kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۱۵۳۵
تاریخ انتشار : ۲۵ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۱:۱۴

درگیری مسلحانه نظامیان ارتش چین و هند در مناطق مرزی ۲ کشور

منابع آگاه از درگیری محدود مرزی نیروهای ارتش هند و چین در شمال دریاچه «پنگانگ» در لاکه واقع در جامو و کشمیر خبر داده‌اند.



بالاخره هشدارها درباره «جدی» بودن احتمال درگیری نظامی بین هند و چین در مناطق مرزی تحقق پیدا کرد.
سایت خبری «ایندیا تودی» به نقل از منابع آگاه هندی از وقوع درگیری محدود مرزی نیروهای ارتش هند و چین در روز سه شنبه (شمال دریاچه «پنگانگ») در جامو و کشمیر خبر دادند. به گفته این منابع، بعد از این درگیری که 30 دقیقه طول کشیده طرفین به مواضع خود بازگشتند. در این درگیری کوتاه مدت تعدادی از سربازان دوطرف هم مجروح شده‌اند. هند و چین بیش از 56 روز است که بر سر منطقه «دوکلم» با هم تنش دارند. پکن می‌خواهد جاده‌ای را در این فلات که هم چین و هم بوتان ادعای مالکیت آن را دارند، بنا کند. اما هند مخالف ساخت این جاده بوده و نیروهای خود را در منطقه یاد شده مستقر کرده است.
به گزارش فارس، ارتش‌های هند و چین هفته گذشته نشست مرزی را در «ناتولا» برای حل اختلاف‌های موجود برگزار کردند، ولی این نشست بیهوده بود و هر دو طرف بر مواضع خود پایبند ماندند. چین از ارتش هند می‌خواهد از دوکلم عقب نشینی کند و هند نیز در مقابل از چین خواسته که ساخت این جاده را متوقف سازد.
روزنامه «چاینا مورنینگ پست» نیز در تحلیلی پیرامون درگیری نظامی محتمل چین و هند نوشته: ناظران می‌گویند در صورت شکست خوردن تلاش‌های هند و چین برای دستیابی به حل صلح آمیز مناقشات مرزی در فلات «دوکلم» در هیمالیا، نظامیان این دو کشور خود را برای درگیری محتمل آماده می‌کنند. بر این اساس، «آرون جیتلی» وزیر دفاع هند روز جمعه به پارلمان این کشور گفت که نیروهای مسلح کشورش آماده هرگونه احتمالی هستند. منابع نزدیک به ارتش چین نیز گفته‌اند که نیروهای مسلح این کشور به طور فزاینده‌ای برای بروز درگیری احتمالی آماده می‌شوند.
گفتنی است چین با چندین کشور از جمله هند، فیلیپین، تایوان، بوتان مناقشات مرزی قدیمی دارد. آنها از دهه ۱۹۹۰ تلاش‌هایی را برای حل این منازعات قدیمی از طریق مذاکرات انجام داده‌اند. نوار مرزی چین و هند که در کوه‌های هیمالیا قرار دارد مورد اختلاف دو کشور است و یکی از مهمترین اختلافات در مورد مرز دو کشور در ناحیه کشمیر است. دو کشور در دهه ۱۹۶۰ بر سر منطقه «اقصای» چین با هم وارد جنگ شدند که جنگ با پیروزی چین به پایان رسید و آنها بیشتر این منطقه وسیع کوهستانی را به تصرف درآوردند. اقصای چین در شمال کشمیر منطقه‌ای خالی از سکنه است اما بهترین راه ارتباطی بین تبت و سین کیانگ محسوب می‌شود.