ازسوی بنیاد مستضعفان و بنیاد علوی
15 هزار میلیارد ریال وام برای اشتغال روستاییان کشور اختصاص یافت
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاستجمهوری گفت: در سال 96 با کمک بنیاد مستضعفان و بنیاد علوی، 15 هزار میلیارد ریال وام از طریق بانکهای عامل برای اشتغال روستاییان با کارمزد تک رقمی اختصاص داده شده است.
سیدابوالفضل رضوی در حاشیه جلسه شورای اداری شهرستان نطنز سهم استان اصفهان از این رقم را 400 میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: اگر نرخ سود بانکی 18 درصد در نظر گرفته شود، 5 درصد توسط معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاستجمهوری و 5 درصد دیگر نیز توسط بنیاد مستضعفان پرداخت میشود و روستاییان 8 درصد نرخ سود وام پرداختی را پرداخت میکنند.
وی گفت: در ستاد اقتصاد مقاومتی تصمیم گرفته شد میزان آورده سپردهگذار در روستاها کاهش پیدا کند و اگر در واحدهای شهری میزان آورده سرمایهگذار بین 25 تا 30 درصد است این آورده در روستاها بین 15 تا 20 درصد تعیین شود ضمن این که وثیقه شامل ملک خود روستایی و محل اجرای طرح به اندازه ارزشی که دارد مورد توافق قرار گرفته شد.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم معاون اول رئیسجمهوری ادامه داد: در سال 95 با کمک بنیاد مستضعفان نزدیک به 3 هزار شغل از این محل ایجاد کردیم و برای سال جاری نیز ایجاد 12 هزار شغل را از این محل پیشبینی کردهایم.
رضوی گفت: بالا رفتن سطح تحصیلات روستاییان، مطالبه شغل مناسب تحصیلات و درآمد پایین خانوارها از دلایل مهاجرت روستاییان به کلان شهرها محسوب میشود و این دلیلها موجب شده است اکنون 60 درصد از حاشیه نشینی کلان شهرها را روستاییان به وجود آورند.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری افزود: امروز از هر پنج خانوار روستایی حداقل یک نفر تحصیل کرده دانشگاهی است و به همین دلیل سطح انتظارها بالا میرود و طبیعی است که تحصیل کرده دانشگاهی شغلی را در انتظار تحصیلات خود میطلبد و دیگر حاضر نیست که در روستا مانده و کار پدر خود را ادامه دهد.
وی گفت: اکنون اکثر روستاها دارای زیرساختها مانند آب آشامیدنی، برق و گاز، تلفن و حتی اینترنت هستند اما یا کاهش جمعیت دارند یا خالی از سکنه شدهاند از این رو معتقدیم ایجاد زیرساختها تنها اثرگذار نبوده است و امروز مشکل اصلی، اشتغال و درآمد کم خانوار روستایی است که موجب مهاجرت شده است. معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاستجمهوری افزود: با راه اندازی واحدهای تولیدی و صنایع تبدیلی در روستاها میتوانیم اشتغال را برای مردم منطقههای روستایی ایجاد کنیم و این کار از مهاجرت جلوگیری میکند. رضوی اعطای وام با کارمزدهای پایین و حمایت روستاییان برای ایجاد کارگاههای تولید سنگهای زینتی و قیمتی، تولید لباسهای مختلف محلی و صنایع دستی هر منطقه را از دیگر عوامل جلوگیری از مهاجرت به شهرها اعلام کرد.