kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۹۹۰۴
تاریخ انتشار : ۰۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۰:۲۵

دفاعیات وکلای متهم ردیف دوم در هفتمین جلسه دادگاه همدستان بابک زنجانی

هفتمین جلسه رسیدگی به اتهامات دو نفر از همدستان بابک زنجانی صبح دیروز در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب (شعبه هم عرض) به ریاست قاضی مقیسه برگزار شد.




به گزارش خبرگزاری میزان، در این جلسه افشار وکیل مهدی شمس متهم ردیف دوم پرونده فساد نفتی در جایگاه قرار گرفت و به دفاع از موکل خود پرداخت.
افشار گفت: در کیفرخواست در خصوص شمس آمده است که وی در کلاهبرداری مشارکت داشته و تصریح شده که شمس در معرفی زنجانی به بانک‌ها، نهاد‌ها و سازمان‌ها دخیل بوده است.وی افزود: اینکه موکل من زنجانی را به نهاد‌ها و سازمان‌ها معرفی کرده است کاملاً نادرست است و حتی به نوعی بزرگنمایی صورت گرفته است. آقای شمس، آقای زنجانی را به مدیرعامل شرکت صندوق بازنشستگی شرکت نفت معرفی کرده است که البته این حرف هم براساس محتویات پرونده است.
وکیل مهدی شمس ادامه داد: این شرکت سهامی خاص بوده و وظیفه‌ای برای فروش نفت نداشته است، لذا موکل من زنجانی را به نهاد خاصی معرفی نکرده است.
در ادامه مهدوی وکیل شرکت نفت نسبت به این اظهارات اعتراض داشت و گفت: مصوبه شرکت ملی نفت موجود است که صندوق بازنشستگی اجازه داشته به فروش نفت اقدام کند لذا اینکه وکیل آقای شمس می‌گوید که این شرکت حق فروش نفت را ندارد کذب است.
افشار وکیل مهدی شمس افزود: موکل من آقای زنجانی را به نهادی معرفی نکرده است، چون آشنایی زنجانی با مدیرعامل شرکت صندوق بازنشستگی شرکت نفت مربوط به قبل و گذشته است.
قاضی مقیسه در این خصوص گفت: بر اساس اظهارات و مستندات موکل شما در جلسه‌های مربوطه حضور داشته است.افشار گفت: بنده حضور موکلم را در جلسه می‌پذیرم؛ اما شراکت را قبول ندارم.
وی گفت: کیفرخواست مطالب را ارائه کرده؛ اما دلایل و مستندات را ارائه نداده است. اصلا سؤال من این است که صندوق بازنشستگی چرا حق فروش نفت داشته است؟
قاضی مقیسه در واکنش به دفاعیات وکیل گفت: این چه سؤالی است که می‌پرسید، وقتی که در آن شرایط نیروی انتظامی نفت می‌فروشد صندوق بازنشستگی جای خود دارد. به هر حال این صندوق با توجه به مقتضیات زمان یک میلیون بشکه نفت فروخته و موکل شما هم در خرید آن نقش داشته است.
افشار در دفاعیات خود اظهار داشت: حتی اگر کیفرخواست درست باشد موکل من فقط در خرید یک میلیون بشکه نفت دخیل بوده است، اما این صندوق ۱۵-۱۶ محموله نفت فروخته که موکل من در آن دخالتی نداشته است.
نماینده شرکت نفت در واکنش به اظهارات افشار گفت: در اظهارات زنجانی آمده است که آقای شمس فروش نفت‌ها را انجام می‌داده است.
افشار در پاسخ به اعتراض نماینده شرکت نفت گفت: لطفاً در خصوص مطالب خود با سند حرف بزنید.
قاضی مقیسه گفت: موکل شما با علم به اینکه در تاجیکستان و مالزی، بانکی وجود ندارد و بانک‌های معرفی شده اصلا سرمایه‌ای ندارند اقدام به همکاری با زنجانی کرده‌ است. آقای شمس بابک زنجانی را به‌عنوان مالک دو بانک در تاجیکستان و مالزی و شریک بانک ملت معرفی می‌کند و با این کارها اعتماد مدیرعامل صندوق بازنشستگی نفت و دیگران را جلب می‌کند.
فروش نفت یا غارت بیت‌المال؟
در ادامه افشار گفت: در زمان تحریم اضطراری در شرکت نفت وجود داشته و به هر تقدیر می‌خواستند نفت را بفروشند.
قاضی مقیسه پاسخ داد: می‌خواستند بفروشند نه اینکه آن را غارت کنند و پول آن را صرف خرید هتل و امورات دیگر کنند. آقای شمس نفت را با دیگران فروخته و پولش را برنگردانده است و شما مدام بحث معرفی را تکرار می‌کنید، ما از این تکرار سردرد گرفتیم.
در ادامه فلاحتی دیگر وکیل مدافع مهدی شمس در جایگاه حاضر شد و به ادامه دفاعیات پرداخت.
وکیل مدافع متهم ردیف دوم پرونده گفت: با توجه به اینکه آقای شمس در زمینه نفت به ترفندهای خاصی آشنا بوده است و به صورت لجستیک مسئول نظارت بوده که نفت را چگونه ببرند رفتند و نفت را به شرکت فال فروختند.
قاضی مقیسه گفت: پس این مطلب را قبول دارید.
فلاحتی پاسخ داد: بله قبول دارم، در کیفرخواست آمده که چرا آقای شمس دقت لازم و تحقیقات در زمینه شرکت فال نکردند و آن شرکت را برای فروش نفت معرفی کردند که در اینجا باید به دادسرا و نماینده محترم دادستان گفت چرا همین خطابی که به آقای شمس دارید به وزیر نفت و شرکت HK ندارید.
وکیل مدافع متهم ردیف دوم پرونده افزود: تحریم باعث شده است که این دادگاه‌ها تشکیل شود، این افراد نیت مقابله با نظام را نداشتند چه طور شده که 30 سال خوب بودند و یک شبه بد شدند. آیا اگر پول برمی‌گشت این افراد باز هم متهم بودند. اکنون که پول برنگشته است امر حقوقی را تبدیل به امر کیفری کرده‌اند و به‌عنوان شبکه سازمان یافته و اخلال در نظام اقتصادی آن را مطرح می‌کنند.
قاضی مقیسه خطاب به وکیل مدافع متهم ردیف دوم پرونده گفت: آیا جعل اسناد و کلاه برداری عملی حقوقی است، منابعی را برده‌اند و یک عدد را برنگردانده‌اند بدون منفعت که کاری انجام نمی‌شود.
فلاحتی پاسخ داد: ما نمی‌گوییم بیت‌المال برنگردد ما می‌گویید روند بازگشت بیت‌المال این نیست. مگر قضیه با اعدام حل می‌شود.
هم بازگشت اموال؛ هم مجازات
قاضی مقیسه گفت: هم اموال باید برگردد و هم مجازات باید صورت گیرد. موکل شما مطامع دنیوی را گرفته و در جهت بازگشت و برگرداندن اموال حرام یک قدم برنداشته است و هر چه مهلت دادیم که برگردانید اما برنمی گردانند این اموال در دست هر کسی چه در داخل و چه در خارج باشد باید برگردد.
نماینده دادستان گفت: آن طور که من خبر دارم ده‌ها سفر فقط نمایندگان نفت انجام دادند و معاونین دادستان و سایر همکاران برای برگرداندن وجوه در تلاش هستند. پرونده‌ای که سراسر آن به اسناد جعلی و سوئیفت‌های جعلی مستند است را می‌گویید کیفری نیست و حقوقی است این‌ها حتی در مرحله تحقیقات نیز دست از جعل برنداشتند و اسناد جعلی ارائه می‌دادند.
فلاحتی گفت: این ادعای شما است.
نماینده دادستان پاسخ داد: ما سند داریم و موکل شما در این عملیات مشارکت داشته است
افشار وکیل مدافع دوم پرونده بار دیگر در جایگاه حاضر شد و به ادامه دفاعیات پرداخت.
وی ادامه داد: این پرونده در بحث آقای زنجانی دقیقاً کیفری است. جعل و استفاده از اموال مجعول موضوعی کیفری است، اما موکل من متهم به جعل نیست. موکل من هیچ‌گاه و در هیچ‌یک از عملیات اجرایی در بحث فروش نفت دخالت نداشته است.
نماینده دادستان در واکنش به اظهارات افشار گفت: آقای افشار موکل شما حداقل قبول دارد که کارگزار بوده است، شما این موضوع را هم قبول نمی‌کنید؟ شمس قبول دارد که به نمایندگی از شرکت ایزو با شرکت فال قرارداد بسته و نفت را به فال فروخته است. حتی بخشی از پول را گرفته و جای دیگری هزینه کرده است. موکل شما قبول دارد که کارگزار بوده است هرچند که ما معتقدیم شراکت بوده است. در ادامه رسیدگی قاضی مقیسه از نماینده دادستان خواست که به قرائت کیفرخواست حمید فلاح هروی متهم ردیف سوم پرونده نفتی بپردازد. با تصمیم قاضی مقیسه، متهم ردیف سوم در جلسه بعدی دادگاه که نهم مردادماه برگزار می‌شود در برابر اتهامات وارده از خود دفاع خواهد کرد.