی میدانند و میگویند که مناسبات میان دو کشور، ساختاری و گسترده است و تنها وقوع یک انقلاب در پاکستان، میتواند این کشور را از آمریکا جدا کند.
دولت اسلامآباد 16 سال پیش و در سال 2001 به سیاست تهاجمی «جنگ علیه تروریسم» آمریکا پیوست و به این کشور اجازه داد از طریق خاک پاکستان، افغانستان را اشغال کند. البته، پاداش پاکستان طی 16 سال اخیر، دریافت هزینههای انسانی و مادی خیلی سنگین بوده است.