kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۷۶۷۱
تاریخ انتشار : ۱۱ تير ۱۳۹۶ - ۱۸:۰۹

44 هکتار از جنگل‌های بلوط چهارمحال و بختیاری در معرض نابودی است

کارشناس مسائل زیست محیطی و تغییرات آب و هوایی چهارمحال و بختیاری، تغییرات اقلیمی را عامل اصلی پدیده بیابان‌زایی دانست و گفت: بدنبال این وضعیت 44 هکتار از جنگل‌های بلوط این استان در معرض نابودی است.


مهرداد قطره سامانی افزود: در سال‌های اخیر به سبب تولید گازهای گلخانه‌ای، افزایش دما و کاهش بارش‌ها شاهد تغییرات اقلیمی هستیم که این وضعیت منجر به وقوع پدیده بیابان‌زایی بویژه در ایران که در منطقه خشک و نیمه خشک جهان قرار گرفته، شده است.
وی، خشک شدن دشت ها و زوال جنگل‌های بلوط زاگرس مرکزی را از پیامدهای مخرب وقوع پدیده بیابان‌زایی در کشور دانست و گفت: براساس جدیدترین تحقیقات انجام گرفته از سوی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری، 44 هکتار از جنگل‌های زاگرس این استان به صورت تک پایه و به شکل خشکیدگی تاج درخت در حال زوال است که اصلی‌ترین علت آن تغییر اقلیم گزارش شده است.
این کارشناس مسائل زیست محیطی و تغییرات آب و هوایی، تولید چشمه‌های گرد و خاک را از دیگر پیامدهای وقوع پدیده بیابان‌زایی دانست و تصریح کرد: تاکنون پنج کانون گرد و خاک در استان شناسایی شده که در پی وزش باد، هوای این استان را آلوده می‌کند.
قطره سامانی همچنین از ممنوعه شدن هشت دشت این استان خبر داد و گفت: این موضوع سبب فرونشست زمین در دشت ها شده که می‌طلبد مسئولان در این رابطه اقدامات آبخیزداری و آبخوان‌داری انجام دهند.