رئیساتحادیه آهن، فولاد و فلزات:
خروج مسکن از رکود مسئله گرانی آهن را حل میکند
رئیساتحادیه آهن، فولاد و فلزات بااشاره به اینکه کارخانجات تولید آهن از تمام ظرفیت خود استفاده نمیکنند، گفت: اگر بازار مسکن از رکود خارج شود کارخانجات آهن به سوددهی میرسند.
محمد آزاد درباره افزایش قیمت آهن اظهار داشت: این افزایش قیمت به جهت افزایش قیمت جهانی بوده است. چین از صادرات خود کم کرده است و در داخل به ساخت و ساز میپردازد که این مسئله قیمت جهانی آهن را افزایش داده و بر بازار داخلی ایران هم تاثیر گذاشته است.
به گزارش تسنیم، وی با بیان اینکه اکنون قیمت آهن در ایران از قیمت جهانی آن نیز گرانتر است، ادامه داد: قیمت آهن در بازار جهانی تنی 520 دلار فروخته میشود.رئیساتحادیه آهن، فولاد و فلزات با بیان اینکه اکنون فقط کارخانجاتی که شمش و اسلپ تولید میکنند از این افزایش سود میبرند، گفت: اما کارخانجاتی که میلگرد و سایر موارد را تولید میکنند به زیاندهی رسیدهاند، چرا که با افزایش قیمت جهانی، مواد اولیه آنها گران میشود اما تقاضا برای خرید مواد آنها کم است.
آزاد با بیان اینکه کارخانجات اکنون با تمام ظرفیت کار نمیکنند، گفت: به جهت رکود در بازار مسکن، ظرفیت خود را بالا نمیبرند که به سوددهی برسند و اگر مسئله رکود در بازار مسکن حل شود از زیاندهی خارج میشوند.
وی از تبعات گرانی آهن، تاثیرگذاری آن در خودروسازی، لوازم خانگی و لوله و پروفیل دانست و افزود: افزایش قیمت آهن این کالاها را نیز تحت تاثیر خود قرار میدهد.رئیساتحادیه آهن، فولاد و فلزات با انتقاد از صادرات ورقه فولادی به خارج از کشور به جهت ارزآوری گفت: وقتی صنایع داخلی به آنها احتیاج دارند ابتدا باید به آنها بدهیم و سپس به خارج صادر کنیم اما علیرغم نیاز داخلی ورقههای فولادی را صادر میکنیم.گفتنی است، روز گذشته از قول معاون وزیر راه و شهرسازی نوشتیم که بخش مسکن میتواند تا حدودی مشکل بیکاری را حل کند. لذا با توجه به تاثیر گذاری بخش مسکن بر رویاشتغال، صنایع و کارخانهها (از جمله همین آهن، فولاد و فلزات) میتوان به اهمیت بالای بخش مسکن در حوزه اقتصاد پی برد. لذا لازم است توجهی مضاعف (نه آنچنانکه تاکنون بوده و رشد بخش مسکن طی چهار سال گذشته به شکل شگفت انگیزی حدود 40 درصد کم شده) به این بخش بشود تا هم مقدمات خروج از رکود مسکن و هماشتغال و رونق سایر بخشهای مرتبط به آن صورت بگیرد.