فتاح در جلسه علنی مجلس:
کمیته امداد آمادگی تحویل واحدهای خالی مسکن مهر را دارد
رئیس کمیته امداد امامخمینی(ره) گفت: کمیته آمادگی دارد با مصوبه مجلس و حمایت دولت واحدهای مسکن مهر را تحویل گرفته و حتی تکمیل کند تا قابلیت استفاده داشته باشد.
به گزارش تسنیم، سید پرویز فتاح رئیس کمیته امداد امامخمینی(ره) در نشست علنی دیروز قوه مقننه ضمن ارائه گزارشی از اقدامات انجامگرفته در این نهاد، درباره فعالیت 28ماهه خود در کمیته امداد امام تصریح کرد: در حکمی که رهبر معظم انقلاب به بنده برای تصدی ریاست کمیته امداد دادند، بر نقش مؤثر قوای سهگانه در حمایت از نهاد انقلابی و حمایت کمیته امداد امامخمینی(ره) تأکید شده است.
رئیس کمیته امداد امامخمینی(ره) از نمایندگان برای تدوین و تصویب افزایش مستمری مددجویان در بودجه سال 96 و همچنین توجه به این نهاد در برنامه ششم توسعه تشکر کرد و خواستار اجرای فراز آخر این مصوبه درباره واریز مبالغی غیر از یارانه به حساب مددجویان شد.
فتاح با اشاره به اینکه در سال 95 در حدود 97 درصد از ردیف اعتباری دولت به کمیته امداد محقق شد، تصریح کرد: کمکهای مردمی در سال گذشته با رشد 50 درصدی به یکهزار و 500 میلیارد تومان رسیده است که شاخص خوبی برای مشارکت مردمی و جلب اعتماد عمومی به این نهاد انقلابی است.
وی با بیان اینکه تخصیص اعتبارات کمیته امداد به مناطق محروم و مرزی در اولویت این نهاد است، افزود: سال گذشته دفتر مرکزی کمیته امداد را بهدلیل حساسیتهایی که وجود داشت از منطقه سوهانک به میدان آزادی منتقل کردیم و امسال نسبت به دو سال قبل با کاهش هزینهها و حذف تشکیلات اداری زائد، این نهاد انقلابی را 20 درصد کوچکتر کردیم.
رئیس کمیته امداد امامخمینی(ره) خاطرنشان کرد: در سال 95 با حمایت مجلس و دولت توانستیم 10 درصد از نیروهای تحت پوشش کمیته امداد را کاهش دهیم که به این ترتیب 175هزار خانواده بهدلیل خودکفایی و اشتغال از فهرست مددجویان ما خارج شدند و همچنین در سال گذشته 20 هزار واحد مسکونی در شهرها و عمدتاً روستاها احداث شده و 50 هزار واحد نیز بازسازی شده است.
وی با اعلام اینکه همه خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد از دفترچههای بیمه درمان در شهرها و روستاها استفاده میکنند، گفت: همچنین 300 هزار نفر از زنان سرپرست خانوار از بیمه بهرهمند شده و تمام خانوادههای تحت پوشش از سال 94 تاکنون نیز تحت پوشش بیمه حوادث قرار گرفتهاند.
وی ادامه داد: در کمیته امداد برای اشتغالزایی مبلغ هزار میلیارد تومان در سال گذشته منابع برای ارائه وام قرضالحسنه در نظر گرفته شد که 300 میلیارد تومان دیگر نیز به آن اضافه شد و در مجموع به 102 هزار خانواده وام اشتغالزایی داده شد که 15 درصد از اشتغالزایی سال 95 از این طریق انجام شد.
رئیس کمیته امداد امام افزود: بهازای هر اشتغالزایی بهطور متوسط 13میلیون تومان در کمیته امداد هزینه شد که در مقایسه با سایر بخشهایی که در آن اشتغالزایی صورت گرفت، این هزینه برای ایجاد شغل کمتر بود و با همت نمایندگان مجلس منابع اشتغالزایی در سال 96 افزایش یافت و امیدواریم امسال 140 هزار شغل ایجاد کنیم.
فتاح ادامه داد: کمیته امداد امامخمینی(ره) در ایجاد فقر نقش ندارد، بلکه باید ریشه فقر شناسایی شود. در زمانی که در انجام کارها بین مسئولان اختلاف نظری باشد نکته مهم این است که تمامی مسئولان کشور در رسیدگی به مشکلات اقشار کمدرآمد و فقیر اتفاق نظر دارند و از این بابت خرسندم که رئیسجمهوری شعار رفع فقر مطلق را دادند و همچنین بحث افزایش مستمری را مطرح کردند و این موضوع پیگیری میشود.
وی افزود: هماهنگی خوبی با نهادهای زیرمجموعه مقام معظم رهبری وجود دارد و نکته دیگر اینکه کمیته امداد مؤسسات خیریه دیگر را رقیب خود نمیداند و با آنها تعامل میکند، اما رشد قارچگونه مؤسسات مذکور یک هشدار محسوب میشود و باید در قوانین مربوطه به این موضوعات توجه شود.
وی ادامه داد: به نمایندگان مجلس این اطمینان را میدهم که کمیته امداد با شفافیت و توجه به امانتداری کار خود را انجام میدهد و علاوه بر اینکه سازمان بازرسی و دیوان محاسبات به مسائل مالی کمیته امداد نظارت دارد؛ شرکت حسابرسی مفید راهبر و همچنین معاونت نظارت دفتر مقام معظم رهبری نظارتهای لازم را بر فعالیتهای کمیته امداد دارد.
به گزارش مهر، فتاح درباره موضوع استفاده از ظرفیتهای خانههای خالی مسکن مهر نیز اظهار داشت: در این رابطه قبلا با وزیر راه و شهرسازی صحبت کردم که اگر مسکن مهر به هر دلیلی خالی است، کمیته آمادگی دارد با مصوبات مجلس و حمایت دولت واحدها را تحویل گرفته و حتی تکمیل کند تا قابلیت استفاده داشته باشد.
خودکفایی سالانه 100 هزار نفر
توسط کمیته امداد
عبدالرضا عزیزی رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس پس از ارائه گزارش رئیس کمیته امداد با اشاره به اینکه عملکرد کمیته امداد در حوزه اشتغال بسیار خوب بوده و سالانه ۱۰۰ هزار نفر را خودکفا میکند، گفت: کمیته امداد و بهزیستی، سیاسی نیستند و با مددجو نمیشود سیاسی برخورد کرد.
کاظم جلالی رئیس مرکز پژوهشهای مجلس نیز با اشاره به امکان توافق کمیته امداد با دولت درباره 700 هزار مسکن اضافه احداث شده در پردیسها، گفت: سیاستهای اشتغالزایی کمیته امداد باید همراستا با سیاستهای کشوری باشد.
محمدرضا پورابراهیمی نماینده کرمان و رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در جلسه علنی دیروز گفت: اولویت اصلی کمیته امداد مسئله اشتغال افراد تحت پوشش این کمیته بوده و از طرفی توانمندسازی افراد مأموریت اصلی کمیته امداد است.
مصوبات و تذکرات نمایندگان
نمایندگان مجلس با فوری بررسی شدن طرح حمایت از مرمت و احیای بافتهای تاریخی-فرهنگی و توانمندسازی مالکان و بهرهبرداران بناهای تاریخی- فرهنگی موافقت کردند.
تذکرات نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور نیز در جلسه علنی دیروز مجلس از سوی هیئترئیسه قرائت شد. نادر قاضیپور، احمد امیرآبادی، علیرضا محجوب، محمدحسین فرهنگی، حمیدرضا فولادگر و اکبر رنجبرزاده نمایندگان ارومیه، قم، تهران، تبریز، اصفهان و اسدآباد در تذکری به وزیر دفاع خواستار تسریع در پرداخت کامل حق و حقوق نیروهای مسلح به ویژه ارتش جمهوری اسلامی ایران شدند.
گفتنی است نادر قاضیپور نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی در نشست علنی صبح دیروز پارلمان در اخطار قانونی، اظهار داشت: رئیسجمهور طبق اصل 121 قانون اساسی، سوگند یاد کرده که حراست از مرزها و استقرار سیاسی و اقتصادی را حفظ کند که انجام این مهم بدون وجود نیروهای مسلح امکانپذیر نیست، اما امروز حقوق نیروهای مسلح شامل ارتشیان و سپاهیان کشور پرداخت نشده است.
قاضیپور تصریح کرد: ارتشیان و سپاهیان شبانهروز از مرزهای جمهوری اسلامی پاسداری میکنند، بنابراین آقای پزشکیان از شما درخواست میکنم که به آقای نوبخت دستور دهید حقوق ارتشیان و سپاهیان را به موقع پرداخت کنند.
وی ادامه داد: هر کدام از نیروهای مسلح 700 هزار تومان از حداقل حقوق کارمندان کمتر دریافتی دارند اما با این وجود تنها حقوق 23 روز از مردادماه به آنها پرداخت شده است.
در ادامه این جلسه، مسعود پزشکیان نایبرئیس اول مجلس در پاسخ به این اخطار قاضیپور توضیح داد: دولت نباید به نیروهای مسلح و عزیزانی که در سپاه و ارتش خدمت میکنند حقوق 23 روزشان را پرداخت کند، این موضوع را باید پیگیری کرد و حقوق آنان باید تمام و کمال پرداخت شود.
پزشکیان تأکید کرد: قابل قبول نیست که حقوق 23 روز از مردادماه نیروهای مسلح پرداخت شود، بنابراین از دولت و امیر سرتیپ حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح میخواهم موضوع مذکور را پیگیری کنند.
گفتنی است امیر سرتیپ امیر حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در پاسخ به این موضوع که «گفته میشود حقوق مرداد ماه نیروهای مسلح با تاخیر پرداخت شده و حقوق 23 روز از حقوق مرداد ماه را دریافت کردهاند؟» گفت: حتما حقوق کارکنان نیروهای مسلح کامل پرداخت میشود، این شرایط یک اختلاف محاسبهای بین نیروهای مسلح و بخشهای مرتبط همانند سازمان برنامه است.
به گزارش خانه ملت، امیر حاتمی همچنین خاطرنشان کرد: این موضوع در حال پیگیری و رسیدگی است؛ یک اختلاف محاسبه در بودجه است که حتما به نتیجه میرسد و جای دغدغهای برای کارکنان نیروهای مسلح نیست.
خبر دیگر اینکه محسن کوهکن نماینده لنجان نیز در تذکری با اشاره به تجمع بازنشستگان فولاد مقابل مجلس علیرغم تهدیدات امنیتی گفت: اعتراض بازنشستگان به اجرای قانونی است که قانونگذار آن را نسبت به بازنشستگان فولاد حق دانسته و تصویب کرده است.
نماینده لنجان خواستار اجرای مصوبه مجلس در تأمین کسری بودجه صندوق بازنشستگان فولاد شد.
نطقهای نمایندگان
حجتالاسلام احمد سالک نماینده اصفهان نیز در نطق میان دستور خود گفت: سران فتنه حسب ظاهر در حصر هستند و ما خبر داریم که در آزادی کامل به سر میبرند و به کسانی که به دنبال رفع حصر هستند، توصیه میکنم که اگر سران فتنه محاکمه شوند، شرایط دیگری رقم خواهد خورد.
سالک همچنین خواستار بررسی مجدد پرونده انفجار دفتر نخستوزیری در قوه قضائیه شد.
قرجه طیار نماینده گنبدکاووس در نطق میان دستور خود در جلسه علنی دیروز گفت: به عنوان نماینده مردم به همه مسئولان نیروی انتظامی یادآوری میکنم در وضعیت کنونی منطقه به همراه تضمین امنیت، تامین کرامت مردم نیز باید در راس اهداف این نیرو باشد.
محمود صادقی نماینده تهران نیز با بیان اینکه نقش مجلس در اثرگذاری در کشور کاهش پیدا کرده است، گفت: در دو بُعد قانونگذاری و نظارتی روزبهروز نقش مجلس ضعیفتر شده است.