کوتاه از سراسر جهان
عربستان
معاریو: یک نویسنده اسرائیلی در روزنامه معاریو از سیاست دولت اشغالگر اسرائیل در پنهان کردن روابط محرمانه خود با عربستان انتقادکرد و گفت: با توجه به نیاز شدید عربستان به اسرائیل، زمان آن رسیده است که روابط اسرائیل و عربستان سعودی تغییر کند. این روزنامه افزود، با گذشت زمان اسرائیل به معشوقه پنهان عربستان تبدیل شده است و انتظار میرود اسرائیل با علنی کردن روابط خود با عربستان به مصالح خود خدمت کند. معاریو از دولت اشغالگر اسرائیل خواست دیدارهای محرمانه با سعودی را انکار نکند.
ترکیه
ان.تی.وی: حکم دستگیری 81 نفر با دستور دادستان کل آنکارا به اتهام همکاری با گروه گولن و استفاده از نرمافزار ارتباط محرمانه بایلوک صادر شد. این متهمان جزو کارکنان مدارس گولن در ترکیه بودند که در ادامه دستگیری و تحقیقات از عوامل مرتبط با گروه گولن، با دستور دادستان شهرهای آنکارا حکم دستگیری آنها صادر شده است. شبکه تلویزیونی ان.تی.وی ترکیه هفته گذشته تعداد بازداشتشدگان بعد از کودتای نافرجام ١٥ جولای ٢٠١٦ این کشور را 169 هزار و 113 نفر اعلام کرد.
به گزارش این رسانه، در یک سال گذشته 50 هزار و 510 نفر نیز زندانی شدهاند.
در کودتای 15 جولای سال 2016 (25 تیرماه 1395) ترکیه 249 نفر کشته و 2 هزار و 193 نفر نیز زخمی شدند.
یمن
العرب: کمیته بینالمللی صلیب سرخ در بیانیهای اعلام کرد که اوضاع انسانی در یمن به سطح فاجعهآمیزی رسیده است. «پیتر ماوریر» رئیس کمیته بینالمللی صلیب سرخ گفت: فاجعه بزرگ این است که شیوع بیماری وبا فاجعه انسانی و ساخته بشر است. این یکی از تبعات مستقیم هدف قرار گرفتن زیرساختهای یمن است که به دنبال آن سیستم بهداشتی نابود شد. وی افزود: جلوگیری از مرگ و میر بیشتر در این کشور امر ممکن است، اما باید محاصره کشورهای متخاصم علیه یمن کاهش یابد و اجازه ورود مواد دارویی و بهداشتی به این کشور داده شود. کمیته بینالمللی صلیب سرخ حدود دو هفته گذشته اعلام کرده بود که هر روز 7 هزار مورد ابتلا به وبا در یمن ثبت میشود.
مالدیو
آسوشیتدپرس: نیروهای امنیتی مالدیو به دنبال هجوم قانونگذاران مخالف دولت به ساختمان پارلمان به منظور رایگیری برای استیضاح رئیس پارلمان این کشور که همپیمان دولت است، اقدام به مسدود کردن پارلمان به دستور رئیسجمهور کردند. مخالفان دولت «یمین عبدالقیوم»، رئیسجمهور مالدیو را متهم کردند به اینکه دستاوردهای دموکراتیکی که از زمان استقرار دموکراسی چند حزبی در مالدیو در سال ۲۰۰۸ به دست آمده را خنثی کرده است. به گفته مخالفان دولت، قرار بود روز دوشنبه مسئله رای عدم اعتماد به عبدالله مسیح محمد، رئیس پارلمان مالدیو بررسی شود. اما دولت مالدیو اعلام کرد که قرار نیست هیچگونه رایگیری صورت گیرد.
اسپانیا
فیگارو: کارلس پوجدمون، رئیس منطقه کاتولونیای اسپانیا گفت، حتی در صورتی که دادگاه قانون اساسی اسپانیا برگزاری همهپرسی در این منطقه را غیرقانونی اعلام کند، کاتالانها این رفراندوم را در اول اکتبر برگزار خواهند کرد. وی افزود، در صورت مخالفت قانون اساسی نیز، ما طرح برگزاری همهپرسی استقلال را کنار نخواهیم گذاشت. رئیس منطقه کاتالونیا تصریح کرد: هیچ تهدیدی نمیتواند کاتالانها را از تصمیمگیری درباره آینده خود در مسیری دموکراتیک باز دارد.
مصر
روسیا الیوم: ارتش مصر از انفجار خودرویی بمبگذاری شده در شمال شبه جزیره سینا و کشته شدن هفت غیرنظامی در اثر آن خبر داد. در بیانیهای که سخنگوی ارتش مصر درباره این انفجار منتشر کرد، آمده است، این خودروی بمبگذاری شده پس از عملیات برای ممانعت از آن منفجر شد، از آنجایی که خودروی مذکور حامل حدود ۱۰۰ کیلوگرم مواد منفجره بود، انفجار شدیدی ایجاد کرده و باعث کشته شدن هفت غیرنظامی از ساکنان شبه جزیره سینا شد. طبق این بیانیه، قربانیان انفجار یاد شده سه مرد، دو زن و دو کودک بودند که زمان انفجار به شکلی اتفاقی در نزدیکی محل استقرار نیروهای امنیتی در منطقه حضور داشتند.
نیجریه
فارس: انفجار انتحاری در یک اردوگاه آوارگان در نزدیکی مایدوگوری واقع در شمال شرقی نیجریه ۳ کشته و ۱۷ زخمی بر جای گذاشت. «عبدالقادر ابراهیم» مسئول آژانس ملی مدیریت وضعیت اضطراری گزارش داد که یک زن و مرد با منفجر کردن کمربند انفجاری خود در اردوگاه «دالوری» دستکم 3 نفر را کشته و 17 نفر دیگر را زخمی کردند. به گفته وی حدود 50 هزار آواره ساکن این اردوگاه هستند و نیروهای امنیتی یک عامل انتحاری دیگر را رصد کرده و عملیات وی را پیش از منفجر کردن کمربند انفجاری خود، خنثی کردند. تاکنون حدود 20 هزار نفر در نیجریه قربانی حملات گروه تروریستی «بوکوحرام» شده و علاوه بر آن حدود 2/6 میلیون نفر نیز از خانه و کاشانه خود آواره شدهاند.
اردن
دیلی میل: رسانههای اردن تصاویر مربوط به تیراندازی به سه سرباز ارتش آمریکا در تاریخ 4 نوامبر 2016 را به تازگی منتشر کردند. هفته گذشته دادگاه نظامی گروهبان یکم اردنی را که با تیراندازی خود این سه سرباز آمریکایی را کشته بود به حبس ابد با اعمال شاقه محکوم کرد. این سرباز اردنی در دفاع از خود گفته بود که تصور کرده پایگاه هدف حمله قرار گرفته است. در تصاویر ویدئویی منتشر شده 6 خودرو قصد ورود به پایگاه را داشتند که شخصی خارج از زاویه دوربین اقدام به تیراندازی به سوی آنها میکند. دو سرباز آمریکایی که در خودروی اول قرار داشتند در این تیراندازی کشته میشوند. دو سرباز دیگر با خروج از خودروی خود به سوی سرباز اردنی تیراندازی میکنند اما در نهایت سرباز اردنی با خروج از پایگاه و تیراندازی به سوی آنها یک سرباز آمریکایی دیگر را نیز به قتل میرساند.