kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۸۴۵۴
تاریخ انتشار : ۲۰ تير ۱۳۹۶ - ۱۷:۱۷

بلاتکلیفی دانشجویان و اساتید پژوهشگاه «شاخص پژوه»!

در حالی که وزارت علوم رای به انحلال پژوهشگاه شاخص پژوه داده است اما دانشجویان و مسئولان این مرکز آموزشی نظرات دیگری دارند.


اواخر هفته گذشته بود که وزارت علوم تحقیقات و فناوری در خصوص پژوهشگاه منحله شاخص پژوه اطلاعیه‌ای صادر کرد. در بخشی از این اطلاعیه با اشاره به تمدید مهلت ارسال مدارک دانشجویان این موسسه آمده است: «با عنایت به انقضای مهلت اعلام شده قبلی مبنی بر تحویل مدارک ثبت نام شدگان در پژوهشگاه (منحله) شاخص پژوه و با توجه به اینکه تعدادی از افراد نسبت به لزوم تحویل مدارک اظهار بی‌اطلاعی کرده و یا فرصت تحویل را نیافته‌اند. بدینوسیله به اطلاع عموم ذی نفعان که تاکنون موفق به تحویل مدارک نشده‌اند می‌رساند که تا پایان تیر ماه فرصت دارند مدارک خواسته شده را (مبتنی بر اطلاعیه قبلی منتشر شده به تاریخ ۴ اردیبهشت ماه ‌۹۶ در سایت معاونت آموزشی) به دبیرخانه مرکزی (بخش آموزش) وزارت علوم تحویل دهند و یا با پست پیشتاز ارسال کنند و پس از انقضای این مدت مستندات تحویل شده بررسی و تعیین تکلیف خواهد شد. بدیهی است این مهلت قابل تکرار نخواهد بود».
این اطلاعیه‌ در حالی صادر شد که روز سه‌شنبه 13 تیرماه، حدود 60 نفر از اعضای هیئت علمی و دانشجویان پژوهشگاه منحل شده شاخص پژوه اصفهان در مقابل ساختمان وزارت علوم تجمع کردند. درخواست تجمع کنندگان مشخص شدن وضعیت دانشجویان و اعضای هیئت علمی توسط وزارت علوم است.
این تجمع و خواسته دانشجویان این پژوهشگاه در حالی است که اوایل اسفندماه سال گذشته معاونت آموزشی وزارت علوم پژوهشگاه مهندسی بحران‌های طبیعی شاخص پژوه را منحل اعلام کرد. در حکم انحلال این پژوهشگاه آمده است: «با عنایت به مستندات دریافتی از مرکز نظارت و ارزیابی آموزش عالی، مکاتبات سازمان بازرسی کل کشور و بررسی‌های به عمل آمده و بر اساس مصوبه شورای گسترش آموزش عالی یکم اسفندماه ۹۵ بدین وسیله ضمن لغو مجوز، انحلال پژوهشگاه مهندسی بحران‌های طبیعی شاخص پژوه (خصوصی) اعلام می‌شود». در آن اطلاعیه تاکید شده بود این پژوهشگاه موظف است مستندات مربوط به عملکرد آموزشی و پژوهشی دانشجویانی را که از مجاری قانونی و رسمی پذیرش شده‌اند را به معاونت آموزشی وزارت علوم ارسال کند.
این وزارتخانه در اوایل اردیبهشت ماه سال جاری نیز در ابلاغیه‌ای دانشگاه غیردولتی – غیر انتفاعی شیخ بهایی را به عنوان کفیل پژوهشگاه خصوصی مهندسی بحران‌های طبیعی شاخص پژوه اعلام کرد و اینبار از دانشجویان این پژوهشگاه خواست که اطلاعات مربوط به تحصیل خود را به این دانشگاه ارائه کنند.
این اتفاقات در حالی است که دانشجویان این دانشگاه می‌گویند که این پژوهشگاه در سال 1392 طبق مصوبه وزارت علوم که سند آن را نیز در اختیار دارند به صورت قطعی و رسمی تبدیل شد و از سال 1391 مجوز پذیرش دانشجو به صورت روزانه دارند. یکی از اعضای هیئت علمی این پژوهشگاه می‌گوید: این پژوهشگاه در سال 91 به تصویب رسمی وزارت علوم وقت و هیئت امنای دانشگاه اصفهان رسید و آغاز به کار کرد. اما پس از آن با تعویض ریاست دانشگاه در دولت یازدهم در سال ۹۲، مشکلاتی برای پژوهشگاه ایجاد شد و وزارت علوم بدون ارسال هیچ نامه مستقیمی به پژوهشگاه در رسانه‌ها آن را منحل اعلام کرد در حالیکه تا سال ۹۴ پژوهشگاه با مجوز رسمی وزارت علوم اقدام به جذب دانشجو می‌نمود، هم اکنون ده‌ها نفر از دانشجویان مقاطع تکمیلی ارشد و دکتری که درسشان تمام شده است و مدارکشان آماده است توسط وزارت علوم معلق نگاه داشته شده‌اند و وزارت علوم مدرکشان را اعطا نمی‌کند، همچنین دیگر دانشجویان و هیئت علمی این دانشگاه نسبت به انحلال این پژوهشگاه معترض هستند و علاقه‌ای به درگیر شدن در مسائل سیاسی و سیاسی کاری برخی مسئولان دانشگاهی و وزارتخانه را ندارند.
محمودزاده، رئیس‌پژوهشگاه شاخص‌پژوه نیز درباره اتفاقات این مجموعه می‌گوید: پژوهشگاه شاخص پژوه با مجوز رسمی و قطعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری طی قراردادی در وزارت علوم دولت نهم و هیئت امنای قبلی دانشگاه به مدت ۳۰ سال، در دل دانشگاه اصفهان شکل گرفت و در سال ۸۷ ابتدا گروه پژوهشی آن تشکیل شد و در ادامه در سال ۸۹ به مرکز پژوهشی ارتقا یافت سپس در سال ۹۱ با مجوز رسمی وزارت علوم در قالب پژوهشکده اقدام به جذب دانشجوی پژوهش محور در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری کرد.
محمود زاده در ادامه افزود متاسفانه وزارت علوم در یک اقدام ناگهانی مجوز قطعی و رسمی پژوهشگاه را لغو و منحل اعلام کرد و ۳۰۰ دانشجوی ارشد و دکتری این پژوهشگاه را بدون هیچ دلیل قانونی به حالت معلق در آورد. متاسفانه با تعویض ریاست دانشگاه اصفهان در اسفند ماه ۹۲ با روی کار آمدن دولت یازدهم مشکل ‌آفرینی برای پژوهشگاه آغاز گردید و ریاست فعلی دانشگاه اصفهان اعلام داشته است من مصوبات ریاست قبلی، وزارتخانه دولت قبل و هیئت امنای قبلی دانشگاه را قبول ندارم لذا باید پژوهشگاه منحل گردد، این در حالی است که تاکنون پژوهشگاه خدمات زیادی داشته و هزینه‌های زیادی را هم اعضای این پژوهشگاه متقبل شده‌اند.
همه این اتفاقات در حالی است که هنوز دانشجویان و فارغ التحصیلان این پژوهشگاه با ابهامات زیادی روبرو هستند، یکی از دانش‌آموختگان این مجموعه می‌گوید: من به واسطه مجوز وزارت علوم در این پژوهشگاه با آزمون پذیرفته شدم و در مقطع دکتری نزدیک به 45 میلیون تومان شهریه پرداخت کردم، اما هنوز مشخص نیست سرنوشت ما چه خواهد شد؟!
وزارت علوم در یک اقدام ناگهانی مجوز قطعی و رسمی پژوهشگاه شاخص پژوه را لغو و منحل اعلام کرد و ۳۰۰ دانشجوی ارشد و دکتری این پژوهشگاه را بدون هیچ دلیل قانونی به حالت معلق در آورد!