«اصل نظارت» حلقه مفقوده این روزهای ورزش
وزارت ورزش:شکست کشتی تاریخی بود /فدراسیون کشتی: چه نقشهای برای ورزش اول کشور طراحی کردهاید؟!
در ادامه اختلافات وزارت ورزش و فدراسیون کشتی، این بار مسئولان فدراسیون کشتی مدعی شدند دستهایی در وزارت ورزش در کار است تا از کنار تمامی موفقیتهای بزرگ کشتی رد شوند.
سرویس ورزشی-
اختلافات میان وزارت ورزش و فدراسیون کشتی بالا گرفته ، ماجرا از نامه وزیر ورزش به معاونت ورزش حرفهای شروع شد. در این نامه وزیر ورزش بر اساس اصل نظارت بر فدراسیونهای ورزشی خواستار بررسی نتایج ضعیف کشتی آزاد در رقابتهای جهانی شد از سوی این معاونت شد.
این موضوع البته به مذاق فدراسیون کشتی خوش نیامد و آنها با انتشار بیانیهای انتقادات تندی را متوجه وزارت ورزش و جوانان کردند. در همین راستا روز گذشته محمدرضا داورزنی معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش در گفتوگویی با پایگاه اطلاع رسانی این وزارتخانه مسایل تازهای را در خصوص فدراسیون کشتی مطرح کرد.
داورزنی در صحبتهای خود عنوان داشت: ورود سلطانیفر به نتایج اخیر کشتی آزاد در مسابقات جهانی پاریس از جایگاه مهم نماینده عالی دولت در ورزش و از حدود اختیارات و وظایف حاکمیتی او است.وی با اشاره به بیانیه اخیر فدراسیون کشتی افزود: شکست کشتی تاریخی بود و در واقع این نتیجه سنگینترین شکست کشتی ما بعد از انقلاب محسوب میشود و طبیعی است رئیس فدراسیون هم مثل ما ناراحت باشد، ولی آنچه مهم است، تقویت مجدد کشتی و فدراسیون با همراهی وزارتخانه است.
معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش گفت : وزیر نقش حاکمیتی دارد و در قبال مردم و نمایندگان مجلس پاسخگوست. ما در کنار فدراسیونها هستیم و بهزودی با کمک خود فدراسیون نتایج بررسیها را اعلام میکنیم.
داورزنی درباره میزان کمکهای وزارت ورزش و جوانان به فدراسیون کشتی گفت : از 117 میلیارد تومان اعتباری که در اختیار حوزه قهرمانی برای اختصاص به فدراسیون قرار دارد کشتی با 12 میلیارد تومان بیشترین سهم را دارد و بعد از آن فوتبال با 10 میلیارد، جانبازان و معلولان با 6/5 میلیارد، والیبال 6 میلیارد، بسکتبال 4 میلیارد، دوومیدانی 5/5 میلیارد قرار دارند. مشخص است که کشتی نسبت به سایر رشتهها حداقل دو برابر بیشتر بودجه میگیرد.
داورزنی عنوان کرد: ما برای تقویت و رفع نواقص در کنار فدراسیون کشتی و رسول خادم هستیم و کسی منکر نتایج خوب کشتی و زحمات زیاد رئیسفدراسیون برای این رشته نیست ولی در دوره جدید، پاسخگویی فدراسیونها در قبال مردم و وزارتخانه بیشتر باید باشد و بهزودی با کمک خادم و اعضای شورای فنی جلسات بررسی و کارشناسی را تشکیل میدهیم و نتایج آن را به اطلاع آقای وزیر خواهیم رساند.
وزارت ورزش ۳ میلیارد فدراسیون را نداد
درست مثل روز دوشنبه، صحبتهای یکی از مقامات ارشد ورزش کشورمان با واکنش تند فدراسیون کشتی همراه شد، این بار حمید بنیتمیم در پاسخ به ادعای داورزنی مبنی بر اینکه فدراسیون کشتی بیشترین بودجه را دریافت میکند گفت: فدراسیون کشتی چندین برابر فدراسیونهای دیگر در سال فعالیت دارد و کل بودجهای که وزارت ورزش به فدراسیون میدهد، معادل 7٪ بودجه کشتی است. یعنی اگر همه قول و قراری که وزارت ورزش در پرداخت سهم بودجه خود به فدراسیون کشتی داده است را نیز عمل کند، میشود هفت درصد بودجه سال ۹۶ فدراسیون کشتی. از ابتدای سال تا شهریور ماه، وزارت ورزش سه میلیارد تومان از حق فدراسیون کشتی را پرداخت نکرده است.
وی افزود: فدراسیون کشتی از ابتدای سال به دلیل اینکه این موضوعات در فضای انتخابات کشور حواشی به همراه نداشته باشد، به رغم همه فشارها و تنگناها سکوت کرد، اما دوستان به جای اینکه پاسخگوی کم کاریهای خودشان در حمایت از کشتی کشور باشند، از خانواده بزرگ کشتی پاسخ هم میخواهند. خانواده کشتی در میان مردم زندگی میکند و بزرگان کشتی همیشه پاسخگو به مردم بوده و هستند. وزارت بهتر است پاسخ دهد که چرا سه میلیارد تومان بودجه فدراسیون کشتی را از ابتدای سال پرداخت نکرده است. موفقیتهای کشتی را که بارها فراموش کرده یا تلاش میکند تا این افتخارات پنهان بماند، سهم اندک کمک مالی خود به کشتی کشور را نیز پرداخت نمیکنند، آنوقت یک شبه نگران کشتی میشوند. واقعاً چه نقشهای را برای کشتی کشور طراحی کردهاید؟
بنی تمیم گفت: نگرانی یک شبه وزارت ورزش برای کشتی، آن هم از طریق انتشار عمومی در رسانهها واقعاً جالب و تماشایی است. آقایان چرا توجه نمیکنند که مردم آنها را میبینند. مردم متوجه هستند که هنگام موفقیتهای بزرگ و پی در پی کشتی، آقایان کشتی را یادشان میرود و یا ضیق وقت دارند، اما تا کشتی به علت ایستادن پای یک اصل درست (مسابقات انتخابی) به مشکل بر میخورد، نگران کشتی میشوند و از طریق رسانهها موضوع را پیگیری میکنند. خانواده بزرگ کشتی و مردم علاقمند به ورزش ملی کشور نمیتوانند این ناراستیها را نفهمند. برای مردم ما، طلای یزدانی و نایب قهرمانی کشتی فرنگی درجهان هم جزیی از عملکرد کشتی در جهانی فرانسه بوده است.
وی در پایان گفت: متاسفانه دستهایی در وزارت ورزش و جوانان در کار است که تلاش میکنند از کنار تمامی موفقیتهای بزرگ کشتی رد شوند تا شاید از این طریق یک یا دو رشته خاص بیشتر دیده شوند. وزارت ورزش باید وزارت همه رشته ورزشی باشد نه فقط وزارت یک رشته خاص!
لزوم رعایت اصل نظارت در ورزش
زمانی که استدلالهای وزارت ورزش و کشتی را در کنار یکدیگر قرار میدهیم به این نکته مهم میرسیم که «اصل نظارت» حلقه مفقوده این روزهای ورزش است. با توجه به حمایتهای دولت از ورزش قهرمانی ، وزارت ورزش و در راس آن وزیر ورزش باید اصل نظارت را در خصوص تمام فدراسیونهای ورزشی مورد توجه قرار دهد، حالا فرقی نمیکند فدراسیون پرافتخار کشتی باشد یا یک فدراسیون کم نام و نشان.
البته در این میان نباید تبعیض هم قائل شد تا خدایی ناکرده برخی نتوانند میان نظارت و اختلافات شخصی تفاوتی را قائل شوند. به عنوان نمونه اگر در خصوص نتایج ضعیف کشتی آزاد در رقابتهای جهانی، وزیر نامه نگاری میکند ،انتظار میرود همین حساسیت برای برخی رشتههای دیگر از جمله تکواندو نیز باشد؛ تکواندویی که همین چند هفته قبل در رقابتهای جهانی نتایج خوبی بدست نیاورد.
امید میرود همین موضوع کشتی سبب خیر برای ورزش شود و از این پس اصل نظارت در ورزش که پیش از این نیز بارها مورد تاکید روزنامه کیهان بوده، بیشتر مورد توجه قرار گیرد.