kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۷۹۹۵
تاریخ انتشار : ۱۴ تير ۱۳۹۶ - ۲۱:۰۹
رئیس مجلس در همایش روز جهانی مبارزه با مواد مخدر:

بنا نیست ایران همه هزینه‌های مبارزه با مواد مخدر را بدهد

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: ایران تا حدی مسیر قاچاق مواد مخدر را کنترل می‌کند و بقیه کشورها باید یک فکری به حال خود کنند زیرا بنا نیست که همه هزینه‌ها را ایران بدهد.



به گزارش فارس، علی لاریجانی در همایش بزرگداشت روز جهانی مبارزه با مواد مخدر که در وزارت کشور برگزار شد، کثیف‌ترین جرائم سازمان یافته را قاچاق مواد مخدر خواند و با اشاره به اینکه سایر انواع قاچاق عمدتاً به تولید ملی لطمه می‌زند، گفت: قاچاق مواد مخدر درون و جسم و جان انسان‌ها را از بین برده و خانواده‌ها را از هم می‌پاشاند و بهم‌ریختگی اجتماعی ایجاد می‌کند از این رو پدیده‌ای بسیار پلشت برای جامعه است.
لاریجانی افزود: به همین میزان باید حکمرانان در عرصه سیاست‌گذاری و اجرا و نیز اندیشمندان اهتمام بیشتر نسبت به مقابله با قاچاق مواد مخدر داشته باشند.
وی افزایش تولید و تنوع مواد مخدر را نگران کننده خواند و با اشاره به اینکه در همسایگی ایران معدن تولید مواد مخدر وجود دارد، خاطرنشان کرد: از سال 2001 که آمریکایی‌ها به افغانستان رفتند تا با مواد مخدر و نیز تروریزم مبارزه کنند تا امروز 16 الی 17 سال گذشته است اما آمار نشان از کاهش تولید مواد مخدر ندارد بلکه افزایش نیز داشته است. مگر ناتو در آنجا مستقر نشد، چرا نتوانستند آن را کنترل کنند؟
رئیس مجلس شورای اسلامی با یادآوری فداکاری‌های جمهوری اسلامی ایران در مسیر مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: ما در این مسیر سپر قرار گرفته‌ایم اما چرا در این زمینه به ایران کمک نمی‌شود و چرا مرزها کنترل نمی‌گردد؟ چرا کشت جایگزین در افغانستان به طور جدی دنبال نمی‌شود؟
لاریجانی با اشاره به اینکه اندک کشت جایگزینی هم که در افغانستان صورت گرفته است کشت زعفران با کمک ایران بوده است، گفت: ایران تا حدی مسیر قاچاق مواد مخدر را کنترل می‌کند لذا بقیه کشورها باید یک فکری به حال خود کنند زیرا بنا نیست که همه هزینه‌ها را ایران بدهد و باید به فکر تغییر کشت باشند.
وی افزود: فرودگاه‌های بگرام و کابل در اختیار ناتو بود؛ چطور ترانزیت مواد مخدر از طریق هوایی از این فرودگاه‌ها انجام می‌شد؟
لاریجانی با اشاره به اینکه امروز منبع تغذیه مالی تروریسم مواد افیونی است و این اراده بیشتر در مبارزه با مواد مخدر را می‌طلبد، گفت:‌ در گفت‌وگوهای دیپلماتیک هم بسیار به موضوع مبارزه با قاچاق مواد مخدر پرداخته می‌شود اما ظهور و بروزی را نمی‌بینیم از این‌رو باید تلاش‌های دیپلماتیک بیشتری رخ دهد تا منشأ قاچاق مواد مخدر را از بین ببریم.
رئیس مجلس با تأکید براینکه اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها ظرفیت ضربه زدن به سرخط‌های قاچاق مواد مخدر را در منطقه دارند، گفت: البته ممکن است به جهت اغراض دیگری از جمله سرگرم کردن منطقه زیر بار این ضربه زدن نروند.
انهدام ۱۱هزار باند و کشف ۲۵۰۰ تن مواد مخدر طی 4 سال
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز در این مراسم گفت: ۱۱هزار باند قاچاقچیان مواد مخدر در چهار سال اخیر منهدم و  دو هزار و 500 تن انواع مواد مخدر و قرص روانگردان از آنان کشف شده است.
عبدالرضا رحمانی فضلی با بیان اینکه بیش از 785هزار نفر از متقاضیان ترک اعتیاد در چهار سال اخیر درمان شده‌اند، افزود: 85 درصد از مراکز درمانی توسط بخش خصوصی مدیریت می‌شود.
رحمانی‌فضلی ادامه داد:  86 هزار نفر از معتادان متجاهر در سال‌های اخیر دستگیر شده‌اند که این میزان نشان‌دهنده رشد 174 درصدی نسبت به سال‌های قبل است.
وی افزود: در تهران ظرفیت پذیرش معتادان متجاهر از 500 نفر به 10 هزار نفر افزایش یافته ضمن اینکه در ایام نوروز سال جاری هم توانسیتم 12 هزار معتاد متجاهر را از 6 استان جمع‌آوری و دستگیر کنیم که هم‌اکنون آنها در مراکز درمان تحت نظر هستند.
وزیر کشور با بیان اینکه 210 مرکز اشتغالزایی ویژه معتادان در سراسر کشور راه‌اندازی شده است،‌گفت:‌آسیب‌های ناشی از مواد مخدر می‌تواند منجر به بروز جرائم دیگر شود که در ایران و دنیا شرایط در این زمینه شبیه هم است، لذا این مسیر می‌طلبد تا کشورهای مختلف در عرصه بین‌الملل همکاری‌های فعالانه‌تری را با یکدیگر داشته باشند.
رحمانی فضلی با بیان اینکه تاکنون سه هزار و 700 شهید و 12 هزار جانباز در عرصه مبارزه با مواد مخدر تقدیم کرده‌ایم، افزود: امیدوارم با کمک همه مسئولینی که دغدغه سلامت اجتماعی دارند پیروزی نهایی را در عرصه مبارزه با مواد مخدر داشته باشیم.
همکاری ضعیف جامعه بین‌الملل
 در مبارزه با مواد مخدر
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز گفت: متأسفانه جامعه بین‌الملل در بحث همکاری با جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با مواد مخدر و ارائه تجهیزات لازم آن به جمهوری اسلامی ایران دریغ کرده که واقعاً جای گلایه دارد.
سردار علی مؤیدی‌ افزود:‌ اعتیاد در کشور براساس تحقیقات صورت گرفته به نسبت جمعیت فعلی با کاهش مواجه است اما با این حال باید همچنان نسبت به اعتیاد حساسیت وجود داشته باشد و اولویت بیشتری را به همراه دغدغه فراوان در امر مبارزه و مقابله با مواد مخدر داشته باشیم.