آغاز هدایت تحصیلی دانشآموزان پایه نهم
هدایت تحصیلی دانشآموزان پایه نهم از دیروز آغاز شد.
به گزارش فارس، مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش با اشاره به آغاز هدایت تحصیلی دانشآموزان پایه نهم از بیستم تیرماه در مدارس کشور، گفت: اجباری در انتخاب رشته خاصی وجود ندارد و دانشآموزان بر اساس عملکرد درسی خود در پایههای هفتم، هشتم با ضریب یک و نوبت دوم پایه نهم با ضریب سه، برای انتخاب رشته خود اقدام میکنند.
مسعود شکوهی با بیان اینکه دانشآموزان به دو گروه «الف» و «ب»، در هدایت تحصیلی تقسیم شدهاند، افزود: دانشآموزان گروه «الف»، بر اساس نمرات خود میتوانند به مدت یک هفته کار انتخاب رشته خود را انجام دهند و گروه «ب»، نیز اولویت بعدی هستند که بعد از گروه «الف» در خصوص هدایت تحصیلی میتوانند اقدام کنند.
وی در خصوص ویژگیهای امسال هدایت تحصیلی دانشآموزان، گفت: سال گذشته، اولین سال اجرای طرح هدایت تحصیلی بود و نتایجی که از سال گذشته کسب کردیم، نشاندهنده این موضوع است که کار خوبی بود و رضایتمندی معلمان و دانشآموزان را در بر داشت.
مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش با اشاره به انجام یک پروژه تحقیقاتی در خصوص میزان مؤثر هدایت تحصیلی، بیان داشت: امسال یک پایش در شهر تهران، شهرستانهای استان تهران و اردبیل صورت گرفت که بر اساس آن، رضایت خوبی وجود داشت.
شکوهی افزود: بر اساس قانون برنامه پنجم باید شاخص توسعه رعایت میشد، اما برنامه ششم دست ما را باز گذاشته است؛ به این صورت که توزیع را ظرف پنج سال آینده اجرا کنیم تا فرصت و زمینهسازی در این خصوص و توجیه خانوادهها، انجام گیرد.
وی گفت: در سال گذشته ممکن بود ظرفیت پذیرش وجود داشته باشد، اما بر اساس نُرم متوازن، امکان راهاندازی رشته جدید نبود، اما در سال جاری به مناطق آموزش و پرورش تفویض اختیار شده است تا بر اساس ظرفیت مناطق خود، رشتههای جدید را برای دانشآموزان در نظر گیرند.
شکوهی در پاسخ به این که آیا در طول سال تحصیلی اطلاعات لازم در خصوص هدایت تحصیلی به دانشآموزان ارائه شده است، اظهار داشت: هدایت تحصیلی کار زمانبر و فرآیند طولانی است و نقطه اوج آن در پایه نهم قرار دارد که آن، انتخاب رشته و شروع یک زندگی جدید و مسیر شغلی و تحصیلی است.
وی متذکر شد: سال گذشته دورههای توجیهی آموزشی برای مدیران متوسطه اول، مشاوران، دانشآموزان و خانوادهها برگزار کردیم و به مشاوران اعلام شد علاوه بر توجیه دانشآموزان و خانوادهها، موظف هستند هر دانشآموز را به مدت 45 دقیقه مشاوره فردی بدهند.
مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش افزود: با پیگیریهایی که در سال تحصیلی جاری انجام شد در همه مدارس متوسطه اول مشاوره داشتیم و اگر در جایی تعداد دانشآموزان به حدنصاب نرسید، مراکز و هسته مشاوره در ادارات آموزش و پرورش موظف هستند به دانشآموزان و خانوادهها مشاوره لازم را ارائه دهند.