kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۲۷۱۶
تاریخ انتشار : ۰۷ شهريور ۱۳۹۶ - ۲۱:۱۵
با رای نمایندگان صورت گرفت

تصویب کلیات لایحه تشکیل سازمان صنایع دریایی نیروهای مسلح

نمایندگان مجلس در جلسه علنی دیروز کلیات لایحه ادغام شرکت‌ها و تشکیل سازمان صنایع دریایی نیروهای مسلح را مورد بحث و بررسی قرار داده و به تصویب رساندند.



وکلای ملت با 128 رأی موافق، 43 رأی مخالف و 3 رأی ممتنع از 211 نماینده حاضر در صحن علنی، کلیات لایحه مذکور را مصوب کردند.
مسعود پزشکیان نایب‌رئیس‌اول مجلس که ریاست صحن علنی را برعهده داشت، پس از تصویب کلیات، گفت: لایحه ادغام شرکت‌ها و تشکیل سازمان صنایع دریایی نیروهای مسلح را برای اصلاح جزئیات و رفع برخی ایرادات مجدداً به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ارجاع می‌دهیم.
گفتنی است رضا طلایی‌نیک معاون پارلمانی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح طی سخنانی در جریان بررسی کلیات لایحه تشکیل سازمان صنایع دریایی نیروهای مسلح در مجلس، اظهار داشت: دکترین دفاعی جمهوری اسلامی ایران متناسب با موقعیت سرزمینی و ژئوپلیتیکی است که بر اساس این دکترین باید دفاع همه‌جانبه و متوازن داشته باشیم.
وی افزود: موقعیت ایران به گونه‌ای است که دفاع زمینی و دریایی، هوایی یا هوافضا (موشکی) باید متناسب با ارتقای قدرت بازدارندگی تنظیم شود.
معاون پارلمانی وزارت دفاع در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: ساختار و مأموریت نیروهای مسلح شکل گرفته است، نیروی دریایی ارتش در دریای عمان و در آب‌های سرزمینی و فراسرزمینی مانند اقیانوس هند مأموریت‌هایی را در دستور کار دارد؛ نیروی دریایی سپاه نیز مأموریت‌های مخصوص به خود دارد و مأموریت‌هایی هم در تنگه هرمز به لحاظ موقعیت استراتژیک آن داریم، لذا از این جهت متناسب با این ساختار باید صنعت دفاعی خود را در تجهیزات تخصصی دریایی، زمینی و هوایی و موشکی تطبیق داد تا متناسب باشد.
وی یادآور شد: مجلس در سال 81 قانونی را به تصویب رساند که صنایع هوایی به عنوان یک سازمان جداگانه فعالیت خود را آغاز کرد، پس از آن نیز قانون صنایع هوافضا تصویب شد، به این دلیل که بخش موشکی از تخصص و اولویت خاصی برخوردار است، از سازمان صنایع دفاع (ساصد) جدا شد و امروز از قدرت‌های برتر موشکی هستیم.
طلایی‌نیک متذکر شد: در مورد بخش دریایی هم با توجه به اهمیت استراتژیک دفاع دریایی، این لایحه به مجلس ارائه شده و چهار کمیسیون اجتماعی، برنامه و بودجه، صنایع و امنیت ملی مجلس آن را بررسی کرده و به تصویب رساندند؛ قرار نیست سازمان جدیدی تشکییل شود و ما نمی‌خواهیم تشکیلات جدید ایجاد کنیم، توسعه تشکیلات و سازمان مطرح نیست، امیر دریادار رستگار رئیس‌موقت این سازمان هم اینجا حضور دارند و بنده تأکید می‌کنم که این لایحه مغایر با هیچ کدام از سیاست‌ها نیست.
وی اضافه کرد: شناورهای سطحی، زیرسطحی، تولید سلاح، سامانه‌ها و تجهیزات فراساحل از گروه‌های زیر مجموعه این سازمان هستند؛ این سازمان 176 شناور را طراحی کرده و ما در صنایع دریایی به خودکفایی رسیده‌ایم، ضمن اینکه هیچ‌کدام از شناورهای ما به دلیل مسائل امنیتی برای تعمیر به خارج از کشور نمی‌رود، این تخصص در داخل کشور وجود دارد.
معاون پارلمانی وزارت دفاع در ادامه تأکید کرد: زیردریایی فاتح نیز تحویل نیروی دریایی می‌شود و امیدواریم که این قانونگذاری پشتوانه‌ای برای سازمان صنایع دریایی باشد.
به گزارش فارس طلایی‌نیک در پایان خاطرنشان کرد: سیاست‌های اصل 44 قانون اساسی کاملاً در این لایحه رعایت شده است، این سازمان با 1600 شرکت بخش خصوصی و واحدهای دانشگاهی کار می‌کند.
انتخاب ناظرین مجلس
 در شورای عالی سلامت
نمایندگان در جلسه علنی دیروز ناظرین خانه ملت در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی را انتخاب کردند.
بر این اساس، همایون هاشمی با 132 رأی از کمیسیون بهداشت، سمیه محمودی با 112 رأی از کمیسیون اجتماعی و سیدمهدی فرشادان با 145 رأی از کمیسیون برنامه و بودجه از مجموع 164 آرای مأخوذه، به عنوان ناظرین مجلس در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی برگزیده شدند.
خبر دیگر اینکه تقاضای استرداد لایحه اجاره و استملاک اتباع و دولت‌های خارجی و سازمان‌های بین‌المللی در جمهوری اسلامی ایران به موجب درخواست رئیس‌جمهور در صحن علنی مجلس اعلام وصول شد.
از سوی دیگر نمایندگان با لایحه موافقتنامه همکاری در زمینه حفظ نباتات و قرنطینه گیاهی بین ایران و آذربایجان موافقت کردند.
مجلس از صدور مجوز واگذاری معادن تحقیق و تفحص می‌کند
نمایندگان مجلس در نشست علنی صبح دیروز با تقاضای تحقیق و تفحص از صدور مجوز واگذاری معادن و نظارت بر برداشت از منابع معدنی و وصول و هزینه‌کرد حقوق دولتی در استان‌های همدان، مرکزی، کرمان، یزد و آذربایجان‌غربی و سایر استان‌های دارای منابع معدنی موافقت کردند.
وکلای ملت پس از قرائت گزارش کمیسیون صنایع و معادن مجلس توسط سخنگوی این کمیسیون، با 135 رأی موافق، 12 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع، این تقاضای تحقیق و تفحص را به تصویب رساندند.
تقدیر 207 نماینده مجلس از اقدامات قالیباف در شهرداری تهران
207 نفر از نمایندگان مجلس در بیانیه‌ای از اقدامات محمدباقر قالیباف در شهرداری تهران طی 12 سال گذشته تقدیر و تشکر کردند.
در بخشی از این بیانیه آمده است: با همکاری شما و همکارانتان چهره شهر تهران به عنوان شهری زیبا، پیشرفته و قابل افتخار در داخل و خارج از کشور تثبیت شده و بارها مورد تأیید هم‌وطنانمان قرار گرفت و جنابعالی با تعامل گسترده و خدمات مجدّانه و تعامل با نهاد قانون‌گذاری کشور، تأثیر بسزایی در تغییر ماهوی ارتباط مدیریت شهری با مجلس داشتید.
در جلسه علنی دیروز همچنین گزارش شش ماهه دوم کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره روند اجرای برجام قرائت شد که در گزارشی مجزا به آن پرداخته ایم.
نطق‌های میان دستور و تذکرات نمایندگان
فرهاد تجری نماینده قصرشیرین، گیلانغرب و سرپل ذهاب مجلس در نطق میان دستور خود ضمن برشمردن پتانسیل‌های استان کرمانشاه گفت: لازم است کارگروه ویژه‌ای در جهت توسعه استان کرمانشاه تشکیل شود و دولت استان کرمانشاه را به عنوان اولین مقصد سفر استانی خود انتخاب کند.
ولی‌ داداشی نماینده آستارا نیز در نطق میان دستور خود با هشدار به سازمان خصوصی سازی مبنی براینکه به اموال ملت و دولت آتش حراج نزنید از وزیر امورخارجه خواست با جدیت با جمهوری آذربایجان در رابطه با موضوع توافق گذر مرزی وارد مذاکره شود.
روح‌الله بابایی‌صالح نماینده بوئین زهرا نیز در نطق میان دستور خود گفت :در پنچ ماهه اول سال جاری از ۲۰هزار میلیارد تومان مبلغ پرداختی یارانه‌ها ۱۱ هزارمیلیارد تومان آن از بودجه عمومی برداشته شده که برخلاف قانون هدف‌مندی یارانه‌ها است.