اصلاح ژنتیکی در نطفه انسانی آزمایش شد
محققان در یک آزمایش پیشکلینیکی توانستند به طور موفقیتآمیز جهشهای ژنتیک منجر به یک بیماری را در نطفه انسانی ترمیم کنند. به این ترتیب از انتقال این ژن به نسل آینده جلوگیری شد.
به گزارش نیواطلس، ابزار اصلاح ژنتیکی 9CRISPR- Cas درمانی برای بیماریهایی مانند ایدز و دیستروفی عضلات(بیماری ضعف عضلات در نوزادان) را وعده میدهد. اما هدف نهایی این ابزار استفاده از آن برای پیشگیری از بیماریهاست.
اکنون به نظر میرسد CRISPR یک گام به این هدف نزدیکتر شده است. محققان در یک آزمایش پیشکلینیکی توانستند به طور موفقیتآمیز جهشهای ژنتیکی منجر به یک بیماری را در نطفه انسانی ترمیم کنند. به این ترتیب از انتقال این ژن به نسلهای آتی جلوگیری شد.تحقیق جدید روی جهش ژنتیکی انجام شد که عامل ایجاد «کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک» (بیماری ماهیچه قلب که گاهی اوقات مرگبار است) است. این نخستین مطالعه برای آزمایش روش مذکور در نطفه انسانی بود.ابزار اصلاح ژنتیکی «کریسپر» به دانشمندان کمک میکند تا ژنومهای مورد نظر خود را در انسانها، حیوانات و ارگانیسمهای دیگر اصلاح کنند.آنها با استفاده از آنزیمی به نام 9Cas توانستند بخش ژنتیکی که عامل بیماری است را جدا کرده و آن را با نمونهای خوشخیمتر جایگزین کنند. این سیستم پتانسیلهای زیادی برای درمان سرطان و مبارزه با باکتریهای مقاوم در برابر آنتی بیوتیک دارد.