kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۷۹۸۷
تاریخ انتشار : ۱۴ تير ۱۳۹۶ - ۲۱:۰۸

سالانه 7 تا 10 هزارکودک اوتیسم در ایران متولد می‌شوند

معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: سالانه به طور متوسط 7 تا 10 هزار نفر کودک مبتلا به اوتیسم قابل تشخیص و شناسایی در طیف‌های یک، دو و سه در کشور متولد می‌شوند.


محمدتقی جغتایی در حاشیه همایش منطقه‌ای اوتیسم در گفت‌و‌گو با ایرنا افزود: با توجه به تولد 1/5 میلیون کودک در سال در ایران، براساس مطالعات انجام شده احتمال ابتلای یک کودک از بین 70 تا 100 تولد در کشور به اوتیسم وجود دارد.
وی اظهار کرد: بر این اساس در کشور ما نیز همانند آمریکا، عربستان و سایر کشورهای جهان از بین 200 تا 250 تولد یک کودک مبتلا به اوتیسم قابل شناسایی بوده و نیازمند خدمات است.
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یادآوری کرد: اوتیسم در کشور طی 10 سال اخیر رو به گسترش بوده که برخی علت آن را تغییر سبک زندگی و مشکلات روانی اجتماعی، آلودگی هوا و ژنتیک و برخی نیز عدم تشخیص این بیماری در سال‌های گذشته می‌دانند.
جغتایی با اشاره به تغییر تعریف اوتیسم به طیف اوتیسم ادامه داد: در گذشته از هر 500 کودک متولد شده یک نفر دچار بیماری اوتیسم قابل تشخیص بود و اکنون براساس آمار جهانی از هر 68 تولد یک کودک به این بیماری مبتلا می‌شود.وی گفت: وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با همکاری سازمان بهزیستی و آموزش و پرورش برنامه‌ای ملی تدوین کرده که در 2 استان به صورت پایلوت و نمونه اجرا می‌شود تا براساس آن نظام ثبت این بیماری در کشور ایجاد شود و کودکان نیازمند خدمات شناسایی شوند.
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: هم اکنون بین کودکان متولد شده در 5 سال اخیر که به طور ویژه گروه هدف هستند، حدود 30 هزار کودک قابل شناسایی اوتیسم بوده و نیازمند خدمات هستند.
جغتایی اصلی‌ترین سیاست نظام سلامت را تشخیص زودهنگام بیماری و اقدام به موقع اعلام کرد و افزود: در این راستا طرح غربالگری با همکاری تمامی معاونت‌ها و انجمن‌های مرتبط تدوین شده تا از همه کودکان زیر 5 سال که به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه می‌کنند، غربالگری انجام شود.وی گفت: برنامه‌ای طراحی شده که کودکان از طریق تست در مراکز غربال و در صورت مشکوک تشخیص دادن به پزشک عمومی و روانشناس و سپس به پزشک معین و در انتها به روانپزشک ارجاع داده و در نهایت از خدمات بسته پایه برخوردار شوند.