kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۲۹۳۳
تاریخ انتشار : ۱۰ شهريور ۱۳۹۶ - ۲۱:۲۲
مشاور وزیر جهادکشاورزی خبرداد

افزایش 500 هزار تنی تولید شکر در سال‌های اخیر

مشاور وزیر جهادکشاورزی، از خودکفایی ایران در تولید شکر تا سال ۱۴۰۰ خبر داد و گفت: وابستگی کشور به واردات روغن کاهش یافت.


شاهرخ رمضان نژاد با ‌اشاره به اینکه ایران تا سال ۱۴۰۰ در تولید شکر خودکفا می‌شود، اظهار داشت: تأمین غذا برای جمعیت رو به رشد با حفظ و پایداری منابع پایه تولید، مهم‌ترین جنبه مدیریت و راهبردی بخش کشاورزی است.
وی با‌اشاره به تأثیر مجموعه‌ای از تدابیر مدیریتی و برنامه‌های اجرایی و همچنین پشتیبانی‌ها و حمایت‌های دولت بویژه در زیرساخت‌های کشاورزی در دستیابی کشور به افزایش ۲۱ میلیون تنی تولیدات کشاورزی، اظهار داشت: در دولت یازدهم، تولید محصولات کشاورزی با رشد ۲۱ درصدی از ۹۷ میلیون تن در سال ۹۲ به 118/6 میلیون تن در سال ۹۵ افزایش یافته است.
رمضان‌نژاد از رشد ۱۴۰ درصدی خرید تضمینی گندم در دولت یازدهم خبر داد و گفت: با افزایش عملکرد در واحد سطح و کاهش سطح زیرکشت، تولید گندم از ۸ میلیون و ۸۱۶ هزارتن در سال ۹۲ به 14/5 میلیون تن در سال ۹۵ افزایش یافت و خرید تضمینی این کالای اساسی نیز از 4/8 میلیون تن در سال ۹۲ به 11/5 میلیون تن در سال ۹۵ رسید.
وی با‌اشاره به افزایش ۵۰۰ هزارتنی تولید شکر در سال‌های اخیر، خاطرنشان کرد: تولید شکر از یک میلیون و ۱۲۳ هزارتن در سال ۹۲ به یک میلیون و ۶۴۳ هزارتن در سال ۹۵ افزایش یافت و با استمرار سیاست‌های افزایش بهره‌وری و توسعه کشت پاییزه چغندرقند، ایران تا سال ۱۴۰۰ در تولید شکر نیز پس از گندم به خودکفایی می‌رسد.
رمضان‌نژاد، کاهش وابستگی کشور به روغن را از برنامه‌های اقتصاد مقاومتی وزارت جهاد کشاورزی عنوان و خاطرنشان کرد: تولید کلزا با رشد ۳ برابری به بیش از ۱۸۰ هزارتن رسیده و با اجرای برنامه‌ای ۱۰ ساله ضریب خوداتکایی کشور در تولید روغن از ۱۰ درصد کنونی به ۷۰ درصد افزایش می‌یابد.
وی با تاکید بر لزوم تشکیل و تقویت زنجیره تولید تا مصرف محصولات کشاورزی از افزایش یک میلیون و ۳۰۰ هزارتنی ظرفیت سردخانه‌های کشور خبر داد و در خصوص صنایع مرتبط با بخش کشاورزی گفت: در دولت یازدهم، 14/9 میلیون تن به ظرفیت جذب مواد خام تولیدات کشاورزی افزوده شده است.
رمضان‌نژاد با ‌اشاره به شناسایی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های مغفول بخش کشاورزی برای افزایش تولید و ‌اشتغال کشور، پرورش ماهی در قفس را از جمله این ظرفیت‌ها برشمرد و خاطرنشان ساخت: ظرفیت تولید یک میلیون تن ماهی به شیوه پرورش در قفس در دریاهای شمال و جنوب کشور شناسایی و با نصب ۴۰۰ قفس کار تولید آغاز و در سال ۹۵ نزدیک به ۱۶ هزارتن ماهی با این تکنولوژی تولید شده است.
مشاور وزیر جهاد، گیاهان دارویی را از دیگر ظرفیت‌های مغفول کشور عنوان و تصریح کرد: از ۸ هزارگونه گیاهی کشور ۱۷۲۸ گونه منحصر به فرد است و با توجه به گرایش مردم به مصرف گیاهان دارویی، زراعت، توسعه کشت، صنایع فرآوری، بسته‌بندی و بازاریابی این محصولات در دست اجرا قرار دارد و بر اساس آن سطح کشت گیاهان دارویی در سال ۱۴۰۴ به ۵۰۰ هزار هکتار افزایش می‌یابد.