kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۰۵۲۷
تاریخ انتشار : ۱۴ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۱:۰۷
تحقیق متخصصان ایرانی نشان داد

نقش شیردهی کامل مادران در پیشگیری از سرطان سینه

فوق‌تخصص جراحی غدد و سرطان جزئیات تحقیقات مهم انجام شده در مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره پیشگیری از سرطان پستان زنان را تشریح کرد.


به گزارش تسنیم، پروفسور محمد اسماعیل اکبری با اشاره به اینکه درباره فواید شیر مادر صحبت‌های بسیاری شده است و در مجامع علمی نیز یکی از مباحث اصولی شیر مادر است، افزود: تحقیقاتی درباره خواصی از شیر مادر در مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شده که مردم کمتر شنیده اند و حتی در مجامع علمی نیز درباره آن کمتر صحبت شده است.
اکبری ادامه داد: در بررسی مرکز تحقیقات سرطان نتیجه اعجاب آوری به دست آمد، مبنی بر اینکه مادرانی که 18 تا 24 ماه شیردهی برای هر بچه خود داشته باشند، موفقیت بسیاری در پیشگیری از سرطان پستان خواهند داشت و این شاخص تحقیقاتی بسیار ارزشمند است.
وی تصریح کرد: همچنین براساس این تحقیق علمی، اثبات یکی از آیات قرآن در سوره بقره و آیه 233 بیشتر برایمان روشن می‌شود که پروردگار فرمان داده است که مادران دو سال به بچه خود شیر دهند که نتیجه آن در تحقیق علمی ثابت می‌کند این شیردهی پیشگیری از سرطان پستان برای مادران را در برخواهد داشت.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: همچنین امام جعفر صادق (ع) نیز توصیه بر 18 ماه شیردهی دارند و اگر کمتر از این باشد به ضموم - ظلم و ضرر است، بنابراین شیردهی 18 تا 24 ماه تاثیر اعجاب‌آور علمی و تحقیقاتی در پیشگیری از سرطان پستان دارد که این تحقیق علمی نیز در ایران محقق شده است.
کاهش ۱۳ درصدی مرگ و میر کودکان
 زیر یک سال با تغذیه شیر مادر
رئیس کمیته کشوری ترویج تغذیه با شیر مادر گفت: مرگ و میر کودکان زیر یک سال با تغذیه شیر مادر ۱۳ درصد کاهش می‌یابد.به گزارش روابط عمومی وزارت بهداشت، دکتر علیرضا مرندی‌گفت: در قرآن کریم، بر تغذیه نوزاد با شیر مادر تأکید شده است و ما وظیفه داریم با تبعیت از این کتاب آسمانی که رهنمودهای آن همیشه راهگشاست، تغذیه نوزاد با شیر مادر را با ایجاد شرایط مناسب و سیاست‌گذاری‌های درخور ترویج کنیم.
مرندی افزود: به اعتقاد ما پزشکان، تغذیه با شیر مادر محبوب‌ترین تغذیه برای نوزاد است، زیرا مواد مغذی مورد نیاز بدن را دریافت می‌کند و در آینده با بیماری‌ها کمتر مواجه می‌شود یا در صورت ابتلا به بیماری، شدت آن زیاد نیست و همین موضوع به کاهش مرگ و میر در نوزادان نیز می‌انجامد.
وی خاطرنشان کرد: تغذیه با شیر مادر ۱۳ درصد مرگ‌های زیر یک سال را کاهش می‌دهد و در واقع از هر ۱۰۰ کودکی که در جهان فوت می‌شوند، ۱۳ نفر که با شیر مادر تغذیه کرده‌اند، زنده می‌مانند.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی کشور ادامه داد: همچنین تغذیه نشدن با شیر مادر در ۵۰ یا ۶۰ درصد مرگ و میرهای زیر پنج سال نقش دارد و طبق مطالعاتی که صورت گرفته است، عمده این مرگ و میر‌ها در اثر تغذیه ناکافی با شیر مادر است.
مرندی گفت: اگر نوزادان در ۲۴ ساعت اول تولد، با شیر مادر تغذیه شوند، ۱۶ درصد مرگ و میر‌ها کاهش پیدا می‌کند و چنانچه در ساعت اول تولد با شیر مادر تغذیه شوند، ۲۳ درصد مرگ و میر‌ها در نوزادان کاسته خواهد شد، یعنی براین اساس یک چهارم مرگ‌ها در نوزادان کاهش پیدا خواهد کرد.
وی با بیان اینکه ترویج تغذیه با شیر مادر علاوه براینکه بر سلامت روان کودکان در آینده تأثیر دارد، بر افزایش ضریب هوشی آن‌ها نیز مؤثر است، افزود: زمانی که نوزاد به سبب تغذیه با شیر مادر، در آغوش گرفته می‌شود، روابط عاطفی مناسبی بین آن‌ها برقرار می‌شود و کودکی سالم و باهوش پرورش پیدا می‌کند.
به گفته رئیس کمیته کشوری ترویج تغذیه با شیر مادر، مرخصی‌های زایمان در ترویج فرزندآوری و تغذیه با شیر مادر تأثیر مثبتی داشته است و علاوه برآن با همکاری شهرداری در نظر گرفتن مکان‌هایی در سطح شهر در این راستا خالی از لطف نیست.