kayhan.ir

کد خبر: ۱۱۰۱۵۲
تاریخ انتشار : ۰۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۱:۲۹
نایب رئیس ‌اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان میوه ایران:

دولت برای صادرات میوه به قطر همکاری نمی‌کند

نایب رئیس ‌اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان میوه ایران گفت: دولت تاکنون برای صادرات به قطر نه برای کشتی و نه برای هواپیما هیچ یارانه‌ای پرداخت نکرده و فرصت‌های ایران به دست ترکیه و اردن افتاده است.


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما صدرالدین نیاورانی در گفت وگو با سایت خبری اتاق تهران اظهار کرد: در ابتدای تحریم قطر توسط عربستان و امارات متحده عربی موقعیت استثنایی برای کشور ما فراهم شد. هیچ کشوری در این بازار حضور نداشت، نه ترکیه و نه دیگر کشور‌ها که در شرایط فعلی رقیب ایران در بازار قطر هستند، فعالیت نمی‌کردند، اما متأسفانه ما از این فرصت به نحو کامل استفاده نکردیم.
وی ادامه داد: یکی از دلایلی که به عدم استفاده کامل از فرصت بازار قطر منجر شد این بود که هواپیمای موردنیاز برای صادرات نداشتیم و پس از ده روز اولین هواپیمای کارگو از ایران به قطر پرواز کرد و این پرواز‌ها یک تا دو روز در میان انجام شد و هواپیما حداکثر ۱۰۰ تن بار به قطر می‌برد.
نایب رئیس ‌اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان میوه ایران با ‌اشاره به اینکه از ظرفیت‌های کشتیرانی برای صادرات کالا به قطر استفاده نشده است، گفت: از ایرانیان مقیم امارات چند شناور اجاره کردیم و به قطر حرکت دادیم. این لندی‌گراف‌ها یک روز در میان بین کشور ما و قطر در رفت‌وآمد است، اما هزینه این انتقال برای صادرکنندگان بالاست و دولت تاکنون نه برای کشتی و نه برای هواپیما هیچ یارانه‌ای پرداخت نکرده است.
نیاورانی افزود: کمترین انتظار این است که هواپیمایی ملی ما به کارگو مجهز شوند، اجاره هواپیما گران است. کارگوهای موجود با قیمت گران اجاره شده‌اند. اگر هواپیما را از قطر اجاره کنیم باید برای انتقال هر کیلو بار، ۷۰ سنت آمریکا پرداخت کنیم و به هر هواپیمای ایرانی برای هر کیلو بار ۶۵ سنت بپردازیم. این در حالی است که کرایه عادی ارسال بار به دبی برای هر کیلو هزار تومان است.
نایب رئیس ‌اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان میوه ایران گفت: پرواز هواپیماهای ایران از شیراز و تهران به قطر متوقف شده است.
 ترکیه و کشورهای دیگر مثل اردن در بازار قطر فعالانه حضور دارند. این در حالی است که ما در سال جاری سرریز تولید در محصولات کشاورزی داشتیم و حتی قیمت بعضی میوه‌ها به‌اندازه‌ای ارزان شد که تولید آن به‌صرفه برای کشاورزان نبود. در این شرایط تسهیل صادرات محصولات کشاورزی به نفع اقتصاد کشور بود که متأسفانه در مورد قطر این اتفاق نیفتاد.